Gå til hovedinnhold

Roser i min hage - del 1

Nå er det virkelig rosetid i hagen.
Noen står bedre enn andre i dette været, men alle er flotte på hver sin måte!

Her kommer det noen bilder av de som er i full blomst pr. i dag:


Stanwell Perpetual 


David Thompsen


Queen of Sweden


Moserose Nuits de young


Queen Elisabeth


Moje Hammerberg


Louise Bugnet


Bonica 82


Navnløs - lys rosa med veldig mange pigger


Louise Odier


Mundi

Som sagt så er det mange flotte roser, og jeg har helt klart fått rosedilla!
Min favoritt til nå i hagen nå er helt klart
Constance Spry - en helt fantastisk flott rose!



Nydelig!

Nå jeg gikk rundt i går og tok bilder, så telte jeg 33 forskjellige roser.
Resten av beholdningen kommer i morgen.
Noen har bare knupper enda og noen kommer ikke til å blomstre i år, av ukjente årsaker. Dette er rosene:
John Davis - veldig liten i år, men har nå fått ny jord og gjødsel
Charles Austin - har vokst seg kjempe stor siden i fjor, men ingen knupp
Winchester Cathedral - har nok hatt det litt for kaldt i vinter, men kommer fint
Aicha - liten, men har også fått ny jord og gjødsel

To roser har blomstret ferdig


En hvit skjønnhet - navnløs - ligner litt på Finlands hvite rose, men mye mindre i vekst



Finlands hvite rose

Jeg var nok i skikkelig rosehumør i går. En titt inn hos Rose Røyse så ble følgende bestilt til høsten:


Dette ble langt, men elsker man roser så elsker man roser.

Ønsker alle en flott mandag og ny uke!




Kommentarer

Marit sa…
Du verden så mange fin du har. Jeg kan hjelpe deg med den navnløse. Den ligner veldig på en rose jeg hadde der jeg bodde før. Den heter F. J. Grootendorst,også kalt nellikrose på norsk. Jeg gleder meg til min Constance blir så stor som din. Klem
Den hagen din må være reneste paradiset med alle de vakre rosene rundt om. Tenker at det er mye fint å hvile øynene på selv om enkelte ikke blir å blomstre dette året!
Ønsker deg en flott dag.
Klem fra Kristin
Villrose sa…
Litt av en bukett! Den navnløse er gjerne en 'Pink Grootendorst'. Constance Spry er virkelig en utrolig rose.
Åååå vad vackra rosor!! Underbart! Fina rosor du har beställt också, Belle Isis skulle jag vilja ha. Och Cardinal de Richelieu älskar jag färgen på. Hoppas de andra rosorna tar sig bra nu med ny jord och gödsel. Ibland kan de ta lite tid på sig att komma igång.
Fick lite längtan efter mina egna rosor nu när jag ser alla dina fina.
Lycka till:)).
Ha det gott och jag ser mycket fram emot ditt nästa inlägg.
Kram Maria
Åååå vad vackra rosor!! Underbart! Fina rosor du har beställt också, Belle Isis skulle jag vilja ha. Och Cardinal de Richelieu älskar jag färgen på. Hoppas de andra rosorna tar sig bra nu med ny jord och gödsel. Ibland kan de ta lite tid på sig att komma igång.
Fick lite längtan efter mina egna rosor nu när jag ser alla dina fina.
Lycka till:)).
Ha det gott och jag ser mycket fram emot ditt nästa inlägg.
Kram Maria
Martin sa…
Ingen tvil..........roser er vakkert.
Så mange flotte roser du har i hagen din, vanskelig å velge den vakreste!
Nydelige roser du har i hagen din Vivi! Likte spesielt godt den mørke nuits de young. Jeg har lengtet etter rosene mine hele vinteren, plutselig en morgen så er alle de nydelige knopper borte og i magen på et rådyr.snakk om ei frustrert ei her hjemme da..
Men rådyrene klarer ikke å stoppe min begeistring for roser, for roser skal jeg ha uansett! Ønsker deg en fin dag. Klem Ellen
Anne sa…
For et roseparadis !!!
Ønsker deg en fin dag videre.
klem Anne
Anne sa…
Åh hvilke smukke roser du har. sikke en duft og nydelse.
Smukke billeder.
MarJE sa…
ÅÅÅÅÅ her var det utrulig mykje flott. Her får du gå å vandre i hagen og nyte den herlige roselukta i lange drag. Har heldigvis kjøpt meg mange nye roser i år og gled meg spesiellt til Constance Spry sprett ut når eg ser kor vakker di er. Ha ei flott rose veke : )))
Många vackra rosor du har. Belle isis har jag letat efter. Finlands vita ros har jag också funderat på. Kram
Oj så många underbara rosor du har! Jag älskar rosor men har inga själv.
Sunniva sa…
Du har mange utrolig fine roser! Queen of Sweden er helt nydelig og constance spry også. den har jeg selv men den har fått lite blomster til nå, de få som har kommet har jeg så vidt rekt å se. Men den blir nok bedre etterhvert. Den er ihvertfall verdt å ventepå ser jeg :-)Ha en fin kveld. Klem.
Susanne sa…
oj!! så många rosor du har, imponerad ;))
Kram kram
susanne
Du har allerede fått svar på den navnløse for det er jo faktisk rosa jeg har brukt til rosehekken jeg har lagd ferdig i dag. Å ja, mange pigger har den, men veldig søt da.
Merethe sa…
Ja dette var et innlegg for roseelskere og det er jo jeg. :) Har også beundret rosene i dag og det kommer flere og flere i blomst. Snart er vet de fleste her i hagen i blomst. Nydelige dufter kjenner jeg når jeg går i hagen. I dag ble det mange timer i hagen og det er ikke gøy å gå inn. Men man må jo sove litt da :D Jeg gleder meg masse til dere kommer Vivi :) håper vi også får tørt og varmt vær. :) Ønsker deg trivelige dager. Klem Merethe

