Gå til hovedinnhold

Nå begynner det å skje...

Sånn er det i hagen i dag.
Forsidebilde på bloggen min er tatt i fjor sommer ca rundt 28.juni. I dag har jeg tatt et nytt bilde på nesten samme plassen. Noen forandringer har jo skjedd siden sist sommer.

Og flere prosjekter er på gang:

Her må noe gjøres og jeg har begynt, men stoppet brått pga. steiner. Samme hvor jeg satte spaden i jorda så klinget det i stein og da ble jeg oppgitt å ga opp. Her må jeg ha hjelp av gubben, og da er det ingen som vet når det skjer noe her.
Tanken er å lage en grusgang ned til den lille busken. Langs kanten nedover skal det jo selvfølgelig være bedd. Nederst skal det legges opp steiner til en liten kant, for der kommer innkjøringa til nabo'n og den har jeg vel ikke lov til å gjøre noe med.
Øverst skal det være en bue hvor det skal klatre Clematis og Kaprifol. Dette er planter jeg har, men som ikke har den beste vokseplass pr. i dag, så jeg håper dem vil trives bedre i en bue.
Bilde blir selvfølgelig tatt når ting begynner å skje.
Eller i hagen har det virkelig satt i gang med blomstring. Allerede fra i går har flere planter sprunget ut. Har tatt en liten rundtur med kamera nå i efta.

Fritelaria - ukjent navn...
Akeleie
Endelig ser det ut til at Akeleiefrøstjerna mi kommer igjen. Det er på 3. forsøk.

Dette er nok den eneste Irisen fra Nautesund-salget som kommer i år. Ser nesten ut til at flesteparten har avgått med døden, eller kommer bare med blader.





Liten selvsådd Viol. Søt og liten!
I helga har jeg fått plantet ut de fleste plantene mine. De som står igjen har fått en plass i ventekarmene bak drivhuset, så fikk jeg ryddet opp der også. Mange fra i fjor som kommer fint igjen. Noen har mistet merkelappen sin, så det kan bli spennende å se hva som befinner seg der. Jeg fikk ryddet opp i beddet bak braskehuset og fjernet en kjempe av en plante, slirekne. Skal aldri, aldri ha noe slik i hagen min igjen. Det var en god times jobb hvor gamla (uten gubben) lå og dro, og gamla vant til slutt etter å ha nesten knekt håndtaket på spaden.
Beddet ble i allefall mye bedre og jeg fikk gjødslet med høne og lagt på ny jord. Har selvfølgelig glemt å ta bilde, men det kommer. Det var plantet noen revebjeller fra i fjor der, så det kommer nok til å bli en fin blomstring der i år.
Det var mandag og uka er godt i gang. Håper alle får en fin uke.

Kommentarer

Merethe sa…
Ja du står virkelig på i hagen for tiden. Det håper jeg også å kunne snart. Venter fintfolk på besøk nå i juni, så jeg burde begynne å fikse litt snart ;)Takk for utfordringen. Den er nå besvart og sendt videre. Gøy å se bilder fra hagen din.
Mete sa…
Så masse fint du har i hagen din! Jeg falt spesielt for den mørke akeleien - sukk!

Er det ikke en deilig tid vi er inne i?
Elsa sa…
Moro å følge med på hva du gjør i hagen.
Å treffe på stein når en skal stikke spaden i jorda lyder kjent. Hjelpe meg så mye stein vi har gravd opp her på tomta.

Ha en fin uke!
Så flotte blomsterbilder :-) Jeg har samme akeleie i hagen, den er kjempeflott - vet du navnet?
Wenche sa…
Så mange nydelige blomster du har, og flott hage!

Akeleiefrøstjerner har jeg sådd flere sorter av i år så jeg håper på blomstring neste år. De er jo fantastisk vakre.

Har forresten en limefarget + en som kommer for første gang i år. Veldig spent på hvordan den ser ut - håper den er rosa/lilla. Den står i knopp nå så jeg venter i spenning.
Kathrine sa…
Eeee...Blir du kvitt slireknen? Kan godt tro den ikke er borte for godt enda? En skikkelig haraus dette!
Flotte blomster du har, mange kjente. Akeleiefrøstjernen min blomstrer og nå. Den er flott!
Skal få lagt inn noen nye bilder av blomster i morgen jeg og, men med vind så er fotografering litt tolmodsarbeid. Men det kommer:)

Ha en fin kveld!

:)
Linnemi sa…
Jeg liker så godt det forsidebildet ditt. Jeg føler at jeg kan gå inn i det. :-)
elle-melle sa…
Skal si du får gjort mye!
Det er med stein lyder veldig kjent, her på tomta er det bare stein på stein, så om jeg vil plante noe må det først fjernes en hel haug med stein og så fylles opp med jord. Når all steinen er oppe er det nesten ikke til å tro at det var plass til den i det lille hullet som er igjen.
Det er nesten som med rekeskall - haugen med skall er mye større enn haugen med reker.
Lykke til med nybrottsarbeid!
ASSA sa…
Ser at du lurer på hvilken frittilaria du har, det ligner veldig på en
- Svartkrone -
Fritillaria camschatcensis

Populære innlegg fra denne bloggen

Macrobilder fra skogen

 

Helgegleder # 21

Jeg gleder meg allid til helgen. Tid for avslapping og kos sammen med familie og venner.   Tusen takk til dere alle sammen som bidrar med bilder til Helgegleder. Det er kjempe koselig å lese om andre gleder, om de er små eller store, så er det alltid stas å sette seg ned for å se.   Har du noen bilder som har skapt eller skaper en Helgeglede, så er du hjertelig velkommen til å delta.   I denne runden så er det på tide med litt matglede igjen. Jeg er utrolig glad i mat, og i å lage mat med spennende smaker.   Sist helg var det jo påskeaften. Her i huset har vi ikke noe fast matrett den kvelden, så i år ble det kalkun. Etter et innpuls kjøp på Kiwi.  Frøst så penslet jeg den med olje. Finhakket hvitløk, sitronpepper og raspa limeskall ble gnidd inn og slik lå den på benken en halv times tid (under folie) Jeg kuttet gulerøtter og purreløk i litt store biter og la sammen med kalkunen. Dette gir smak på kraften, som jeg senere skulle bruke til saus.

Helgegleder #68

Helgegleden denne gang kommer en dag tidligere, slik at vi alle kan få tid til ALT vi skal gjøre i morgen tidlig. Her i huset skal sønnen gå i barnetog, og da hjelper det lite om det er lørdag morgen. Tidlig opp for å henge ut flagg, spise frokost, få på penklær og være klar på skolen når klokka slår. Denne runden av helgegleder blir en blanding av flere ting. Sist helg så lå jeg på sofa'n med feber, hoste og snørr. Ikke noe stas, men lykkelig for at det ikke var denne helga. På søndag pakket jeg meg godt inn og tok med kamera ut, det kunne jo være noe som hadde kommet frem siden sist. Denne Auriklen kjøpte jeg i fjor, og du verden så flott den er. Se på det hvite, det ser nesten ut som snø. Siden Auriklen er en lav plante, så kan dere vel tenke dere hvordan jeg lå for å ta disse bildene :) Bare det kan jo være en flott helgeglede, i alle fall for nabo'n. Den flotteste overraskelsen på søndagens runde, var allikevel julerosen. Denne