Gå til hovedinnhold

Blomstring 25.juni 2012!

I dag blir det mange bilder, for nå er det nye blomster for hver dag.
Har ikke vært ute i hagen i dag, kun med kamera. I dag har jeg vært husmor og det var jammen på tide!

Her er i allefall blomstring i min hage pr. 25.juni 2012!


Rosen JP Connell


Iris - vært lenge i hagen og må deles en gang etter blomstring.
Noen som har erfaring med å dele Iris?


Duppesoleie - endelig har jeg en slik i min hage også.


Geranium - er ikke så opptatt av navn. Her går det kun på utseende :)


Samme er egentlig - flott farge.


Yndig og søt - ble kjøpt sammen med en rose for mange år siden, og passet veldig fint til den. Nå er rosen død, men denne lever.


Avblomstra kubjeller sammen med rosa "dotter"


Akeleiefrøstjerne!


Sverdiris, knoppurt og akeleie i fin blanding.



Første ridderspore ut i år - og hjertelig velkommen er den.


Akeleie - nok en gang kun av utseende.

I efta har det blåst veldig på Lillehammer, kanskje det tyder på at det kommer noe annet vær?
Håper virkelig det.

I morgen skal jeg ta fatt på kjøkkenhagen min igjen - er det for sein å så ruccolasalat ?

Ønsker dere en flott mandagskveld.

Kommentarer

Vackra bilder du visar idag! Kram Therese
Marit sa…
Flotte bilder og blomster! Jeg har delt endel germaniris, og la de ligge å tørke en dag eller to før du planter de igjen. Gjerne under tak hvis det regner (det gjør det jo hver dag...)
Inger Marie sa…
DU..som det blomstrer hos deg:)..nydelig:))
Roccola kan du så..jeg så salat hele tiden..redd for at det ikke skal bli nok..hi,hi:)
Snuffeldyret sa…
Flott blomstring! Jeg sår ruccola hele sommeren igjennom, den vokser jo så raskt så det er definitivt ikke for seint å så nå. Har sådd mer salat og reddikker også jeg..
Så mycket fint hos dig! Härliga bilder.
Kram Maria
Susanne sa…
Så vackra blommor du har i din trädgård...älskar de vita rosorna ;))
Ha det gott
kram susanne
Landbohaven sa…
Hvor har du dog mange smukke blomster.
Tak for kigget.
Ha´ en god aften.
Så mange fine blomster du har, kan ikke få nok bilder av det. Jeg fikk en duppesoleie av naboen i fjor, og de er utrolig søte. Synes den irisen din var skikkelig kul=) Jeg har delt mine, og det har vært enkelt. Jeg har to forskjellige, en litt tue-aktig, som jeg har delt med en spade. Og en type med litt store knoller (vet ikke helt hva det heter) Den har jeg bare gravd og delt. Aner ikke om dette er riktig måte å gjøre det på, men det har fungert her. Lykke til=)
Merethe sa…
Vakker blomstring!!! Det er slik i hagen nå...nye blomster hele tiden. Rosene kommer for fullt nå og det er så herlig. :) Så lyst det ble da dere fjernet den grana. Vi angrer ikke for at vi tok den store som stod midt på gården. Mye lysere uten den. I dag har det vært mange regnbyger men vi har nå løpt ut og inn etter været. ;)
Ønsker deg fine dager. Klem Merethe
Ranten sa…
Virkelig flott i hagen din nå Vivi!
Frk. Anemone sa…
Jeg er VILD med rosen JP Connell, må lige følge lidt med hos dig hen over sommeren for at høre om den er sund og hvor stor den bliver?

Mange flotte planter i din have lige nu.