Populære innlegg fra denne bloggen

Macrobilder fra skogen

 

Helgegleder # 21

Jeg gleder meg allid til helgen. Tid for avslapping og kos sammen med familie og venner.   Tusen takk til dere alle sammen som bidrar med bilder til Helgegleder. Det er kjempe koselig å lese om andre gleder, om de er små eller store, så er det alltid stas å sette seg ned for å se.   Har du noen bilder som har skapt eller skaper en Helgeglede, så er du hjertelig velkommen til å delta.   I denne runden så er det på tide med litt matglede igjen. Jeg er utrolig glad i mat, og i å lage mat med spennende smaker.   Sist helg var det jo påskeaften. Her i huset har vi ikke noe fast matrett den kvelden, så i år ble det kalkun. Etter et innpuls kjøp på Kiwi.  Frøst så penslet jeg den med olje. Finhakket hvitløk, sitronpepper og raspa limeskall ble gnidd inn og slik lå den på benken en halv times tid (under folie) Jeg kuttet gulerøtter og purreløk i litt store biter og la sammen med kalkunen. Dette gir smak på kraften, som jeg senere skulle bruke til saus.

Helgegleder #68

Helgegleden denne gang kommer en dag tidligere, slik at vi alle kan få tid til ALT vi skal gjøre i morgen tidlig. Her i huset skal sønnen gå i barnetog, og da hjelper det lite om det er lørdag morgen. Tidlig opp for å henge ut flagg, spise frokost, få på penklær og være klar på skolen når klokka slår. Denne runden av helgegleder blir en blanding av flere ting. Sist helg så lå jeg på sofa'n med feber, hoste og snørr. Ikke noe stas, men lykkelig for at det ikke var denne helga. På søndag pakket jeg meg godt inn og tok med kamera ut, det kunne jo være noe som hadde kommet frem siden sist. Denne Auriklen kjøpte jeg i fjor, og du verden så flott den er. Se på det hvite, det ser nesten ut som snø. Siden Auriklen er en lav plante, så kan dere vel tenke dere hvordan jeg lå for å ta disse bildene :) Bare det kan jo være en flott helgeglede, i alle fall for nabo'n. Den flotteste overraskelsen på søndagens runde, var allikevel julerosen. Denne