Gå til hovedinnhold

Hageutvikling - "I den ytterste kant"

Nå er jeg kommet til den nederste og ytterste delen av hagen.
"Del seks - i den ytterste kant"
Du som har fulgt med i min hageutviking, husker fra i går den steintrappa som fører opp til hagen. Når vi nå går andre veien og ned trappa, over gårdsplassen så kommer vi til denne ytterste delen.
Jeg har ikke så mange før bilder fra dette prosjektet,men skal prøve å forklare så godt jeg kan.
Nederst på dette bildet ser du en hvit mur. Nedenfor denne muren går veien, som er gata vi bor i. Før vi murte opp denne muren så var det gressplen her. En liten skråning som gikk helt ned til veien.
Med denne muren fikk vi bygget opp, slik at det faktisk ble litt større plass.

Her ser vi muren litt bedre og hvor mye vi bygde opp hagen!

Ovenfor bedet så går det jo en grusgang, som igjen har blomsterbed på innsiden.
Her er stien anlagt, men enda ikke fått på grus.
Her ser vi det innerste bedet nedenfra, og stien som fører opp igjen til gårdsplassen.
Dette bedet var det første jeg laget og da var det bare gressplen rundt.
Nå står jeg helt i ytterkant av hagen og tomta vår. Ser oppover blomsterbedet og innkjøring fra gata. Her har også stien fått grus.
I dette blomsterbedet må jeg tenke på hva jeg planter, for her sprutes all snøen på vinteren. Mye er gått tapt pga is og tung snø, men jeg prøver ut og så finner jeg med tiden ut hva jeg kan ha her.
Igjen ser vi oppover mot huset og gårdsplassen!
Og her ser vi denne delen av hagen fra andre siden, hvor grusstien fører nedover!

Dette prosjektet er ikke helt ferdig enda. Jeg blir liksom ikke helt fornøyd her nede!

Til sommeren må jeg prøve å finne ut hva jeg skal gjøre. Tanken om en grusplass med plass til en benk og krukker, kanskje litt vann.....

Ideene er mange, for det er nemlig igjen litt gressplen der nede og den går liksom i en skråning ned mot gårsplassen til naboen.

Dette blir nok hovedprosjektet til sommeren!

* * * * *

Dette var altså min hageutvikling. Håper du synes det var spennende å være med!

Tusen takk for følge!

I løpet av årene som har gått, har jeg funnet ut at når man har hage, så blir man aldri ferdig. Alltid nye ideer og tanker. Det er jo det som gjør det så spennende og får oss til å holde på med dette år etter år!

Ønsker alle en fortsatt fin tirsdag!

Kommentarer

Turid sa…
Du verden for er hage du har :) Utrolig artig å følge din hageutvikling, så takk for at jeg fikk være med.
Tuaklem
Mariann sa…
Jeg syns du har fått gjort utrolig mye i hagen, jeg er imponert. Det har blitt så fint. Lykke til med nye prosjekter!
Så flotte murer du har i hagen og mange flotte bed med uliike planter!
loftkroken sa…
Jeg er skikkelig imponert over alt arbeidet dere gjør.For en hage :))

God ettermiddag til deg :)

Klem Bente
Desirée sa…
For en flott hage du har!
Marit sa…
Ja, det har vært artig å følge med på utviklingen. Det er det som er så bra meg hage, at en aldri blir helt ferdig. Det hadde jo vært kjedelig hvis hagen din var helt ferdig og du ikke kunne endret på noe :-)
eli bella sa…
Himmel for en flott hage, du er såå flink. Så det er her jeg skal spørre om hageting *ler* Ha en fin tirsdagskveld.
Aud sa…
Jeg blir imponert over hvor myye du har gjort i hagen din. Den steinmuren var bare flott.
(takk for gaven, den kom i dag)
Underberget sa…
Spennende å følge med i denne serien om hageutviklingen deres. Kjempefin hage som dere sikkert har utrolig mye glede av. Steinbedet var kjempeflott! Takk for koselig hilsen hos meg, jeg setter stor pris på bloggvennskapet med deg også:-)
Fytti for en vakker hage du har!! Her i hagen er det ikke mye "utvikling"...heller "tilbakegang" og forfall...puhuu...syns jo blomster og hage er nydelig...men jeg er ikke noe flink med dette... så de få blomstene som pyntes med her, blir kjøpt ferdig.
Nyt kvelden.
Klem fra Kristin
Å hællingen FOR en nydelig hage!
Så flinke dere er, takk for titten, drømmehage:)

Ha en fin kveld!
Klem Line E.
Åshild sa…
Det er så gøy å se hvor fort det egentlig vokser til.

Flott.
Unknown sa…
For en jobb du/dere har hatt og så fint det ble,eller du er vel ikke helt ferdig ;)
Pakken kom i dag :)
Helena sa…
åh den där muren är jättefin :-)
KRAM från mig!
Wow! For en utrolig flott forandring! Er veldig impnert over alt dere har fått til. Er ikke vanskelig å se at her bor ei hagegal dame ;) En slik vakker hage er ikke vanlig kost i norge! Takk for runden i den vakre hagen din :) Skulle gjerne ha vært der fysisk:) Klem Ellen.

Populære innlegg fra denne bloggen

Macrobilder fra skogen

 

Helgegleder # 21

Jeg gleder meg allid til helgen. Tid for avslapping og kos sammen med familie og venner.   Tusen takk til dere alle sammen som bidrar med bilder til Helgegleder. Det er kjempe koselig å lese om andre gleder, om de er små eller store, så er det alltid stas å sette seg ned for å se.   Har du noen bilder som har skapt eller skaper en Helgeglede, så er du hjertelig velkommen til å delta.   I denne runden så er det på tide med litt matglede igjen. Jeg er utrolig glad i mat, og i å lage mat med spennende smaker.   Sist helg var det jo påskeaften. Her i huset har vi ikke noe fast matrett den kvelden, så i år ble det kalkun. Etter et innpuls kjøp på Kiwi.  Frøst så penslet jeg den med olje. Finhakket hvitløk, sitronpepper og raspa limeskall ble gnidd inn og slik lå den på benken en halv times tid (under folie) Jeg kuttet gulerøtter og purreløk i litt store biter og la sammen med kalkunen. Dette gir smak på kraften, som jeg senere skulle bruke til saus.

Helgegleder #68

Helgegleden denne gang kommer en dag tidligere, slik at vi alle kan få tid til ALT vi skal gjøre i morgen tidlig. Her i huset skal sønnen gå i barnetog, og da hjelper det lite om det er lørdag morgen. Tidlig opp for å henge ut flagg, spise frokost, få på penklær og være klar på skolen når klokka slår. Denne runden av helgegleder blir en blanding av flere ting. Sist helg så lå jeg på sofa'n med feber, hoste og snørr. Ikke noe stas, men lykkelig for at det ikke var denne helga. På søndag pakket jeg meg godt inn og tok med kamera ut, det kunne jo være noe som hadde kommet frem siden sist. Denne Auriklen kjøpte jeg i fjor, og du verden så flott den er. Se på det hvite, det ser nesten ut som snø. Siden Auriklen er en lav plante, så kan dere vel tenke dere hvordan jeg lå for å ta disse bildene :) Bare det kan jo være en flott helgeglede, i alle fall for nabo'n. Den flotteste overraskelsen på søndagens runde, var allikevel julerosen. Denne