Gå til hovedinnhold

Høsthagen 6. september 2012!

Høsthagen......
hvor er egentlig denne hagesesongen blitt av?
Det virker som en evighet siden det var vår, men nå føles det neste som at det gikk rett på høst.
Men, men lite man får gjort noe med.
 
I hagen er det fortsatt noen som holder det gående med flott blomstring.
I dag tidlig når jeg reiste på jobb, fikk jeg øye på noen som hadde kommet i blomst de siste dagene.
Og nå har jeg vært ute for å forevige disse!
 
Her er min blomstring 6. sept 2012:
 









Hagelysten er på tur nedover, og jeg merker at det er mange andre ting som opptar meg om dagen.
I går støpte jeg tre nye fuglebad og en tråkkhelle. Bilder kommer når dem er tørket.
Jeg skal støpe mer i helga, og ha som venninnegaver.
 
Jeg lar hagen får være hage litt nå, og den klarer seg fint. Rosene som jeg bestilte kommer snart, og det samme gjør løkene.
Jeg er i allefall ikke så hagelei i år, som jeg var i fjor på denne tiden.
Georginene har fått plass under tak, for det begynner å bli litt kaldt om nettene. Ellers så lar jeg de siste prosjektene ligge til våren, for det er jo så mye annet gøy å finne på :)



Kommentarer

Unknown sa…
Ja men her var det mye fint som strutter i fine farer Vivi.
Men vi må vel bare innse at det er på hell nå.

Jeg fikk din mail så jeg sender noen frøposer i morgen.

Ha en fin kveld, Maritklem
ZielonaMila sa…
Beautiful photographs, beautiful flowers, nicely is to admire such views. I am greeting
Marianne sa…
Enig,Vivi. Må nok innse at sommeren snart er over selvom vi har endel varmegr.enda. Sommeren ble liksom borte i år. Heldig var ihvertfall jeg som fikk frøposer i posten i dag. Tusen takk:-)
Inger Marie sa…
Mye fint som blomstrer ennå hos deg Vivi:)
Her har vi egentlig hatt en fin overskyet dag...men nå kom regnet.
Ha en fin kveld:))
Mycket fint som blommar hos dig. Det har varit en konstig sommar i år, det känns som om den aldrig riktigt kom. Här regnar det nu.
Ha det gott.
Kram Maria
Leena sa…
Än finns det ju mycket fint som blommar hos dig! Gillar speciellt klematisen (?) som växer intill en växt med mörkt röda blad. Vacker kombination!
Ha det gott!
Ranten sa…
Godt du ikke er hagelei! Ganske mye fint som framdeles blomstrer hos deg :)
Marit sa…
Mye fint som fortsatt blomstrer hos deg. Ja, denne sommeren forsvant i mye regn akkurat som i fjor. Ha en fin kveld.
Frk. Anemone sa…
Ja, have sæsonen går hurtigt, og vi synes vist alle at vi har manglet lidt mere varme og sol. Men her i Danmark lover de dejligt vejr i weekenden.

Du har da stadig fine blomster i haven :)

klem Ulla
Vigdis sa…
Vi får håpe det blir en mild og solrik høst slik som i fjor. For to år siden kom det snø i oktober og den ble liggende helt til mars neste år.
Ingeborg sa…
Fine bilder som alltid:) Og det er vel naturlig at hagelysten dabber litt på denne tid.

Fin helg til deg:)
MarJE sa…
Ja hausten er komen det er sikkert og visst.
Men jammen har du ei sprakandes blomstring enda. Veldig fint.
Hos meg er det nysnø i fjella.
Ha det godt.
Klem.
Du har så utrolig mange fine blomster, Vivi=) Nå fikk jeg en følelse av at det faktisk ikke er høst enda. Gleder meg til å se støpingen din. God helg når den tid kommer=) Vibeke
Rekkehuset sa…
Ja, nå er høsten her - helt klart! Det er kaldt om morgenen og jeg tror pellisene må flytte inn i helgen. Merker hagelysten er avtakende her også, mer fristende å holde på inne nå fremover - eller gå tur i skogen i deilig klar høstluft:-) Ser det blomstrer fint fortsatt hos deg, hos meg er det nok ikke så mye igjen, men syrinhortensiaen ser ut til å holde seg fint:-) Ha en finfin helg Vivi! Klem fra Hanne.
Merethe sa…
Du har fin blomstring enda Vivi. :) Her må jeg få litt flere planter i jorda, men plantene bærer tydelig preg av høst nå. Det blir sakte mindre haging. Har kjøpt litt løk av div. til det nye bedet ved terrassen. Så gøy å høre at du støper fortsatt! :)) Det gjør jeg også,der gir jeg meg ikke før jeg må. Skal støpe en del fuglebad til så lenge bladene holder seg fine. Her stråler sola fra blå himmel!! Herlig høstdag. Håper også du kommer en tur før vinteren. :) God helg kjære venninna mi. Klemmer Merethe
Så mange flotte blomster som blomstrer hos deg i september!

Populære innlegg fra denne bloggen

Macrobilder fra skogen

 

Helgegleder # 21

Jeg gleder meg allid til helgen. Tid for avslapping og kos sammen med familie og venner.   Tusen takk til dere alle sammen som bidrar med bilder til Helgegleder. Det er kjempe koselig å lese om andre gleder, om de er små eller store, så er det alltid stas å sette seg ned for å se.   Har du noen bilder som har skapt eller skaper en Helgeglede, så er du hjertelig velkommen til å delta.   I denne runden så er det på tide med litt matglede igjen. Jeg er utrolig glad i mat, og i å lage mat med spennende smaker.   Sist helg var det jo påskeaften. Her i huset har vi ikke noe fast matrett den kvelden, så i år ble det kalkun. Etter et innpuls kjøp på Kiwi.  Frøst så penslet jeg den med olje. Finhakket hvitløk, sitronpepper og raspa limeskall ble gnidd inn og slik lå den på benken en halv times tid (under folie) Jeg kuttet gulerøtter og purreløk i litt store biter og la sammen med kalkunen. Dette gir smak på kraften, som jeg senere skulle bruke til saus.

Helgegleder #68

Helgegleden denne gang kommer en dag tidligere, slik at vi alle kan få tid til ALT vi skal gjøre i morgen tidlig. Her i huset skal sønnen gå i barnetog, og da hjelper det lite om det er lørdag morgen. Tidlig opp for å henge ut flagg, spise frokost, få på penklær og være klar på skolen når klokka slår. Denne runden av helgegleder blir en blanding av flere ting. Sist helg så lå jeg på sofa'n med feber, hoste og snørr. Ikke noe stas, men lykkelig for at det ikke var denne helga. På søndag pakket jeg meg godt inn og tok med kamera ut, det kunne jo være noe som hadde kommet frem siden sist. Denne Auriklen kjøpte jeg i fjor, og du verden så flott den er. Se på det hvite, det ser nesten ut som snø. Siden Auriklen er en lav plante, så kan dere vel tenke dere hvordan jeg lå for å ta disse bildene :) Bare det kan jo være en flott helgeglede, i alle fall for nabo'n. Den flotteste overraskelsen på søndagens runde, var allikevel julerosen. Denne