Gå til hovedinnhold

Innlegg

Viser innlegg fra februar, 2009

Det er lørdagskveld

Det er lørdagkveld og jeg koser meg i sofa'n med PC'n på fanget. Kjenner at jeg koser meg med Hagegal og spireliste. Da jeg våknet i dag, så kjente jeg med en gang at i natt har det vært kaldt. Veldig spent på hvordan det hadde gått med spirene i lysthuset, for jeg hadde jo selvfølgelig bare satt ovnen på det minste. Gradene lå på rundt 4-5, og det hadde gått fint. Nå har jeg husket å skru opp igjen for natta. Vondt å våkne med en slik følelse. Eller så har ungene og jeg gått over til byen i dag. Spennende å gå over Vingnesbrua og titte ned der det ikke var is. To sykler så vi som lå ute i vannet. Turen gikk til Europris for å kjøpe lørdagsgotteri. Vi gikk ikke hjem for gubben kom etter i bil.

Ja, da var jeg inne

I dag har jeg fått rydda og ordna meg i lysthuset. Lys og hyller er på plass, gulvet er sopa og alle Fuchsiane mine er satt i vindu. Vet egentlig ikke hvordan det går med dem og jeg må innrømme at det var flere pelliser som måtte bøte med livet i dag. Ellea har fortalt meg at jeg bare skal dursje fuchsiane, så det har jeg altså gjort i dag. Det som ikke ser ut til å bli noe problem med er clematisen som har stått der inne og den Japanske rødbusk - husker ikke navnet i farta - kanskje blodlønn ??? Den har i alle fall masse nye skudd. Dahliane er jeg skikkelig usikker på. Dem ser litt syke ut, kanskje ??? Vet egentlig ikke hva som feiler dem. Vi får se. Men i allefall har jeg da fått ordna meg i lysthuset. Stokkrosene er flyttet ut dit og mere blir flyttet i morgen. I dag har jeg sådd to slag paprika. Den ene er en helt vanlig som jeg har kjøpt på Rema. Den andre er søt paprika, som jeg har fått av fiol. Frø fra den svarte Violen fant jeg igjen i frøboksen i dag, så den fikk også kommet

Da var alle Riddersporer i jorda

Følgende Riddersporer ble sådd i dag: Delphinium alpestre - frø fra Magnar Delphinium brunonianum - fra fra Magnar Delphinium belladonna Casablanca - frø fra Rara Växter Delphinium Funeral Parlours - frø fra Rara Växter Delphinium Blue Bird - frø fra Leüthens Delphinium Nudicaule Laurin - frø fra Leüthens Ridderspore Rosa - frø fra egen hage Ridderspore Mørk blå - frø fra egen hage Frøene av Revebjeller og Valmuer er også funnet frem og skal sås i løpet av uka/helga, men jeg trenger mere jord først.

Nok en dag med snømåking

Nå er det så mye snø og nå kjenner jeg det virkelig på humøret. Her er bilde som er tatt i dag. Og slik skal det egentlig være. Blir det noen gang borte ??? Ellers idag har vi vært i familiegudstjeneste i Vingrom kirke. Fastelavens søndag er karneval og alle barn var invitert. Det var også utdeling av 6 årsbok, så det var derfor vi var tilstede. Men kjempe koselig og barne kosa seg veldig der de danset rundt i kirka sammen med presten, mens Vingrom guttekor sang til sambarytmer. Etterpå ble noen venner av oss, som også har 6 åring, med oss hjem for å spise boller med krem. Jenta ble igjen hos oss og ungene koste seg ute i snøhula. Det første bilde !! Det har vært supert vær i dag og jeg har fått måka meg vei ut til lysthuset. Hadde egentlig tenkt å måke til drivhuset også, men gadd ikke rett og slett. Ble heller med unga og lekte at vi var Monsen på tur og skulle på bjørnejakt. Drivhuset skal jeg jo ikke ta i bruk før all snøen er borte lell. Men altså, så er det nå måket vei på vera

Hoppende glad - gal......

PRIMULA FRØ I POSTEN Ønsker alle en super dag. Nå kommer snart ei venninne på lunsj og vi skal bestille pioner.

Det klør i fingrene.....

... og nå lengter jeg etter vår og alt som følger med. Brev fra Dansk primula klubb kom i posten i går, så her var det bare å kaste seg rundt å bestille frø. Primula auriculata Primula chionantha (blå) Primula chionantha (kvit) Primula firmipes Primula japonica alba Primula japonica (rød) Primula maximowiczii aff Primula pulverulenta Primula villosa var. infecta Primula wilsoniivar.anisodora Og i dag har jeg fått tilbakemelding om at frøene blir sendt i morgen. Gleder meg !!!!! Jeg har også fått sådd litt i dag: Viol, Admiration - frø fra i fjor Viola x hybrida, pense "historic florist pansies" Hagenellik, siberian blues Brokbl groblad "Variegata", plantago major Dahlia "black beauty" Også har jeg tatt inn igjen alle som har stått ut i kulden, så nå er det fult i gangen. Jeg holdt på med å sette opp ei hylle som jeg har hatt i lysthuset, den skulle jeg ha i gangen til alle pottene mine. Da kom sønnen forundrende ned trappa og lurte på hva jeg holdt på med.

