Gå til hovedinnhold

Nytt bed - igjen :)

Jeg har lenge tenkt å lage nytt blomsterbed, så denne oppmålinga har ligget her ei stund.
Jeg har bestilt 4 roser som kommer til høsten, så derfor ha jeg plassert ut rosepottene for å se hvor stort jeg må lage det!
En slangestump og en hagerive, får duge som kantmåling. Naboen får tro hva dem vil :)


I går når jeg var hos Helen Fredholm så kjøpte jeg en rose og to Clematis, og da måtte jeg jo lage nytt bed!
Det var en ting jeg lærte i går hos Helen. Plant tett og gjødsle, så i dag har jeg plantet tett.


Her er pottene som ble med hjem!


Clematis som skulle klare klima på Lillehammer, og som i tillegg var sterk mot visnesyken.
Klart jeg måtte kjøpe.


Denne var jo bare helt skjønn!


Rosen John Cobet (tror jeg det var) eller noen lignende?


Her har jeg kjørt på jord, og lagt noen kantsteiner. Fikk ikke nok helt rundt, så det får komme ved en seinere anledning.


Nå har jeg plantet de plantene jeg hadde for hånden, og jeg har masse plass igjen.
En herlig følelse egentlig :)


Rosen er plantet foran den blå Clematisen.


Foran den røde Clematisen har jeg planet noen Pioner. Dem er små enda, men håper dem vokser seg til!

En herlig arbeidsøkt i dag :)

Ellers i hagen så er det ikke så veldig mange nye blomster. Jeg venter på dagliljene og i år har jeg 5 dagliljer som kommer med blomst.


En sommerstokkrose åpnet seg i dag!


Cosmosen blomstrer flittig og står uansett vær.


Rosen David Austin har endelig kommet med blomster!

Nå regner det igjen og jeg må ut å redde noen krukker på veranda'n.

Ønsker alle en flott sommerkveld!

Kommentarer

Så bra du utvider=) Dette kommer til å bli veldig, veldig bra=) Jeg skal også utvide litt når jeg kommer hjem fra ferie... hvis det blir vær til å holde på ut i!! Er bare så lei av regn og 12-13 grader nå!! Håper du får ei fin ny uke=) Vibeke
Min David Austin står fremdeles i knupp men det er like før. Du ligger alltid foran meg du. Det er ikke rosa John Cabot du har kjøpt da? Har et par av den selv og den er superflott
Marit sa…
Kjempefint bed du har laget! Det er så herlig å lage nye bed. Fint at du enda har plass igjen i bedet :-)
Klem fra Marit
Villrose sa…
Ikke så rart du ble fristet! Flott bed også. Det var kanskje 'John Cabot'?
Kathrine sa…
Artig med utvidelse! Hva skal en egentlig med plen? Klippe, klippe, men hvem gjør vel det?
En ting jeg lærte fra bestemor, plante tett, for jord vil jo ha dekke. Ingen jord vi ha åpne felter. Naturlig nok. Da blir det bare ugress og luking.
Mye spennende du har her.

Klem fra meg:)
Ranten sa…
Flinke du! Ja da gjør jeg i hvertfall en ting rett, jeg planter tett :) God grønn uke!
Landbohaven sa…
Smukke planter.
Det ser rigtig godt ud, det du har lavet.
Tak for kigget.
Ha´ en dejlig søndag aften.
Frk. Anemone sa…
Dejligt med et ny bed - ja naboen kan da bare kigge med og få gode ideer !

Du bliver helt sikkert glad for clematis Mme Julia Correvon - jeg har den i stor og viste den forleden. Polish Spirit ser også rigtig fin ud. Ja, det er vigtigt at vælge planter, som passer til klimaet, så får man det bedste.

Klem, Ulla
stallnilsen sa…
Så flink du har vært, bedet ser så fint ut.
Blir fint med nye planter, ha en fin kveld, hilsen Lisbeth ;)
hagen vår sa…
Du ER så produktiv, arbeidsom og flink. Dette kommer til å bli kjempefint! Anne
Merethe sa…
:) Så herlig med enda et nytt bed i hagen din. Dette ser kjempeflott ut. Ja i går var det en deilig hagedag igjen. :) Varm sol i flere timer. Godt. Så herlig hagevandring du har vært på. Den hagen skulle jeg også vært og sett på. Ser helt nydelig ut. I dag er det mandag og med den masse regn....igjen. Ja ja... da blir det en tur på Rødstua da :) Ønsker deg en flott uke. Klem Merethe
Du får det til...den blå clematisen var flott...også den sommerstokkrosen var skikkelig søt!
Det er nok sikkert lurt å plante tett...så slipper man altfor mye ugress, men plantene må vel gjerne ha plass når de vokser til iallefall!
Kanskje du snart kan ha "åpen" hage du og?
Ha en super dag.
Klem fra Kristin
Susanne sa…
Härligt...kul att anlägga nya land ;)) har också planer! väldigt fina växter du köpte ;))
ha en bra dag
kram susanne
Katarina sa…
Så fin plantering du gör! Det kommr bli jättesnyggt!
Kram
Unknown sa…
Så fint de blir , og ja det er deilig og vite at det er ledig plass til planter ,,som en plutselig kan komme over når høsten kommer,,
Herlige farger på klematisene.

