Gå til hovedinnhold

Å gi etter.......

Det å gi etter er egentlig ikke så veldig vanskelig.
Vi har vel alle gjort det til tider, om det gjelder i forhold til mas fra unger, fristelser eller andre ting.
Nå skal det sies at å gi etter for mas, kan ofte være værre enn det å gi etter for våryrhet og glade farger. Men følelsen for å ha tapt en kamp er der, uansett hva jeg gir etter for.
Vi skulle vel egentlig bare en snar tur på biblioteket i dag. Plutselig kom det over meg at jeg kunne jo så litt stemor, og dermed var turen innom Plantasjen allerede bestemt inne i mitt hodet.
Fort gjort i ei rundkjøring, og vips så var jeg der!
Plantasjen med sine vårlige lokkemidler og glade farger. Ingen fare, tenkte jeg. Det er kun noen frø og så ut igjen. Å plante ute på Lillehammer på denne tiden av året, er altfor tidlig.
Den lille fornuftige engelen som noen ganger sitter på skuldra mi, gjorde så godt hun kunne.
Men hva hjalp vel det, når det store pengeforbrukeren satt på den andre skulderen?
Og hva var det jeg fikk se...... Tusenfryd!!! Det har jo jeg lett etter.....lenge!!
Jeg har sittet nå i mange dager og sett på andres vårpynting med Tusenfryd og perleblomster. Og jeg må innrømme at jeg har vært skikkelig misunnelig, men igjen har denne lille engelen trøstet meg så godt hun har kunnet.
Jeg kunne vel unne meg to potter med Tusenfryd og en med perleblomster? Selvfølgelig kan jeg det.... Føler nå at engelen blir litt oversett av den store pengeforbrukeren. Ikke at det kostet så mye, men jeg hadde jo bestemt meg for at det var for tidlig!
Jeg måtte bare! En hvit og en rød.
Jeg har aldri før i mitt hageliv hatt Tusenfryd i potte på trappa, og følte at nå var tiden inne.
Jeg valgte derfor å la engelen få helgefri og ansatte straks pengeforbrukeren.
Vi ble et kjempe godt team!
Så søte og de ville passe perfekt på trappa mi!
Veldig fornøyd og veldig glad vandret jeg ut igjen fra Plantasjen, med mine aller første Tusenfryd i handleposen.
Følte meg nesten som ei lita jente som hadde fått kjærlighet på pinne for første gang. Og trippet fornøyd bortover veien med hvite knestrømper og småsko!
Jeg tror helt sikkert at når engelen kommer tilbake etter helga, så vil hun også syns at dette ble helt perfekt.
Så vil hun klatre opp på skuldra mi, og vi vil bli venner. Helt til neste gang fristelsen tar overhånd og den hagegale (meg) velger å gi etter...... igjen!
Nå står den ute foran døra og hilsen alle som kommer
VELKOMMEN!
Det å gi etter kan være greit noen ganger, så lenge det ikke gjelder hele tiden.
Noen fristelser har jeg kanskje fortjent, mens andre ganger skal man ikke la seg lede ut i fristelsen......
Men fint ble det!
Ha en fin lørdag alle sammen!

Kommentarer

loftkroken sa…
Syns jeg ser deg trippende så glad med handleposen :))
Det ble veldig fint i krukkene dine ♥

Klem Bentemor
Nennes sa…
He,he :) det hender for meg også...(ofte)
Kjempelekkert ble det!!!!

God helg :)

Klem
Turid sa…
Klart vi må ha vårblomster i mengder ;) Hi-hi, knestrømper og småsko... hi-hi.
Kos deg i lørdagskvelden med tusenfryd :))
Villrose sa…
De passer helt sikkert perfekt! (Er så heldig å ha en potte perleblomster - og tenker på tusenfryd...)
Underberget sa…
Koselig:-) Klart man må pynte litt ute og en slik sammenplanting kan du jo ta inn om kvelden og ha glede av leeeenge. Og det er jo veldig økonomisk. Planter er absolutt verd å bruke penger på, bare si til engelen din at det var mye lurere enn å kjøpe snop:-) Fortsatt god helg til deg og kikk gjerne innom min blogg i dag og bli med på give-away! Klem
Margareth sa…
Når man ser en slik flott krukke så er det jo klart man må handle!! I år har jeg sådd tusenfryd og er spent på resultatet. Gleder meg til å plante i bed og i potter! Ja for nok av dem ble det. Skulle kanskje hatt flere forskjellige farger, men kanskje neste år.
Jeg vet at alle som kommer på trappa di blir utrolig glad inni seg når de ser potta på trappen!! :-)))
Linda sa…
Herlig:) Fort gjort i en rundkjøring ja:) Men så mye glede dette gir, så er det bare å gi etter:) Herlig potte ble det:) Og du kan jo bare bære ut og inn, ingen grunn til å vente med det. Vi må jo alle bære ut og inn etterhvert, hi, hi:)
Så klart måtte du gi etter for disse søte små;) Ja jeg er sikker på engelen din tilgir deg, for endelig fant du jo dine etterlengtede tusenfryd! og sånt kan man ikke bare la gå fra seg vet du. Ble dessuten veldig fint på trappa di!

