Gå til hovedinnhold

Dahlia blomstring!

Dahlia er flott, og jeg har nok hatt min dille der også.
Nå etter mange års prøving, så gir jeg meg ikke. I fjor høst så tok jeg ikke inn igjen knollene, men da var jeg skikkelig hagetrøtt og lysten var totalt borte.
Nå har jeg igjen noen i blomst, så vi får se hva høsten bringer.


Jeg har alle i krukker og dem står nå under tak.
I dette sommerværet så holdt dem på å drukne, men nå er dem trygge.


Hvite Dahlia er første gangen jeg har. Før har jeg alltid gått etter dem som har sterk farge, og kanskje flere farger.



Hvitt er rent og pent!




Men noen to farget har jeg da.
Denne måtte jeg bare kjøpe!





Denne er også flott og blomsten er kjempe stor!


Så får vi bare håpe da, at hagelysten fortsatt brenner når høsten kommer, og at overvintringen går bra.
Jeg husker at min mor bare la sine på aviser i kjelleren, og der lå dem hele vinteren. Nå er det ikke så mange knoller igjen hjemme, men noen har min far spart på.
Kanskje jeg kan låne en liten plass i kjelleren?
For det er skikkelig ergelig og ikke få dem til igjen.

Håper alle har en fin lørdag. Her har det endelig sluttet å regne, og det går fint å være ute i hagen! 


Kommentarer

Nora sa…
Jeg elsker Dahliaer og har hadde det i den forrige hagen, men knollene ble ikke med på flyttelasset siden hagen ved det nye huset var helt gjengrodd og vi ikke hadde noen plass å ha de på. Nå har jeg funnet ut hvor jeg kan ha Dahliaer så neste år skal jeg kjöpe nye. Gleder meg allerede:-)
Dine er kjempefine synes jeg. Lykke til med overvintringen!
Klem Nora
MarJE sa…
Ja heilt enig, Dahlia er flotte planter.Det er ikkje alltid lysta og energien er igjen til haustinga. Men har ein fått dei i hus vert våren så spennande å sjå om dei har klart seg gjennom vinteren.
Den rosa og gule var spesiell og vakker.
Ha ein vidunderlig Laurdagskveld :))
Klem.
Så många vackra du har!! Jag har "upptäckt" dahlior först i år och oj vad jag gillar dem! Vill ha många många fler. Ska prova det där med övervintring..får se hur det går..
Lycka till:)).
Ha det gott.
Kram Maria
Marit sa…
Dahlia er flotte planter. De som du har var virkelig pene :-) Får håpe du får overvintret noen av de. Jeg er også så hagetrøtt på høsten, at det er grunnen til at de aldri blir tatt inn igjen. Ha en fin kveld! Klem
Dina Dahlior är jättefina .Jag gillar alla färgerna.fast den vita är ju den som får hjärtat att ticka lite extra.Kram.
Mariann sa…
Nydelige georginer. Jeg har mine i potter, siden sneglene er like glad i de som jeg er. Jeg har funnet ut at jeg lykkes best med overvintringen når jeg tar inn hele potten. Må bare passe på at de ikke blir for våte før jeg tar de inn.
Ha en fortsatt fin helg!
Turid sa…
Absolutt helt nydelige:) Jeg har fått en form for dahliadilla i år..... det også... Har aldri prøvd overvintring, men tenker å gjøre et forsøk i høst selv om kjelleren i huset er litt for varm.
Nyt lørdagskvelden i lange drag ;)
Inger Marie sa…
Nydelige Dahlia...de er så mangfoldige og
riktblomstrende:)
Jeg gjør som du beskriver...legger de på aviser til de er godt tørre,rister av jordrestene og legger bare løst avispspir rundt de,i garasjen.
Det har gått bra de siste 3årene:)
God helg videre vivi:))
Dahlior är vackra men har tyvärr aldrig haft nån . Måste bli så småningom.

Kram
stallnilsen sa…
Dali er noe æ må ha hvær sommer, de blomstrer jo hele tia, om høsten klipper æ de ned og gjør knollen helt rein for jord, og så leggeræ de i ei stor eske, for æ har mange :)
og i eska har æ blanda flis og litt sand hvor æ legger dem i , lukker eska igjen så ikke mus skal komme inni den , og setter den i mørk kjølig kjeller, men ikke i kuldegrader, tar de opp igjen i mars og planter dem ned i krukker og setter de i drivhuset som æ da har satt varme i :)
Fine daliaer du hr, håper du redder dem til neste år :)

Hilsen Lisbeth :)
Høres ut som den kjelleren har topp forhold for overvintring!
Hei!
Kjempefine... og da lærte jeg navnet på de også ;)

Ha en finfin søndag!

Klem Anette
Ranten sa…
Dahlia er en flott plante i hagen på denne tiden :) Jeg har måttet velge den vekk pga sneglene, men ellers ville jeg hatt mange sorter! God søndag!
Susanne sa…
Hej i regnet!
Här har vi haft underbart den sista veckan ;)) Dahlior är ju såååå underbara, skulle vilja ha men det 'r just det med övervintringen som jag vet att jag kommer tycka är jobbig....kanske ska göra ett försök till nästa år ;))
ha en bra söndag
kram susanne

Populære innlegg fra denne bloggen

Macrobilder fra skogen

 

Helgegleder # 21

Jeg gleder meg allid til helgen. Tid for avslapping og kos sammen med familie og venner.   Tusen takk til dere alle sammen som bidrar med bilder til Helgegleder. Det er kjempe koselig å lese om andre gleder, om de er små eller store, så er det alltid stas å sette seg ned for å se.   Har du noen bilder som har skapt eller skaper en Helgeglede, så er du hjertelig velkommen til å delta.   I denne runden så er det på tide med litt matglede igjen. Jeg er utrolig glad i mat, og i å lage mat med spennende smaker.   Sist helg var det jo påskeaften. Her i huset har vi ikke noe fast matrett den kvelden, så i år ble det kalkun. Etter et innpuls kjøp på Kiwi.  Frøst så penslet jeg den med olje. Finhakket hvitløk, sitronpepper og raspa limeskall ble gnidd inn og slik lå den på benken en halv times tid (under folie) Jeg kuttet gulerøtter og purreløk i litt store biter og la sammen med kalkunen. Dette gir smak på kraften, som jeg senere skulle bruke til saus.

Helgegleder #68

Helgegleden denne gang kommer en dag tidligere, slik at vi alle kan få tid til ALT vi skal gjøre i morgen tidlig. Her i huset skal sønnen gå i barnetog, og da hjelper det lite om det er lørdag morgen. Tidlig opp for å henge ut flagg, spise frokost, få på penklær og være klar på skolen når klokka slår. Denne runden av helgegleder blir en blanding av flere ting. Sist helg så lå jeg på sofa'n med feber, hoste og snørr. Ikke noe stas, men lykkelig for at det ikke var denne helga. På søndag pakket jeg meg godt inn og tok med kamera ut, det kunne jo være noe som hadde kommet frem siden sist. Denne Auriklen kjøpte jeg i fjor, og du verden så flott den er. Se på det hvite, det ser nesten ut som snø. Siden Auriklen er en lav plante, så kan dere vel tenke dere hvordan jeg lå for å ta disse bildene :) Bare det kan jo være en flott helgeglede, i alle fall for nabo'n. Den flotteste overraskelsen på søndagens runde, var allikevel julerosen. Denne