Gå til hovedinnhold

Det gror i lysthuset!

I går fikk jeg pottet om noen pelargoniar som jeg kjøpte på hagemessa, og prikla litt!
Det gror så det suser i lysthuset, så nå skal det bli godt å få i gang igjen drivhuset.


Grønn  og gul Squash. Det ble bare 3 av hver, men det holder sikkert med tanke på plassen jeg har!


Løpstikken som jeg fikk av Kathrine har virkelig strekt seg og er snart klar for ute livet! 
Jordskokkene er også plantet, og har kommet med små tupper over jorda.


Pelargonian som jeg fikk av Snuffeldyret har rotet seg og kommer med flere blomster! 


Kruspersille har jeg mye av, men det liker dyrene mine så om ikke jeg bruker den opp, så kan jo dem få en ekstra godbit.


I år har jeg mange tomatplanter. Klarer ikke kaste noen, så det hoper seg litt opp. Vi får se hva vi får plass til i drivhuset. 


Kløveren som jeg fikk av Marit liker seg veldig godt her. Det var en kjempe fin overraskelse å få denne i tillegg til Engletrompeten, som jeg vant på Marits give away for en tid tilbake.
Engletrompeten sturer litt, men jeg håper den kommer seg etter hvert. Nå har den fått ny jord, så jeg krysser fingrene for at den blir blid igjen.

I dag skal gubben jobbe mer med drivhuset, mens jeg og "apekatten" skal på fotballkamp.
Gutta skal spille bortekamp i dag og jeg er med som moralsk støtte :)

Håper alle får en super fin søndag :)

Kommentarer

Merethe sa…
Så fine tomatplantene dine er. Mine fikk seg en skikkelig knekk i drivhuset da det var så kaldt. Tror ikke det blir noe særlig ut av dem. Bedre lykke neste gang. :) Nå går snart turen ut i hagen. Ha det fint i dag. Klemmer
evelyn sa…
Det gror godt hos deg og!
Den kløveren du har fått er veldig fin! jeg lar min visne ned om høsten og "vekker" den igjen tidlig på våren, men jeg vet noen har den som stueplante hele året! Nydelig farge.
Hei! Takk for koselig kommentar. Og det ser ikke ut til å mangle tomatplanter hos deg :-) Jeg har god vekst på mine, men det trengs virkelig vannmengder i drivhuset - så der må jeg tenke ut noe system.

Ang. martagonliljer, så du tror det blir blomstring første sommer er planting av løken?

Og ikke verst å rekke fotballkamp i forberedelsene.

Ha en flott søndag!
Här växer det.Så många fina plantor.Hoppas fotbollen går bra.MVH
Så mange flotte planter. Hører du er litt som meg, prøver å begrense meg, men har ikke råd til å kaste noen=) Har heldigvis noen venninner som vil ha. Håper du får en fin hagesøndag=) Vibeke
Snuffeldyret sa…
Den kløveren var lekker! Du får si fra om du får for mye av den...
Så mye spennende som blomstrer i Lysthuset ditt. Mange tomatplanter gir mye tomater så det kan være bra.
Ranten sa…
Deilig grønt! Utrolig hva du får gjordt, både inne og ute :)
Så godt det ser ud Vivi - jeg får helt dårlig samvittighed over mit drivhus - tror vist hellere jeg må et smut derud og ordne ;0)

Knus Dorthe
Katarina sa…
Visst är det härligt när det börjar växa!
Vigdis sa…
Artig kløver! Jeg har en som er mindre som får gule blomster. den sprer seg som ugress (med frø). Kanskje den sorten du har der ikke er så "uskikkelig"? :-)
Unknown sa…
Det trives og drives ser jeg ,så mye spennende du har på gang.
Det blir sikkert fint å kunne flytte ut i drivhuset .Det hoper seg opp med planter og varmen ute er jo ikke plagsom så det er ikke stas å sette noe små planter ut ennå.

Jeg har begynt å sette georginer i jorda ,og så er det vist regn på gang så plenen måtte klippes,,litt flink har jeg vært,,(litt skral i dag for vi var på fest i går)

Ha en fin søndag og lykke til med drivhus og fotballkamp.

Maritklem.
Unknown sa…
Det spirer og gror hos deg.Blir vel godt når drivhuset er ferdig.
Ha en fin søndag.
Kathrine sa…
Hei vivi:) Så flott det gror til deg! Bare husk på at jordskokken trenger lang veksttid, og bør settes ut så fort som mulig. Og så kan disse jordskokknollene bli større enn fotballer, så en må passe seg på hvor en setter de.

