søndag 20. mars 2011

Prosjekt vegg og tallerkenhylle

Ute skinner sola og det drypper fra taken. Endelig ser det ut til at våren er kommet og det føles herlig!
Har fått prikla noen urter i dag og skifta jord på alle pellisene.
Timian og Oregano er noe av det minste jeg har prikla noen gang, bortsett fra valmuer. Fingran føltes som tømmerstokker, men jeg fikk da trykka noen nedi jorda og håper dem kommer seg!
Selv om sola skinte så ble dagen brukt til inne arbeid og endelig gikk kjøkkenveggen.

Slik var det etter frokosten i dag. Her ser dere også den grønnfargen som var i hele stua. Sittebenken er laget av bestefaren til gubben.

Her er vi igang - eller gubben i allefall!

Og slik ble det. Bak benken skal det males som ellers i stua. Overgangen til det røde kjøkken jobbes det med. Jeg har lyst på en liten brytning på kjøkkenet, slik at ikke alt blir hvitt. Jeg har jo hvit kjøkkeninnredning også. Jeg tenker kanskje en lys farge som går mot litt grått??? veldig usikker for vi skal velge fliser som også skal gå til fargen. Vi får se!! Må tenke på dette, eller kanskje det er noen som har forslag til farge?


Prosjekt tallerkenhylle!
Når vi først har malekosten fremme som maler jeg det vi har! Denne tallerkenhylla har hengt på kjøkkenet, men nå skal den få en ansiktsoppløftning!
Her står den til tørk. Malt i Cafe Latte!

Her er litt dill-dall når hylla er hengt opp.
Noen flotte gamle pyntetallerkner som fortsatt skal pryde veggen!
Og slik ble altså resultatet. Jeg er veldig fornøyd med jobben jeg har gjort.
Det var her jeg hadde tenkt å bruke denne vindusramma som jeg har skrevet om før, men det ble helt feil når jeg hadde den inne på prøve. Så den står igjen ute i boden, så får vi heller bruke den til noe annet!
Gleder meg veldig til at alt blir ferdig, men nå ser jeg liksom lyset i malingsbøtta!
Ny uke i morgen og jeg ønsker alle sammen en flott vårlig og solrik uke!

torsdag 17. mars 2011

Hva fikk jeg til i 2010 ?

Når jeg ser tilbake på bilder fra hagesesongen 2010 så har jeg jo fått til noe.
Først var det jo rosedilla'n som kom som et skudd fra klar himmel og mange nye roser ble kjøpt inn.
Dette er en moserose som Lene kjøpte med til meg i 2009. Den klarte den kalde vinteren i fjor, så jeg håper den har klart seg i vinter også. Har veldig lyst på en til !


I september - helt på tampen av sesongen ble dette bedet laget. Roser og dagliljer, om jeg ikke husker feil, ble plantet der. Er nok litt spent på hvordan dette egentlig ble, for det ble nok plantet litt i hastverk slik at dem kom i jorda før høsten.
Ingen hindring om jeg må gjøre det omigjen - bare hyggelig det!


Så var det rosebedet mitt da. Nødvendigheten meldte seg jo selv når alle rosene ble kjøpt. Hvordan har dem klart vinteren tro? Var veldig fornøyd med dette! Gleder meg til å titte etter liv her.


Kantstein ble også lagt i fjor sommer og resten kommer vel i år. Ble veldig ryddig og fint i overgangen fra bed til grusgang.
Ble en helhet i hele hagen med slik kantstein.

Krukkene på veranda'n ble også fine i fjor sommer. Her er det Dahlia, Fuchsia og en rose som blomstrer.
Å sette krukker i grupper er bedre enn å la noen stå alene. Det har jeg også lært. Bedre sent enn aldri!
En liten oppsummering av sommeren 2010 - kanskje ikke så veldig mye, men sånn ble det nå i allefall. I år har jeg ingen spesielle planer - men de kommer nok ettesom sesongen strider frem.
Til slutt en Clematis som jeg kjøpte i fjor - husker ikke navn, men utrolig pen blomst.

Til helga er det prikling av paprika, chilli, div urter, blomkår og brokoli som står på planen. Jeg kjøpte jord sist helg, så da kan det jo hende at pellisene får byttet jord på beina sine også.
Når det gjelder oppussing av stua så står det litt stille nå. Jeg har mala ferdig så langt jeg kommer, så får jeg håpe gubben får tid snart til å ta denne veggen. Meningen er at det skal være ferdig før vi begynner ute.
Ønsker alle en flott helg!

søndag 13. mars 2011

Oppussing fortsetter.......

Skal ikke si at jeg har fått dilla på oppussing, for det er å ta for hardt i. Men at jeg syns det er gøy å pynte og dille når det er ferdig, ja det er sant.
Slik ble da komoden som jeg mala. På veggen her har jeg da tenkt å bruke den vindusramma som jeg skrev om sist, men når det blir avhenger av gubben for den er vist lagra på lofte på garasjen.
Er veldig fornøyd med denne, men spørsmålet er hvor lenge det er så ryddig på den :-)
Her har vi fru dokke som har fått plass i skapet. Her kan hun sitte å følge med oss!

På stuebordet måtte jeg også ha noe nytt! På Nille fant jeg lys og en flott pyntetallerken og etter en tur på Plantasjen i dag ble det en blomst!
Frøkna i huset synes jeg skal ha lyslilla gardiner, så jeg prøver meg fram med lilla lys først. Og det er jo ganske fint!
Jeg har kjøpt meg 3 sekker med jord i dag også. Pelliser skal få ny jord og prikling står for tur i kommende uke.
Dette var da en fortsettelse av oppussingen min og mere blir det sikkert etter hvert.

fredag 11. mars 2011

Ny mala stue

I vinterferien startet jeg med å male stua. Nå har jeg ikke noe førbilde, men hele stua var i mørk mosegrønn og hele stua var mørk. Med tiden blir man lei og nå har jeg altså gjort det som jeg skulle ha gjort for lenge siden.
Jeg mangler fortsatt taklistene, men de kommer etter hvert. Jeg har tatt det etappe vis, slik at vi også kunne oppholde oss her. Listene får vi jo festet selv om møblene er på plass.

Her er en del av stua hvor stort sett tiden blir brukt på TV og PC.
Er veldig glad i dette store vindu som gi masse lys og enda lysere ble det jo nå.
Bilder og stasj er enda ikke på plass og jeg har bestemt meg for å ta tiden til hjelp med tanke på nye gardiner og putetrekk. Noen bilderammer må jeg også skifte ut slik at alle blir like.


Merkelig hvor stor stua ble med lysere vegger. Jeg har brukt eggehvitt på veggene og cafelatte på lister.


Denne komoden var syreluta, men skal bli hvit. Denne maler jeg i cafelatte og her har jeg tenkt å "herme" litt etter Lene, vi får se hva jeg får til, men har liggende et gammelt vindusramme som jeg har lyst til å bruke. Blir det bra så skal jeg legge ut bilde.

Her sitter en liten venn som har fulgt med meg og er fornøyd med å ha fått vindusplass.
Jeg er stadig på leting etter slike dukker, engler eller andre artige skapninger som kan sitte litt rundt omkring i huset. I gangen har jeg jo en Tildaengel som Merete har sydd til meg.


Ellers så har jeg ikke hatt tid til hage eller prikling, og det merkes på de pottene som står i lysthuset. Jeg må ta et tak der ute nå som jeg er ferdig med stua.

Ønsker alle en flott helg!