Gå til hovedinnhold

Moseplassens konkurranse - fineste vårblomst!


Moseplassen har konkurranse igjen og denne gangen er det "Din fineste vårblomst"

Spennende med konkurranser og jeg blar febrilsk gjennom bildearkivet mitt, for hos meg er de enda ikke kommet noen vårblomster. Slik er det å bo på Østlandet i sone 6-7.



Som sagt så er det ikke lett og skulle velge seg ut en vårblomst! Nå har det jo vært vist mange flotte blomster i bloggland i ei god stund, og til tider må jeg innrømme at jeg har vært litt misunnelig på dem som bor i litt midlere strøk!

Men i allefall så fant jeg en skjønnhet som jeg er veldig glad i.
Ettersom våren ankommer litt seinere hos meg, så blomstrer denne likt med andre vårblomster i min hage.


Fritillaria michailovskyi.
Tulipaner, krokus, perleblomster og andre flotte vårblomster, får vi kjøpt tidlig på plantesenteret,
men av dem jeg har i hagen er denne den flotteste. Denne blomstrer hos meg tidlig i mai måned!

Har du lyst til å se flere herlige vårblomster så trykk deg inn hos Moseplassen!

Kommentarer

Ranten sa…
Jeg regner med at du kommer sterkt når våren først ankommer hos deg?! Opp på siden og så kan det jo hende at du kanskje til og med går forbi?
Ja Fritillaria michailovskyi var et godt valg når det gjelder de vårblomstrende :)Jeg har lenge hatt litt dilla på Fritillaria. Kun noen få har sprunget ut nå, men mange står sånn like om hjørnet. Lykke til i konkuransen!
Anita sa…
Hei:) Så spesiell og flott vårplante du har i hagen din.... Den har jeg ikke sett før. Enig med deg at det er mye fint å få kjøpt..., men den første vårblomsten i hagen er spesiell. Lykke til;) God påske til deg.
Anita sa…
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Lise Lotte sa…
Hej Vivi. Det er nu også et flot bud du har med i konkurrencen. Jeg har også Fritillaria i min have i forskellige udgaver.

Held og lykke i konkurrencen og God Påske.

Hilsen Lise Lotte
Unknown sa…
Den er ny for meg ,men en så søt vårblomst.
Ha en fin påske , klem fra Marit.
Unknown sa…
Så fin blomst! Den var veldig lekker:) Lykke til i konkurransen! Ha en fin tirsdagskveld!
klem!
Anne sa…
Hej Vivi,
Fritillaria På dansk Vibeæg er meget smukke. En meget godt bud på en smuk blomst i foråret. Held og lykke til dig i konkurrencen.
Unknown sa…
Takk for besøk på bloggen min. Som du så; det er ikke særlig vår her hos meg! Men jeg har jo en favoritt da og det er Anemone nemorosa - eller hvitveis som den kalles. Håper jeg får se den om ikke så altfor lenge. Lykke til i konkurransen og god påske til deg!
Underberget sa…
Den blomsten har jeg aldri sett før, så fin den er:-) Min vårfavoritt er hvitveisen! Vil ønske deg og dine en riktig god påske!! Klem fra Berit
WOW... den var virkelig noe utenom det vanlige. Skjønner godt at du er glad i denne! Lykke til!
(eddas) sa…
Hei..
takk for fin kommentar.
Ser du leser Drømmehjerte,det var en fantastisk fin bok som jeg ikke ville skulle ta slutt:)
ha en fin påske!
MissMette sa…
Hei :)
Kom over bloggen din via Moseplassen, og tenkte jeg skulle legge igjen et lite spor... Mange flotte innlegg og bilder her til stor inspirasjon ღ så her la jeg meg også til som følger... Jeg har dessverre ikke grønne fingrer, men lærer litt her og der :)) Ønsker deg en riktig god påske, klem fra Mette
Så underbart vacker vårblomma ♥
- Tänk att få ha en sån i sin trädgård ! Visst är dom efterlängtade dom första blommorna som kommer upp på våren.
Ha en fin påskhelg !
Kram Anneli
Så flott og spesiell denne var! :)
Har sett rosalilla og hvite med ruter, men aldri tofarget Fritillaria. Lykke til i konkurransen!
Det blir nok snart vår hos deg også! ;)
Passer på å ønske god påske!
*klem*
Så flott vårblomst du har! Om ikke blomstene har kommet ennå her på indre østland så kommer de, så vi har mye trivelig i vente! Lykke til med den flotte Fritillaria michailovskyi!
God påske! Klem fra Anne Marit
krepsemor sa…
Så utrolig flott din Fritillaria var da! Jeg tror ikke jeg har sett den før. Det var en skikkelig verdig kandidat :)
Lykke til!
Aud sa…
Fritillaria er nydelige og noe man vil ha masse av.
Lykke til i konkurransen :-)
Tins roser sa…
Frittilaria er uansett farge eller utseende utrolig vakker!
hageglad sa…
Spesiell og vakker blomst! Takk for hyggelig hilsen fra deg og lykke til selv! Hege
Gratulerer med finaleplass :-) Flott bilde.

Populære innlegg fra denne bloggen

Macrobilder fra skogen

 

Helgegleder # 21

Jeg gleder meg allid til helgen. Tid for avslapping og kos sammen med familie og venner.   Tusen takk til dere alle sammen som bidrar med bilder til Helgegleder. Det er kjempe koselig å lese om andre gleder, om de er små eller store, så er det alltid stas å sette seg ned for å se.   Har du noen bilder som har skapt eller skaper en Helgeglede, så er du hjertelig velkommen til å delta.   I denne runden så er det på tide med litt matglede igjen. Jeg er utrolig glad i mat, og i å lage mat med spennende smaker.   Sist helg var det jo påskeaften. Her i huset har vi ikke noe fast matrett den kvelden, så i år ble det kalkun. Etter et innpuls kjøp på Kiwi.  Frøst så penslet jeg den med olje. Finhakket hvitløk, sitronpepper og raspa limeskall ble gnidd inn og slik lå den på benken en halv times tid (under folie) Jeg kuttet gulerøtter og purreløk i litt store biter og la sammen med kalkunen. Dette gir smak på kraften, som jeg senere skulle bruke til saus.

Helgegleder #68

Helgegleden denne gang kommer en dag tidligere, slik at vi alle kan få tid til ALT vi skal gjøre i morgen tidlig. Her i huset skal sønnen gå i barnetog, og da hjelper det lite om det er lørdag morgen. Tidlig opp for å henge ut flagg, spise frokost, få på penklær og være klar på skolen når klokka slår. Denne runden av helgegleder blir en blanding av flere ting. Sist helg så lå jeg på sofa'n med feber, hoste og snørr. Ikke noe stas, men lykkelig for at det ikke var denne helga. På søndag pakket jeg meg godt inn og tok med kamera ut, det kunne jo være noe som hadde kommet frem siden sist. Denne Auriklen kjøpte jeg i fjor, og du verden så flott den er. Se på det hvite, det ser nesten ut som snø. Siden Auriklen er en lav plante, så kan dere vel tenke dere hvordan jeg lå for å ta disse bildene :) Bare det kan jo være en flott helgeglede, i alle fall for nabo'n. Den flotteste overraskelsen på søndagens runde, var allikevel julerosen. Denne