Gå til hovedinnhold

Huff, det ble litt for kaldt!

 
Til våren skal jeg kjøpe meg mange nye Pelargonier, for dem jeg har, eller hadde, er nemlig døde.
Og vet du hvorfor det?
 
Kulden kom og tok dem, og dem kunne ikke forsvare seg for dem var altfor kalde.
 

En kald tirsdagmorgen, så oppdaget jeg til min skrekk at alle plantene i lysthuset hadde frosset til is.
Tror neppe det går ann å tine dem opp igjen heller, for her var det frostskader fra rot til tupp.


Kan det være Iselin eller isdronningen som har vært på besøk?
Julenissen kan det jo ikke være.


Etter en rask undersøkelse, og leting etter spor så tror jeg at jeg har funnet årsaken til de kalde skadene.


Det er nemlig den hagegale Vivi som ikke har passet godt nok på. Hjelper veldig lite med litt bobleplast og en viftovn som kunn er stilt inn på det minste.
Det er ingen tvil, her er det hobbygartneren som har sviktet. Som straff skal må hun kjøpe nye pelliser til våren.
Det var en passende straff, tenker jeg!
Eller? ............. åh, det gleder jeg meg til :)))
 
Selvfølgelig er det utrolig teit og ikke passe bedre på, men gjort er gjort og ingen ting jeg kan gjøre nå.
Mulig jeg må finne en bedre plass til vinteren igjen. Tror lyshuset blir litt for stort å holde varmt, særlig når det blir så kaldt som det er nå.
 
Ja, ja...... det var det!
 
Ha en fortsatt kald 4.desember videre.


Kommentarer

Oj da det var fryktelig dumt ! Jaja da gjør man ikke det flere ganger. Sikkert mange som har avleggere til deg til våren , tror du ikke det ?!Ha en fin dag !
eli bella sa…
Så synd. Tror dere har det mye kaldre enn oss, her er -7 Det holder for meg. Nå kommer solen frem, ha en fin dag.
Marit sa…
Ja, sånn kan det gå. Jeg gjorde samme tabben her en gang, og satte flere planter i en kald gang uten varme på. Det var endel døde clivia der, så det lærte jeg av ;-))
Du får trøste deg med at det er helt sikkert masse pelargonia å få tak i til neste vår :-)
Ha en fin dag, klem!
Rekkehuset sa…
Det var dumt Vivi! Men samtidig en fin anleding til å rydde litt;-) Kan få avleggere av Dronning Ingrid fra meg, det er det eneste jeg overvintrer... Klem fra Hanne.
Kathrine sa…
Så synd da! Det er nok Hufsa fra Mummidalen som har sveipet innom deg,)
Jeg har mine i kjelleren, der er det rundt ti grader. Men jeg hørte av en kar på radioen, at pelliser bare trengte to mnd "hvile", så jeg bærer de ned i desember og tar de opp igjen i februar. Det har gått fint med mine, men jeg har ikke så mange lenger.
Nå kan du glede deg til våren og nye innkjøp av pelliser:)
-16 til meg i dag, og rå luft fra fjorden.
Klemklem:)
Villrose sa…
Au, au! Var nok den fæle Hufsa, ja.
Skrudde opp vifteovnen i drivhuset til III i går, for sikkerhets skyld. I dag har vi minus 16, så det var like greit...
Har ikke sjekket plantene ennå. Overfladisk så det ok ut, men.
Unknown sa…
Det var kjedelig da, denne kulden vi har nå sniker seg inn overalt.

Ja ja vi lærer stadig noe nytt på godt og vondt.

Hold varmen og ha en fin dag Vivi,
Maritklem.
Nora sa…
Nei, så leit! Mine pelargoner står i vaskerommet på vinteren. Der er det ca 18 grader og de liker seg godt.
Men så har jeg ikke så mange da, så da går det jo greit å ha de der. Hadde jeg hatt mange hadde det värt värre med plassen.
Ha en fin tirsdag!
Klem!
hageglad sa…
Så kjedelig! Det er spesielt kjedelig hvis det er noen du har hatt lenge eller er litt uvanlige!Her i huset stryker det også alltid med noe!Det høres ut som du er ved godt mot og ser muligheten for litt shopping neste år :) Ha en fin uke! Hege
Kjedelig med pelargonene dine, men kjekt med nye til våren.
Jeg er spent på om min som bor på kaldt soverom klarer seg.

