Gå til hovedinnhold

Innlegg

Viser innlegg fra juli, 2011

Nå er hagen på topp - tross regnværet

Det er frodig og flott i hagen om dagen. Jeg ser at det har gjort nytte å gjødsle skikkelig og skal følge opp det også til neste år. Tross for alt regnet så er de fleste plantene flotte. Mye er klippet bort eller ødelagt, men de fleste står trofaste igjen! Ser at noen liljer er blitt tunge i toppen og ligger litt etter bakken, men med gode støttepinner så går det bra. På dette bilde ser vi baksiden av hagen. I rosebuen er det Lykkefund og Alpe Clematis. (neste så ikke buen synes - lover bedre bilde etter hvert) Baksiden av lysthuset. Her er det Riddersporer, liljer, rose og pion. Her går stien videre til drivhuset og hagen på nordsiden av huset. 5 liljer blir fort mange i løpet av noen år! Her går stien videre nedover og mot veranda'n. Dette bedet var det første jeg laget da jeg flyttet hit. Da var det et reint akeleiebed, men nå har det blitt utvidet noen ganger og har fått følge av mange andre planter. Roser, Storkenebb, dagliljer, pion, riddersporer og i år har jeg mange flott s

Endelig blomstrer liljene

Når man har hage så er det alltids noe å vente på, slik er det for meg i allefall. I år ventet jeg spent på roseblomstringen pga det nye rosebedet jeg laget i fjor. Og når rosene og riddersporer står på sitt beste i hagen, så er det alltid noe annet på lur. Nå er det liljene som helt klart er hagens dronning og jeg ønsker meg bare flere av disse herlige perlene. I helga har det ikke gjort annet enn å regne og jeg kjenner at jeg begynner å bli skikkelig lei og sur av all regnet. Nå ligger høye riddersporer langflate og flere roseknopper er rotna helt opp. Det eneste som vokser og står stramt på linje er ugresset. Derfor er liljene en stor trøst, men også disse trenger litt ekstra støtte i all regnet. Jeg har vært på en runde nå i kveld og her er liljene i hagen min! Nå ser jeg at jeg ikke har noen hvite liljer, så kanskje det må være ønske til høsten!

Roseblomstring og Hosta

"

En hyllest til ridderne

Nå er det full blomstring på riddersporene og i år har det virkelig tatt av. Jeg hadde mange småbarn i fjor sommer som nå står og viser seg i sin fulle prakt. Riddersporer passer liksom inn over alt dem og min hage er dem hjertelig velkommen! Nå er det faktisk spådd fint vær i noen dager og jeg gleder meg virkelig til å være ute i hagen. Mye er brekt og ligger langflate, men jeg får prøve å ordne opp igjen før neste regnskur setter inn. Ønsker alle en fortsatt fin sommer uke.

Pellis-blomstring

Nå er det full blomstring på pellisene. Takknemlige planter som gir mange blomster hele sommeren. Hva skal man da egentlig med sommerblomster? De nye som jeg kjøpte i år blomstrer ikke enda, men noen har knopper!