Gå til hovedinnhold

Nytt prosjekt og litt blomstring

Starter med et solskinnsbilde i allefall av fargene til disse blomstrene. Nettopp her synes jeg Fredløs er en flott plante.

Etter som det ble rosekjøp på meg sist helg så måtte jeg jo finne en plass å plante disse rosene. Og hva var vel mer naturlig enn å avskaffe seg med litt mere gressplen.

Her har jeg snora opp hvor jeg skal gå løs på torva. Godt mot, men jammen skal jeg si at dette er tungt. Torva var jo godt gjennomtrukket av vann og etter ei stund trodde jeg nesten av jeg måtte gi opp. Da tok gubben over - og en stor takk til han.
Og her er all torva fjerna og jeg kan sette ut rosene for å se hvordan dem skal stå.
Endelig ferdig med jord og planting. Noe måtte jeg flytte og noe nytt ble plantet. Jeg ser det i ettertid at her har jeg jo en del ledig plass.
Slik ble da altså det ny prosjektet. Det ble mye bedre der nede nå, for nå går det liksom en grønn sti langs mellom bedene.
Det blomstrer mye i hagen om dagen og jeg kan ikke sette inn alle bildene her, men her kommer i allefall et utvalg.
Denne er jeg litt usikker på navnet på. Skal jeg være ærlig, så viste jeg ikke at jeg hadde en slik før jeg så den i blomst nå. Flott mørkt bladverk! Det er en storkenebb av noe slag og tror kanskje jeg kjøpte den hos Langangen planteskole for noen år siden.
Flott ukjent pion som har vært i hagen lenge, men ikke blomstret før i år. Mørk og fin på fargen og svak duft.
Martagonliljene er flotte nå og flere og flere kommer for hver dag.
Både den over og den hvite under er kjøpt hos Langangen for mange år siden.
Selv om det regner mye om dagen, så står plantene der og gjør sitt beste. Mange knopper er på vei og i løpet av helga så vil nok flere pioner og roser komme i blomst.
En dag igjen på jobb så har jeg ferie, og det skal bli så deilig å kunne være hjemme i hagen noen dager og gjøre ingen ting (kose meg).

Kommentarer

Asbjørg sa…
Herlig hage du har,blir nok flott når det nye partiet vokser til!Ha en fin kveld!
krepsemor sa…
Så flott bed du har laget deg! Ja, å grave bort torv er veldig tungt, men du så herlig å få bort mer plen...Ingenting er så arbeidskrevende som plen, spør du meg =( Det ble fint med den grønne stien. Jeg kan nok ikke hjelpe deg med storkenebben, men kanskje `Purple Haze`? Den har jeg, og ligner på din!
Herlige martagonliljer! En ting er sikkert, at jeg bare MÅHA.....
God ferie til deg, Viviann! Min begynte i dag =)
Flotte Martagonliljer du har. jeg har bare en som blomstrer for første gang i år. Når jeg ser din hvite forstår jeg at jeg også trenger :-) en sånn-
God ferie og kos deg. Siste dag på jobb for meg også i morgen, deilig :-)
Legger meg til som følger.
Blir jo reine rosehagen hos deg jo. Dette blir nok flott vil jeg tru. Var selv en tur på Kvam forrige søndag og Kjell Olav fortalte at han hadde mistet nesten alle rosene og pionene i vinter, så derfor hadde han et elendig utvalg, mener han sa at 100pioner hadde dødd. Uff, kjempetrist. Men nå hadde ikke jeg akkurat tenkt å ha noe særlig med roser da men untak av Therese Bugnet. Så istedet ble det med meg noen stauder og clematis hjem.
Masse inspirasjon her, Vivi! Lekkert med stier i hagen. Martagonliljer er notert på "anskaffelseslista!

Populære innlegg fra denne bloggen

Macrobilder fra skogen

 

Helgegleder # 21

Jeg gleder meg allid til helgen. Tid for avslapping og kos sammen med familie og venner.   Tusen takk til dere alle sammen som bidrar med bilder til Helgegleder. Det er kjempe koselig å lese om andre gleder, om de er små eller store, så er det alltid stas å sette seg ned for å se.   Har du noen bilder som har skapt eller skaper en Helgeglede, så er du hjertelig velkommen til å delta.   I denne runden så er det på tide med litt matglede igjen. Jeg er utrolig glad i mat, og i å lage mat med spennende smaker.   Sist helg var det jo påskeaften. Her i huset har vi ikke noe fast matrett den kvelden, så i år ble det kalkun. Etter et innpuls kjøp på Kiwi.  Frøst så penslet jeg den med olje. Finhakket hvitløk, sitronpepper og raspa limeskall ble gnidd inn og slik lå den på benken en halv times tid (under folie) Jeg kuttet gulerøtter og purreløk i litt store biter og la sammen med kalkunen. Dette gir smak på kraften, som jeg senere skulle bruke til saus.

Helgegleder #68

Helgegleden denne gang kommer en dag tidligere, slik at vi alle kan få tid til ALT vi skal gjøre i morgen tidlig. Her i huset skal sønnen gå i barnetog, og da hjelper det lite om det er lørdag morgen. Tidlig opp for å henge ut flagg, spise frokost, få på penklær og være klar på skolen når klokka slår. Denne runden av helgegleder blir en blanding av flere ting. Sist helg så lå jeg på sofa'n med feber, hoste og snørr. Ikke noe stas, men lykkelig for at det ikke var denne helga. På søndag pakket jeg meg godt inn og tok med kamera ut, det kunne jo være noe som hadde kommet frem siden sist. Denne Auriklen kjøpte jeg i fjor, og du verden så flott den er. Se på det hvite, det ser nesten ut som snø. Siden Auriklen er en lav plante, så kan dere vel tenke dere hvordan jeg lå for å ta disse bildene :) Bare det kan jo være en flott helgeglede, i alle fall for nabo'n. Den flotteste overraskelsen på søndagens runde, var allikevel julerosen. Denne