Koselig award og noen frø i jorda

Denne awarden fikk jeg av fiol i dag. Tusen tusen takk, det er kjempe koselig å motta en award. Jeg setter også veldig stor pris på deg, og jeg håpre vi kan treffes på ordentlig en gang. Det er koselig å følge bloggen din og ikke minst Hjerterommet som du fyller med all verdens skjønneste håndarbeid. Jeg har lyst til å sende denne awarden videre til noen som også har begynt å bety noe for meg, i denne bloggverden. Lene fra Lillehammer , som jeg har fått lov å bli kjent med og fått mange fine planter av. Veldig glad for at jeg har deg i nærheten. Håper vi kan få mange koselige hagebesøk til hverandre. Den andre er ei dame som jeg bare har møtt her inne på bloggen, men som har røtter fra mine hjemmtrakter Øyer/Tretten. Det er Kathrine som er veldig flittig til å gi koselige tilbakemeldinger på bloggen min. Du må bare si fra om det er noe av mine småspirer som du ønsker, så sender jeg gjerne noen nordover til deg. Neste kvinne ut er selvfølgelig Hanne - rekkehuset . Kjempe koselig dame

Dans Primula klubb

Og plutselig ble vi med der. Fikk svar på mailen min nå, og han skulle sende med frølista og da rekker jeg å kjøpe flere frø. HERLIG. Ellers så spirer det i de Primulapottene jeg har. 3 av 6 står med små tynne spirer på boden. Det er så gøy når jeg får det til. Ha en fin torsdag alle sammen. Nå starter arbeidsdagen min.
Her står sola opp og det fantatiske lyset som vi har på Lillehammer om dagen kommer frem. Tok noen bilder fra veranda'n. Her et bilde av den lokale skibakken som vi er så heldig å ha på Vingnes. Heisen går hver dag, og det er mange barn der om kveldene. Fikk denne award av Lene , tusen takk det er kjempe hyggelig å få en award. Reglene som følger med denne awarden er som følger: 1.Legg ut bilde på bloggen din, og reglene. 2.Skriv hvem du fikk den av og link til bloggen deres. 3.Gi den til 3 eller flere blogger du liker godt. 4.Legg igjen en kommentar på bloggen til mottakeren så de vet at de har fått den Jeg sender den videre til tre som jeg har fått god kontakt med. ellea , fiol og rekkehuset . Ha en fin vinterdag alle sammen. Nå skal jeg ut i lysthuset for å se hvordan det står til der.

Mitt bidrag i Frøken vinterhage

Fotokonkuranse igjen og jeg kaster meg med. Denne gangen med bilde av min vinterhage. Frøken Vinterhage "I dvale" "Drivhuset står der tomt og kalt, men til våren skal det fylles med alt. Alt som kan spire, gro og vokse, skape nytt liv til meg og min hage". Jeg ønsker meg selv lykke til. Disse konkuransene på Moseplassen er artige og spennende. Første økt av 6 års bursdag er unna gjort. Barnebursdag på Hafjell lekeland er stas, og gutta var svette i luggen når klokka slo 16. Vel fornøyd og masse fine gaver. I morgen er selve bursdagen, og da er det besteforeldre som kommer på besøk. Blir nok litt feiring i barnehagen også, tenker jeg. De bitte små Primulaspirene mine er fortsatt like fine. Har lyst til å kjøpe flere før, men tror nok egentlig at jeg har nok. Ha en fin søndag kveld alle sammen - nå er det himmel blå.

Primula spirer på boden

Jeg har 4 små "Primula Waltonii red" spirer på boden, og dem er så små. Det er første gangen jeg har fått spirer av Pimula frø, så nå er jeg ekstra stolt. Jeg har igjen 5 potter til på badet, så jeg håper dem spirer også. Flere frø blir sådd snart, for nå er tiden snart inne for skikkelig så-økt. Skal bare bli ferdig med denne helga med 50 års fest i kveld, og sønnens 6 års dag på mandag. Så kan kan mor finne frem frøboksen sin igjen. Glemme kaker og kaffeselskaper og bare ha jord på fingrene igjen. Deilig. Ha en fin lørdag alle sammen. Her er det masse snø - igjen - og enda mere kommer dalende ned.

For å være helt sikker...

... på hva vi normale, frosne og ensfoldig normenn handler så har nå Rema 1000 begynt å merke varene sine. I dag har jeg kjøpt en pose med "100% appelsin" og en pose med "Bare banan". Det er jo greit å vite, om jeg ikke skulle vært helt våken og trodd at jeg kjøpte epler eller plommer. Nei, HURRA for Rema 1000 som gjør det helt klart for kunden hva frukten inneholder. Ellers så har jeg FRI i dag og har bestemt meg for og ikke gjøre noen ting. Har satt Primulapottene på badegulvet, etter 14 dager på kjølig mellomlagring. Det snør og det er kalt.