Ha en fin mandag , Maritklem.
Flotte nye Klematis du har kjøpt deg og gratulere med nytt bed med plass til flere planter.
Rekkehuset sa…
Så flotte bed du lager Vivi! Synes det var ganske fullt allerede da jeg var hos deg, men du finner visst stadig plass til mer:-)
Rekkehuset sa…
Så flotte bed du lager Vivi! Synes det var ganske fullt allerede da jeg var hos deg, men du finner visst stadig plass til mer:-)
Rekkehuset sa…
Så flotte bed du lager Vivi! Synes det var ganske fullt allerede da jeg var hos deg, men du finner visst stadig plass til mer:-)
Rekkehuset sa…
Så flotte bed du lager Vivi! Synes det var ganske fullt allerede da jeg var hos deg, men du finner visst stadig plass til mer:-)
Rekkehuset sa…
Så flotte bed du lager Vivi! Synes det var ganske fullt allerede da jeg var hos deg, men du finner visst stadig plass til mer:-)
krepsemor sa…
Så flink du er, Vivi! Bedet ditt ble kjempefint og mange flotte planter har du skaffet deg også, ser jeg! Fint med kantstein på den måten, for da blir det lett å klippe plen rundt bedet! Men du har vel ikke så mye plen igjen nå?
Å ha et stort bed med masse plass er som en godtepose for et lite barn. Jeg kjenner den følelsen :)
Lykke til!
Vigdis sa…
Flott jobba! Blir sikkert vakkert.
Turid sa…
Ser flott ut :) Men jeg ser at det er så mange planter her hos meg som kunne tenke seg å bo hos deg, bare vent til du kjem på vandring her.... Vips var det ikke så mye ledig hos deg allikevel ;))
Kos deg med neste ferieuke, vi har da fortsatt en igjen etter det *glise*
Högagärde sa…
Lycka till med rabatten. Den kommer att bli supersnygg.
Gitte sa…
Det ser da super flot ud. Jeg ønsker mig en skovklematis "Montana". Den blomstrer 'kun' i foråret og ganske kort, men flot er den. Du har bare en skøn have! God dag til dig..klem
Helena sa…
Så tokigt det där att du fick lov att utöka ;-)
KRAM från mig!
Herlige bilder! Så gøy med et nytt bed:) Det kommer til å bli et syn!
Elisabeth sa…
Så utrolig flink de er, det nye beddet ser kjempelekkert ut. Og mye spennende innkjøpt også, bare klematis og roser, grattis :)))

Populære innlegg fra denne bloggen

Macrobilder fra skogen

 

Helgegleder # 21

Jeg gleder meg allid til helgen. Tid for avslapping og kos sammen med familie og venner.   Tusen takk til dere alle sammen som bidrar med bilder til Helgegleder. Det er kjempe koselig å lese om andre gleder, om de er små eller store, så er det alltid stas å sette seg ned for å se.   Har du noen bilder som har skapt eller skaper en Helgeglede, så er du hjertelig velkommen til å delta.   I denne runden så er det på tide med litt matglede igjen. Jeg er utrolig glad i mat, og i å lage mat med spennende smaker.   Sist helg var det jo påskeaften. Her i huset har vi ikke noe fast matrett den kvelden, så i år ble det kalkun. Etter et innpuls kjøp på Kiwi.  Frøst så penslet jeg den med olje. Finhakket hvitløk, sitronpepper og raspa limeskall ble gnidd inn og slik lå den på benken en halv times tid (under folie) Jeg kuttet gulerøtter og purreløk i litt store biter og la sammen med kalkunen. Dette gir smak på kraften, som jeg senere skulle bruke til saus.

Helgegleder #68

Helgegleden denne gang kommer en dag tidligere, slik at vi alle kan få tid til ALT vi skal gjøre i morgen tidlig. Her i huset skal sønnen gå i barnetog, og da hjelper det lite om det er lørdag morgen. Tidlig opp for å henge ut flagg, spise frokost, få på penklær og være klar på skolen når klokka slår. Denne runden av helgegleder blir en blanding av flere ting. Sist helg så lå jeg på sofa'n med feber, hoste og snørr. Ikke noe stas, men lykkelig for at det ikke var denne helga. På søndag pakket jeg meg godt inn og tok med kamera ut, det kunne jo være noe som hadde kommet frem siden sist. Denne Auriklen kjøpte jeg i fjor, og du verden så flott den er. Se på det hvite, det ser nesten ut som snø. Siden Auriklen er en lav plante, så kan dere vel tenke dere hvordan jeg lå for å ta disse bildene :) Bare det kan jo være en flott helgeglede, i alle fall for nabo'n. Den flotteste overraskelsen på søndagens runde, var allikevel julerosen. Denne