Ulla
Nydelig hos deg! Det strutter nå, det er bare å nyte og jobbe som også er en glede! Den hvite rosa var bare så "hærli", kanskje den går hos meg også!
Sunniva sa…
Nå er det masse fint som blomstrer hos deg. Den hvite rosen er bare nydelig. Og artig at du sier du ikke er så opptatt av navn på blomstene, utseende er viktigst. Jeg er enig med deg der, og det er vanskelig å ta vare på alle lappene.Men det er også vanskelig når folk spør hva planten heter uten navn, så jeg har stått fast noen ganger:))
Håper vi snart får stabilt finere vær, særlig nå som rosene skal begynne blomstringen for fullt.
Klem fra Sunniva
Nyydelige bilder Vivi! Helt fantastisk blomstring hos deg nå:) Og du har alltid noe spennende å vise. Den rosen var virkelig vakker. Ruccula kan du fremdeles så. Det er jo så godt med ruccula, så jeg forstår godt at du vil ha den i kjøkkenhagen:)
Högagärde sa…
Så mycket vackert du har i din trädgård.
Turid sa…
Så mye vakkert :)
Unknown sa…
Så fint det blomstrer hos deg.Helt enig at utsene er viktiere enn navn :) Gleder meg til rosene blomstrer her,ser ut for at de får stå i fred for rådyrene etter ar vi satte opp vannsprutern med sensor :) Nyt dagen,her plaskregner det i dag men tror det trengs etter maaange dager uten en dråppe :)
Tante Titti sa…
Godt å høre at det er flere som er ner opptatt av navnet enn av utseende... Elsker Akeleier, og ønsker meg en hel haug etterhvert -har iallefall god plass til dem nå. Nydelig blomstring hos deg, kjenner jeg gleder meg stort til neste sommer, da vil forhåpentligvis noen av mine nyplantede blomster gjøre seg litt mer enn de gjør enda...
En riktig fin sommerdag, kjære Vivi!
Titti-klæmm
Så mange flotte blomster hos deg nå, rosen var lekker!
Marianne sa…
Ser du har hatt to fine fotodager i hagen,Vivi:-) -flotte bilder. har ingen Iris selv, men du og jeg lar meg fasinere av fargespekteret og blomstringen. Mange flotte Geranium. Er de det samme som Moskuskattost-vet du?Dette er vel blomster som er skikkelig digg for snilene! Jeg har desverre hagen full av disse ufyselige, så i dag har jeg spadd opp masse stauder, skylt de og satt i potter. Trasig spør du meg!

Populære innlegg fra denne bloggen

Macrobilder fra skogen

 

Helgegleder # 21

Jeg gleder meg allid til helgen. Tid for avslapping og kos sammen med familie og venner.   Tusen takk til dere alle sammen som bidrar med bilder til Helgegleder. Det er kjempe koselig å lese om andre gleder, om de er små eller store, så er det alltid stas å sette seg ned for å se.   Har du noen bilder som har skapt eller skaper en Helgeglede, så er du hjertelig velkommen til å delta.   I denne runden så er det på tide med litt matglede igjen. Jeg er utrolig glad i mat, og i å lage mat med spennende smaker.   Sist helg var det jo påskeaften. Her i huset har vi ikke noe fast matrett den kvelden, så i år ble det kalkun. Etter et innpuls kjøp på Kiwi.  Frøst så penslet jeg den med olje. Finhakket hvitløk, sitronpepper og raspa limeskall ble gnidd inn og slik lå den på benken en halv times tid (under folie) Jeg kuttet gulerøtter og purreløk i litt store biter og la sammen med kalkunen. Dette gir smak på kraften, som jeg senere skulle bruke til saus.

Helgegleder #68

Helgegleden denne gang kommer en dag tidligere, slik at vi alle kan få tid til ALT vi skal gjøre i morgen tidlig. Her i huset skal sønnen gå i barnetog, og da hjelper det lite om det er lørdag morgen. Tidlig opp for å henge ut flagg, spise frokost, få på penklær og være klar på skolen når klokka slår. Denne runden av helgegleder blir en blanding av flere ting. Sist helg så lå jeg på sofa'n med feber, hoste og snørr. Ikke noe stas, men lykkelig for at det ikke var denne helga. På søndag pakket jeg meg godt inn og tok med kamera ut, det kunne jo være noe som hadde kommet frem siden sist. Denne Auriklen kjøpte jeg i fjor, og du verden så flott den er. Se på det hvite, det ser nesten ut som snø. Siden Auriklen er en lav plante, så kan dere vel tenke dere hvordan jeg lå for å ta disse bildene :) Bare det kan jo være en flott helgeglede, i alle fall for nabo'n. Den flotteste overraskelsen på søndagens runde, var allikevel julerosen. Denne