Her har vi henta noen sekker med sauemøkk i dag(skulle egentlig fotografere traner), fra garden vi har i inntrøndelag. Og midt på plena der, en hageaurikkel i en helt annen farge enn jeg har. Denne var lilla med gult i midten. Så den ble med med hjem. Og så tok jeg med meg mere av duppesolleien. Det er en fantastisk flott staude med nydelige hvite små fylte blomster. H8. Bare si ifra om du vil ha:)

Løpstikke er en fantastisk plante. Kjempegammel i Norge, og nydelig i supper. Men bare ett blad er nok i mat,) Kalles jo også buljongurt og kjærlighetsurt. Hjelper også godt mot muskel- og leddplager, spis et blad om dagen mot disse plagene.

Ønsker deg en fin fin søndag. Klem:)
Gry sa…
Så mye fint, og den kløveren var rett og slett lekker!
Tovepia sa…
Her hadde du sannelig mye spennende på gang!
Jeg har begynt å sette ut planter, men det er jo isekaldt, så jeg er spent på hvordan det går, og mine puslinger bæres ennå ut og inn;)
Ha en fin kveld, klem;)
Inger Marie sa…
Mye fint du prikler og planter om:)
Og det blir godt både med squash og tomater...kjenner det med å ikke kaste planter..:)..jeg gir til naboer og venninner:)
God søndagkveld,Vivi:))
Hei.

Du ble den heldige vinner i min giveaway. Smykke og øredobber fra mykemule.no

Send meg en mail: jon-he@online.no med navn og adresse.

Gratulerer så mye.

Klem Mona C
Sunniva sa…
Skjønner at du gleder deg til drivhuset blir ferdig. Men du har fått til mye fint i lysthuset da. Jeg kjenner igjen den med å så litt mange planter og ikke klare å kaste noen :-)
Jeg har nettop lært at engletrompeten er glad i gjødsel, alt som har mye og store blader vil ha mye gjødsel. Jeg bruker langtidsgjødsel, enkelt og ferdig etter en gang.
Ha en fin kveld :-)
Her var det mange innlegg som hadde gått meg hus forbi...du for en flott konfirmant! Bordkortene var skikkelig kreativ...kjempeflotte.
Alle mine tre gutter er "ferdig" konfirmert, dagen etter den siste ble konfirmert hadde eg til og med klart å legge inn dåpen til lille barnebarnet vårt også...og tro meg, sånne doble selskaper skal jeg ikke være "bas" for flere ganger.
Så godt at det er fremgang i drivhusbyggingen, flytter jeg på landet skal jeg anskaffe meg et sånt.
Ha ei god ny uke og lykke til med alle forberedelsene.
Klem fra Kristin
Underberget sa…
Dette ser jo virkelig bra ut Vivi:-) Selv henger jeg litt etter når det gjelder å så grønnsaker, men nå som kjøkkenhagen min begynner å ta form skal jeg sette i gang!

Populære innlegg fra denne bloggen

Macrobilder fra skogen

 

Helgegleder # 21

Jeg gleder meg allid til helgen. Tid for avslapping og kos sammen med familie og venner.   Tusen takk til dere alle sammen som bidrar med bilder til Helgegleder. Det er kjempe koselig å lese om andre gleder, om de er små eller store, så er det alltid stas å sette seg ned for å se.   Har du noen bilder som har skapt eller skaper en Helgeglede, så er du hjertelig velkommen til å delta.   I denne runden så er det på tide med litt matglede igjen. Jeg er utrolig glad i mat, og i å lage mat med spennende smaker.   Sist helg var det jo påskeaften. Her i huset har vi ikke noe fast matrett den kvelden, så i år ble det kalkun. Etter et innpuls kjøp på Kiwi.  Frøst så penslet jeg den med olje. Finhakket hvitløk, sitronpepper og raspa limeskall ble gnidd inn og slik lå den på benken en halv times tid (under folie) Jeg kuttet gulerøtter og purreløk i litt store biter og la sammen med kalkunen. Dette gir smak på kraften, som jeg senere skulle bruke til saus.

Helgegleder #68

Helgegleden denne gang kommer en dag tidligere, slik at vi alle kan få tid til ALT vi skal gjøre i morgen tidlig. Her i huset skal sønnen gå i barnetog, og da hjelper det lite om det er lørdag morgen. Tidlig opp for å henge ut flagg, spise frokost, få på penklær og være klar på skolen når klokka slår. Denne runden av helgegleder blir en blanding av flere ting. Sist helg så lå jeg på sofa'n med feber, hoste og snørr. Ikke noe stas, men lykkelig for at det ikke var denne helga. På søndag pakket jeg meg godt inn og tok med kamera ut, det kunne jo være noe som hadde kommet frem siden sist. Denne Auriklen kjøpte jeg i fjor, og du verden så flott den er. Se på det hvite, det ser nesten ut som snø. Siden Auriklen er en lav plante, så kan dere vel tenke dere hvordan jeg lå for å ta disse bildene :) Bare det kan jo være en flott helgeglede, i alle fall for nabo'n. Den flotteste overraskelsen på søndagens runde, var allikevel julerosen. Denne