onsdag 27. januar 2010

Der vart det en liten bestilling, ja......

Ja, da var jeg skikkelig i gang. Primafrø har fått en liten bestilling fra meg. Slik går det når man kjeder seg og titter på internett.
Her er altså min bestilling:

Verbascum nigrum Album
Salvia nemorosa "rose queen"
Salvia nemorosa Violet queen
Lychnis coronaria alba
Aquilegia viridiflora chocolate soldier
Lurer på om jeg noen gang lærer ? har jeg lyst ? NEI !!
Ha en fin onsdagskveld alle sammen. Jeg har tatt helga og er glad for det.

søndag 24. januar 2010

Å da var jeg i gang....

Første pottene med såjord og frø ble fylt i dag. Fant igjen noen frø fra tidligere år og håper på at noen spirer. Jeg har ikke kjøpt noen frø, men satser på gamle og de jeg selv samla fra hagen i høst. Går det så går det.
Det jeg har sådd som skal få en kuldeperiode:
Rød Penstemon -frø fra egen hage
Penstemon Chocolate drop - frø fra i fjor eller året før
Penstemon Tubular bells rose - frø fra i fjor eller året før
Aconitum - grønn - frø fra egen hage
Aconitum - rosa - frø fra egen hage
Gentiana asclepiadea alba - frø fra i fjor eller året før
Gentiana asclepiadea white throat - frø fra i fjor eller året før
Akeleie lys blå - fra egen hage
Jeg har fortsatt igjen noen akeleie frø som skal sås, men jeg har ikke nok potter inne. Jeg må måke meg vei til drivhuset først for å hente flere.
Jeg krysser fingrer for at noen kommer til å spire, men det gjør ingen ting om de ikke kommer for jeg veit jo at frøene er gamle.
Ellers så har jeg gått på ski i dag og er spent på hvordan kroppen og musklene er i morgen.
Ha en fortsatt fin søndag alle sammen.

fredag 22. januar 2010

Det snør store kjærringer

Det snør og det har det gjort noen dager nå. Ser ikke ut til at det skal gi seg heller, og det er skikkelig ergelig.
Nå lengter jeg virkelig etter våren og en ide hadde vel kanskje vært å begynne å så. Da kommer hagefølelsen igjen og våren kommer fortere. Er jo lov å innbille seg ting, som en trøst.
Her er noen bilder jeg tok fra verandan i dag. Tror jammen hagen lengter etter varmere tider også.


Den hvite benken som jeg fikk i fjor som neste ikke ble brukt. Jeg kan nesten ikke vente med å kjøpe puter til den, og noen lykter ved siden av. ÅÅÅÅÅÅÅÅ....
Men noen gleder er det jo i disse vinterdagene. Jeg har fått meg en serviettbyttevenn til og hun heter Rigmor. Jeg satt og søkte på Google om å samle på servietter og plutselig så kom navnet til Rigmor opp. Jeg leste litt i bloggen hennes og fikk se bilde, og det hadde jeg jo sett før. Hun er jo Hagegal og samler på servietter - ja, vi hagedamer holder på med mye rart.
Er det flere der ute som samler så bytter jeg gjerne, eller om dere har noen servietter liggende så betaler jeg gjerne porto.
I helga skal jeg så riddersporer - tror jeg. Blir jo smittet da når jeg leser om spiring, jord og frø på bloggene til andre. Joda, hagefølelsen kommer sigende, men ikke så fort som før.
Ha en fin fredag alle sammen.


fredag 15. januar 2010

Behov for farger - og litt til

Behovet for farger melder seg ganske rakst etter jul. Nå er alt det røde borte og lyse gardiner er hengt opp, men det blir litt tampt etter alt det mørke røde og den lune stemninga vi har hatt i desember. Så i dag bestemte jeg meg for å kjøre ned på Plantasjen for å se om jeg fant noe som kunne live opp stua. Og det er aldri noe problem på Plantasjen. Primulan har kommet i tusen talls farger og det var 5 stk for 100,- Selvfølgelig måtte jeg ha, også kan jeg plante dem ut i hagen til våren. Genialt!!
Det er ikke så mye som skal til for at det blir bedre.Denne var så fin i fargen så den måtte jeg jo bare ha med.

Mørk rød - selvfølgelig.

Disse to fikk stå sammen i ei krukke, må putte på mere jord etter hvert. To farga Primula er så fint. Lurer på om Primuladilla'n sitter i etter i fjor sommer ? Er veldig spent på om di jeg sådde i fjor kommer til å blomstre. Spennende.....
Jeg fikk også raska med meg en pose med såjord, så da er vi ett skritt nærmere sådden. Frøboksen står på kjøkkenet. Snart.....
***
Et nytt familiemedlem har vi også fått i løpet av uka. Vi har lenge gått med tanken på å skaffe oss en kanin til. Josefine bor alene og føler seg veldig ensom og derfor ble denne lille frøkna med oss hjem på torsdag. En liten dverghermelin og har fått navnet Sofia.
Trykt plassert i "mammas" armer. Hun er født i november og blir egentlig ikke så mye større enn det hun er i dag.

Josefine og Sofia fant hverandre veldig fort. Her har de en liten kosestund på teppet i stua. De har ikke flyttet sammen enda, for de må bli godt kjent først. Ser i allefall ut til at det ikke skal blir noe problem.
Første skritt i nytt hjem.
***
Ellers så har jeg tenåring i morgen. Jenta i huset fyller 13 år. Lurer stadig på hvor tia blir av ? Nå tviholder jeg på 6 åringen som blir 7 i neste mnd. Herrgud, kan de ikke stoppe å vokse, bare litt.....
Ønsker alle en god helg og vi rykker stadig nærmere våren.

lørdag 9. januar 2010

Nå lengter jeg etter våren

Nå har kulda vært her lenge nok,og nå er jeg lei. Nå lengter jeg etter våren, spirer, jord og stein. Lengter etter hagen min og alle mine prosjekter.
Nå er jeg lei av å bare sitte inne. Stappe i seg sjokolade og kaker. Kroppen hyler etter bevegelse, den vil ha mere enn bare å gå etter ved.
Frøboksen er tatt fram, men det er ingen som skal ha kuldebehandling, så jeg må nok vente litt til før frøene skal i jorda.
Jeg leser gamle hageblader og bøker bare for å få litt sommer følelse.
Her er noen bilder som det går ann å drømme seg litt bort i.
Ønsker alle mine hagevenner en VARM helg.

Håper du likte bildene og drømmen om sommeren.