Gå til hovedinnhold

Status i hagen 14.april 2012

Status i hagen 14. april 2012 - bildene tok jeg i går kveld.
Kanskje like greit, for i dag så snør det litt igjen.
Jaja, dem klarer seg nok stemorsplantene mine som ikke står under tak!

I allefall her er bildene fra i går:


Jammen skal jeg si at ting forandrer seg fort nå om dagen. I går, lørdag var det jo sol hele dagen, og det gjorde nok susen på det meste!
Disse har åpnet seg så mye på bare to dager, slik at jeg ser hvem som er blå og hvem som blir hvit.
Når jeg ser slik herligheter i hagen, så er valget til høsten og løknedsetting, veldig grei!
Flere, flere, flere...


Fritillarian min har også forandre seg, siden sist jeg tok bilde av den!
Tro om jeg gleder meg til denne :)


Dette er en Primula som kjemper seg igjennom visent løv! Merkelig hvor kraftige dem er nå på våren. Strekker seg opp mot lyset og skyver unna alt som må ligge i vegen!


Her er det også flere småløk på tur!
Når jeg går slik rundt i hagen og ser plantene som våkner til live igjen, ja, da angrer jeg aldri på at jeg skaffet meg hage.
Det gir en glede som kjennes helt ned i stortåa!
(dere skjønner helt sikkert hva jeg mener)


Småhjerte en ivrig plante som nesten er først om våren. Denne står i skyggen og jeg ble veldig overrasket over at dem hadde kommet så langt.
Den sprer seg villig og er lett å ha med å gjøre. Veldig grei å ta avleggere av er den også!

Som sagt så snør det i dag. Siden jeg sto opp for 20 min siden, så har det lagt seg en tynt lag på verandan.
Ikke noe stas, men nå syns jeg egentlig mest synd på sønnen som hadde gledet seg til å sparke fotball i dag, men med snø på banen blir det ikke fotballsko på beina. Skikkelig nedtur, og jeg er så streng altså :)

Jeg skal være husmor, og det tror jeg er på tide både her og der!

Hva jeg kjøpte på hagemessa kommer i kveld!

Ønsker alle fin søndag og kos dere!

Kommentarer

Rejen sa…
Øv med sne, håber det forsvinder hurtigt igen, nu vil vi gerne have rigtigt forår...God søndag til dig..;-D
Unknown sa…
Det er en deilig tid dette. Nesten mere gøy enn sommeren egentlig. Spennende. Er ut selv hver dag og nistirrer på hver eneste spire.
Turid sa…
Gleder meg til å se hva du kom hjem med fra messa :) Snø er litt dritt nå kjenner jeg, skal på jobb etterpå, kjenner at det ikke gjør noe i det hele tatt i dag, det laver fortsatt ned her. Kos deg med søndagen åkke som.
Unknown sa…
Det er små hyggelige gjensyn når de titter opp og nesten sier ,,hei her er jeg,,
Det går jo så fort bare solen får varme litt.

April i år har vært lunefull, men en vet jo at snøen går like fort som den kommer nå på våren.

Koselige bilder Vivi ,Ha en fin Søndag, Marit.
eli bella sa…
Det ser ut som vi har fått fineværet over her, takker. Fine vår bilder og snøen smelter fort. Ha en flott søndag.
Snuffeldyret sa…
Takk for hyggelig prat igår!
Jeg sitter også å venter på snøen, når det knapt er + grader og det er meldt nedbør så blir det snø her hos meg også desverre..

Jeg synes nesten våren er den beste tiden, når man kan gå rundt å se på hva som har overlevd, se at det gror! Det er så deilig!

God søndag!
Ranten sa…
Ufda. Enda mere snø. Men det råler plantene fin! Ja det er deilig å gå runt og kikke på alt som byr på seg selv nå! Sødmefylt forventing :) Ha en fin søndag!
Vigdis sa…
Så hyggelige bilder. Varmen kommer nok snart! Ha en fin dag!
Kjedelig med snø i april, men det er mange spennende planter som er på vei opp hos deg.

Ønsker deg en fin uke!
Tins roser sa…
Så herlig at snøen tiner hos deg. Frittilaria er en vakker blomst, og den er det lenge siden jeg har hatt. Du satte meg nok på en idè nå gitt...
Marit sa…
Kjedelig med snø nå igjen ja! Får håpe den snart er bort for godt. Ha en fin søndag!

Populære innlegg fra denne bloggen

Macrobilder fra skogen

 

Helgegleder # 21

Jeg gleder meg allid til helgen. Tid for avslapping og kos sammen med familie og venner.   Tusen takk til dere alle sammen som bidrar med bilder til Helgegleder. Det er kjempe koselig å lese om andre gleder, om de er små eller store, så er det alltid stas å sette seg ned for å se.   Har du noen bilder som har skapt eller skaper en Helgeglede, så er du hjertelig velkommen til å delta.   I denne runden så er det på tide med litt matglede igjen. Jeg er utrolig glad i mat, og i å lage mat med spennende smaker.   Sist helg var det jo påskeaften. Her i huset har vi ikke noe fast matrett den kvelden, så i år ble det kalkun. Etter et innpuls kjøp på Kiwi.  Frøst så penslet jeg den med olje. Finhakket hvitløk, sitronpepper og raspa limeskall ble gnidd inn og slik lå den på benken en halv times tid (under folie) Jeg kuttet gulerøtter og purreløk i litt store biter og la sammen med kalkunen. Dette gir smak på kraften, som jeg senere skulle bruke til saus.

Helgegleder #68

Helgegleden denne gang kommer en dag tidligere, slik at vi alle kan få tid til ALT vi skal gjøre i morgen tidlig. Her i huset skal sønnen gå i barnetog, og da hjelper det lite om det er lørdag morgen. Tidlig opp for å henge ut flagg, spise frokost, få på penklær og være klar på skolen når klokka slår. Denne runden av helgegleder blir en blanding av flere ting. Sist helg så lå jeg på sofa'n med feber, hoste og snørr. Ikke noe stas, men lykkelig for at det ikke var denne helga. På søndag pakket jeg meg godt inn og tok med kamera ut, det kunne jo være noe som hadde kommet frem siden sist. Denne Auriklen kjøpte jeg i fjor, og du verden så flott den er. Se på det hvite, det ser nesten ut som snø. Siden Auriklen er en lav plante, så kan dere vel tenke dere hvordan jeg lå for å ta disse bildene :) Bare det kan jo være en flott helgeglede, i alle fall for nabo'n. Den flotteste overraskelsen på søndagens runde, var allikevel julerosen. Denne