Her er det også kaldt!
Snuffeldyret sa…
Huff da! jeg var faktisk og sjekket mine små igår kveld, for hos meg er det også spreng kaldt..
har sikkert noen stiklinger å dele fra til våren om du vil ha!
Rejen sa…
Det var synd, men så er det jo en god undskyldning for at købe nye..;-D
Elsa sa…
Synd at plantene dine har frosset. Kan fortelle at alt jeg hadde i drivhuset har frosset også, pelliser, canna og flere potter med diverse planter. Det var ovnen som sa takk for seg, og da jeg oppdaget det var det forsent å redde noen av plantene. Så til våren får jeg nok kjøpe nye planter jeg også.
Men oj. Tror du inte att det skjuter nytt från roten ändå?
Eller är det kanske lite kul att få köpa och så nytt? :-) Är det några speciella sorter som du känner att du saknar eller vill ha skott av till våren? :-)
Huff, det er fort gjort å tabbe seg ut sier hun som nesten har slettet hele bloggen. Men av tabben blir man klok og Får nye muligheter. Det er bare litt surt der og da!!
Mia sa…
Usch så trist, den här kylan är inte god. Men du får trösta dig med nya inköp till våren. Nu ska jag ut i boden, kom precis på att jag inte satt på värmen, hjälp!
Uff og uff så leit da. Jeg har mine på annekset og har heldigvis på litt varme der, men jammen skal jeg opp å sjekke at det er nok varme iom at det er blitt så kaldt.
Men Vivi-mor, dersom mine overlever kan du ihvertfall få stiklinger av meg hvis du vil.
stallnilsen sa…
Ikke artig, men man lærer så lenge man lever.
Æ har klippet ned mine og de står i kjelleren, har ingen varme der nede, men har fryseboks og varmvannsbedrederen, og det pleier og holde.
Så står de mørkt og...
Men ute i et lysthus blir det nok ikke holdbart og oppbevare plantene om vinteren.
Men du finner nok mange nye til våren ;O)

Håper du ikke fryser for mye, her er det også kaldt ;)

Hilsen Lisbeth ;)
Ranten sa…
Huff og huff! ja ja du er nå flonk til å se det positive i det hele :) Så får du bare glede deg til vårens handling!
Uff da.. Ingen kjekk oppdagelse det der. Heldigvis finnes det nye planter som du kan glede deg over =)
Fortsatt fin og kald adventstid!
Hildur sa…
Huff da, sånt er ikke noe koselig syn... Men vi har vel alle prøvd den tabben. Bra du ser det fra den positive siden da: Nemlig at det blir stas å kjøpe nye til våren! Nå er det jo heldigvis ganske greit å få tak i både den ene og den andre sorten for tida :-) Ønsker deg en fin uke!
MarJE sa…
Ååååå kor kjedelig......
Ja med slik kulde over ei periode er det ikkje småtterier som skal til for å holde varmen i eit lysthus.
Av erfaring blir ein klokare...er det ikkje slik eller ?

Fin Onsdag til deg.

