tirsdag 10. januar 2012

Frøkatalog = galskap...... nok en gang

Jeg har jo skrevet om min hagetretthet og ingen planer om å så eller se på frø i det hele tatt.
Har ikke hatt denne spenningen i kroppen av å se frø spire og planlegge neste hagesesong. Jeg var så ferdig i høst med alt som hadde med jord og planter og det har liksom ikke kommet tilbake, men så....
I går kom den altså dumpende ned som lyn fra klar himmel, for det hadde ikke falt meg inn at noe slik skulle finne frem til postkassa mi. Jeg følte at jeg hadde kontroll så lenge slike ting befant seg kun på ei nettside. For det var bare der jeg kunne finne disse svarte rare greiene som kan ved litt jord og vann blir til det mest fantastiske ting som finnes.
Men så var det altså denne katalogen som helt plutselig lå der foran meg på bordet. Skal, skal ikke..... åpne.... og da var jeg igang igjen. Lett som en plett og jeg trengte ikke hjelp en gang. Helt av meg selv befant jeg meg dypt konsentrert og ønskelista ble fort skrevet.
Hva trodde jeg egentlig? At jeg skulle klare å verne meg selv helt til våren? At jeg ikke skulle så et eneste frø? Hvor teit går det an å bli, liksom?
En gang hagegal - alltid hagegal og det er vi jo alle så stolte av!
Men over til frøene - for nå er jo katalogen åpnet og hagegalskapen ut av sekken, så da er det bare å kjøre på.
Dette må være min ønskeliste - så får vi se hva det blir til:
Tomat Black Cherry
Tomat Tigerella
Tomat Gul Golden sunrise
Chilli pepper - blanding
Chilli Jalapeno
Canterbury bells
Delphinium Misty mauves
Alcea rosea Appleblossom
Papaver rhoeas Angels choir
Papaver Lilac pompom
Hengeblomkarse Dayglow mix
Blomsterert special mix
Nå har jeg valgt noen mix-pakker for det passer liksom best i ampler og andre urner som må fylles. Har lykkes med dem før, så hvorfor ikke gjøre det en gang til.
Nå husker jeg fra i fjor at jeg skal så chilli tidligere i år, for i fjor rakk dem ikke å bli modne.
Når det gjelder stokkroser så er også det et kapittel for seg selv, og her kommer jeg helt sikkert til å få en kommentar fra Lene! Jeg har vel egentlig aldri lykkes med stokkroser, men vi gir oss ikke helt enda. Kanskje jeg skulle få Lene til å så dem for meg? hehehe....
Tomatene er det vel også lurt å så litt tidlig, kanskje? noen som vet?
Joda, takk til Zimtrade som fikk galskapen frem igjen. Jeg må vel innrømme at jeg gleder meg til spirer, prikling og jord under neglene igjen.
Ønsk meg lykke til!!!

6 kommentarer:

Marit sa...

Lykke til med frøene, ja! Jeg gikk i samme fella her om dagen, og det igjen førte til at jeg bestilte noen fra T&M i England i dag. Sånn kan det gå... ;-)

Linda sa...

Så herlig å være kurert for trettheten, deilig å kjenne galskapen boble:) Lykke til med frøene:)

Tua sa...

He-he, sånn kan det gå *smile* zimtrade dumpet ned i kassa mi, å vips var ikke frøhaugen helt ferdigkjøpt alikevel. God frøsådd til deg.

Mariann sa...

Ja, det er noe spesielt med frø og mulighetene som ligger i en frøpose. Jeg skal ikke bestille mer frø nå, tror jeg...

Randines hageblogg sa...

Kjekt med frøkataloger og frøposer i posten, i dag fikk jeg begge deler...

merethe sa...

:) ja slik er det å være hagegal. Jeg har tenkt å så noen stauder nå snart. Har også en god del små staude babyer stående ute i potter...spent på om de blir noe av. Til sommeren skal jo hele langsiden på den nye terrassen beplantes med busker,små trær, stauder,klatrere og løkvekster... det blir spennende :D . Vi fikk noen gavekort på hagesentere til jul og det passet jo kjempebra :) SÅ deilig brødet og rundstykkene dine så ut. Godt med hjembakt! Klem til deg.