God helg til deg, klem
Olala,,,,,,,härliga vårbilder :)
å missa nu inte.....

S
A
T
U
R
D
A
Y

S
H
O
W

O
F
F

redan 100 fina bloggar med.....
Det är kul att vara med :)
VÄLKOMMEN
Håkan
Marita sa…
Det ble kjempefint i krukka di. Det er litt tidlig i våre trakter, ja, men vi får bære litt ut og inn :) (jeg glemte t.o.m mine ut ei natt i nesten -7...det gikk bedre enn forventet, litt dvaske om morran, men rettet seg flott opp i solen på dagen) Kos deg med krukka di :)
Anne sa…
Herlig skrevet Vivi!
Jeg er så glad for du har fått deg tusenfryd..
riktig fint ble det!
Nyt de fine nyplanta krukkene dine og ha ei fin helg !
Klem Anne
krepsemor sa…
Herlig! Men når det gjelder innkjøp av vårblomster, og ikke en bil så snakker vi om nødvendige innkjøp, Vivi, og ingen investering! Så kos deg med dine flotte innkjøp!
Flotte bilder, og beskrivelse av en hagegals hverdag!
Hei Vivi! Det er herlig med vår, og inne i hodet er det vår, og snart er det ute også! Jeg bor i Elverum - og her er det også litt vinterlig ennå, men det kommer seg for hver dag! Kos deg med tusenfrydene dine....god lørdags kveld!
Nydelig helg ønskes deg også....
Mari Anne sa…
Jeg tok en kjapp titt på langtidsvarslet for Lillehammer og kan virkelig ikke skjønne hvorfor du ikke skulle kunne plante på trappa. Tusenfryd tåler ganske mange kuldegrader. Ranunkler også om du er så heldig at du kommer over dem. Jeg kjøpte tusenfryd i fjor på denne tiden. De har blomstret hele året. Så delte jeg dem, og nå har jeg et helt brett med blomtstrende tusenfryd. En av de beste investeringene jeg noen gang har gjort.

Populære innlegg fra denne bloggen

Macrobilder fra skogen

 

Helgegleder # 21

Jeg gleder meg allid til helgen. Tid for avslapping og kos sammen med familie og venner.   Tusen takk til dere alle sammen som bidrar med bilder til Helgegleder. Det er kjempe koselig å lese om andre gleder, om de er små eller store, så er det alltid stas å sette seg ned for å se.   Har du noen bilder som har skapt eller skaper en Helgeglede, så er du hjertelig velkommen til å delta.   I denne runden så er det på tide med litt matglede igjen. Jeg er utrolig glad i mat, og i å lage mat med spennende smaker.   Sist helg var det jo påskeaften. Her i huset har vi ikke noe fast matrett den kvelden, så i år ble det kalkun. Etter et innpuls kjøp på Kiwi.  Frøst så penslet jeg den med olje. Finhakket hvitløk, sitronpepper og raspa limeskall ble gnidd inn og slik lå den på benken en halv times tid (under folie) Jeg kuttet gulerøtter og purreløk i litt store biter og la sammen med kalkunen. Dette gir smak på kraften, som jeg senere skulle bruke til saus.

Helgegleder #68

Helgegleden denne gang kommer en dag tidligere, slik at vi alle kan få tid til ALT vi skal gjøre i morgen tidlig. Her i huset skal sønnen gå i barnetog, og da hjelper det lite om det er lørdag morgen. Tidlig opp for å henge ut flagg, spise frokost, få på penklær og være klar på skolen når klokka slår. Denne runden av helgegleder blir en blanding av flere ting. Sist helg så lå jeg på sofa'n med feber, hoste og snørr. Ikke noe stas, men lykkelig for at det ikke var denne helga. På søndag pakket jeg meg godt inn og tok med kamera ut, det kunne jo være noe som hadde kommet frem siden sist. Denne Auriklen kjøpte jeg i fjor, og du verden så flott den er. Se på det hvite, det ser nesten ut som snø. Siden Auriklen er en lav plante, så kan dere vel tenke dere hvordan jeg lå for å ta disse bildene :) Bare det kan jo være en flott helgeglede, i alle fall for nabo'n. Den flotteste overraskelsen på søndagens runde, var allikevel julerosen. Denne