Klem MarJE.
Turid sa…
Usj, det er alt for kaldt om dagen. Uten snø er dette drepen for plantene ute i hagen. Har ikke Hagemo planter et enormt utvalg av pelliser mon tro? Noe å surfe etter nå på vinteren. Mener de var på hagemessa på Lillestrøm også, med et riktig bredt utvalg..... hi-hi. Ikke no som er så ille at det ikke er godt for noe :)
Ha en finfin dag.
Anne Kari sa…
Godt å se det er flere som sliter litt med disse plantene som trenger litt ekstra på senhøsten. Ikke så lett å få til alt, da. :) Men da har du jo en grunn til å jakte på noen godbiter til våren. Ha en flott desemberdag. anne kari
Jeg har prøvd en vinter å holde det varmt i drivhuset. Kledde vegger med bobleplast og det gikk bra, men strømregninga ble litt stor og det ble litt stressfaktor at viften skulle stoppe eller strømmen skulle gå. Nå kommer ikke vifteovnen fram før i mars, bortsett fra litt juleselskap, når jeg starter å så. Tapte planter er irriterende, men må nok tåle slike tilbakeslag når man driver med planter og hage. Vi er vel flere her ute som har planter det kan lages nye av og hvis du virkelig skal ha litt å velge i kan du se hos Hagemo planter ikke så langt fra Kongsvinger (har nettside). Godt at pelargoniaer er superenkle å formere! Brita
Anonym sa…
Erfaring rikere. men en ting er jo bra med kulden da... Kanskje fryser segleeggene til Morderseglen til is... det hadde vært deilig det... :)
j
loftkroken sa…
Uff,det var dumt :/ Det er jommen meg kaldt her og sikkert kaldere i innlandet! Du får gå på med friskt mot til våren :)
Idag er det innlegg om støping av lys hos meg ;))

Klem Bente
Spirea sa…
Så søt du er <3 Og "endelig" noe jeg kjente meg igjen i. Du skjønner jeg elsker slike blogger som din, som presenterer så mye vakkert fra hagen - men jeg kjenner meg ikke igjen i det der å ha grønne fingre og få til så mye fint. Men i dag....juuuhuu...jeg kjenner meg igjen! Jeg er en mester til å kverke fine blomster....så ofte og mye at mannen mine, med grønne fingre, bare rister på hodet...Hehee...
synd dette, da - var virkelig ikke meningen å bare sitte her og flire, for det er jo leit når slikt skjer... :( Jeg håper du finner noen nye, fine blomster som gir deg glede. Takk Vivi for at du deler <3 klem din vei
Unknown sa…
jaja det positive er jo at du må sjåppe nytt til våren ;o)
slik som jeg må ;o)
Dreper alltid pelliser og tårer.

Populære innlegg fra denne bloggen

Macrobilder fra skogen

 

Helgegleder # 21

Jeg gleder meg allid til helgen. Tid for avslapping og kos sammen med familie og venner.   Tusen takk til dere alle sammen som bidrar med bilder til Helgegleder. Det er kjempe koselig å lese om andre gleder, om de er små eller store, så er det alltid stas å sette seg ned for å se.   Har du noen bilder som har skapt eller skaper en Helgeglede, så er du hjertelig velkommen til å delta.   I denne runden så er det på tide med litt matglede igjen. Jeg er utrolig glad i mat, og i å lage mat med spennende smaker.   Sist helg var det jo påskeaften. Her i huset har vi ikke noe fast matrett den kvelden, så i år ble det kalkun. Etter et innpuls kjøp på Kiwi.  Frøst så penslet jeg den med olje. Finhakket hvitløk, sitronpepper og raspa limeskall ble gnidd inn og slik lå den på benken en halv times tid (under folie) Jeg kuttet gulerøtter og purreløk i litt store biter og la sammen med kalkunen. Dette gir smak på kraften, som jeg senere skulle bruke til saus.

Helgegleder #68

Helgegleden denne gang kommer en dag tidligere, slik at vi alle kan få tid til ALT vi skal gjøre i morgen tidlig. Her i huset skal sønnen gå i barnetog, og da hjelper det lite om det er lørdag morgen. Tidlig opp for å henge ut flagg, spise frokost, få på penklær og være klar på skolen når klokka slår. Denne runden av helgegleder blir en blanding av flere ting. Sist helg så lå jeg på sofa'n med feber, hoste og snørr. Ikke noe stas, men lykkelig for at det ikke var denne helga. På søndag pakket jeg meg godt inn og tok med kamera ut, det kunne jo være noe som hadde kommet frem siden sist. Denne Auriklen kjøpte jeg i fjor, og du verden så flott den er. Se på det hvite, det ser nesten ut som snø. Siden Auriklen er en lav plante, så kan dere vel tenke dere hvordan jeg lå for å ta disse bildene :) Bare det kan jo være en flott helgeglede, i alle fall for nabo'n. Den flotteste overraskelsen på søndagens runde, var allikevel julerosen. Denne