Gå til hovedinnhold

De første pelargoniar er på plass!

Jeg har begynt å handle inne nye pelargoniar.
Tror nok ikke jeg får igjen alle dem som tapte kampen mot frosten, men det finnes jo så mange andre fine.
 

En rask tur innom plantasjen gjorde susen, og jeg kom lykkelig ut igjen om denne flotte planten og to stiklinger av Dronning Ingrid.
Da er jeg i gang igjen og ønskelisten  til Lille Gartneri, ble veldig lang og prislappen veldig høy :)
Må nok korte litt ned på den - kanskje.....


Mandagen er over og vi er godt i gang med ny uke!
Ønsker alle en fin kveld.


Kommentarer

Aud sa…
Veldig fin den du viser der. Har mistet en del i vinter jeg også, men tenkte jeg skulle vente til Hagemessen med å skaffe nye.
Ha en fin kveld:-)
Så fine...tiden for disse er vel der hos dere, her er det ei stund igjen.
Ha ei fin ny uke.
Klem fra Kristin
Vigdis sa…
Tenker det blir en god del planteinnkjøp fremover :-) Vakker Pelargonia!
Unknown sa…
Så vakker , nydelig farge.
Det er stas å vente på pakke med sånne små juveler.
God mandag fra Marit.
eli bella sa…
Engelsk pelargonia, hvis ikke jeg tar helt feil, nydelig. Ha en fin kveld.
Så nydelige de er ! Jeg plantet om mine Pelergoniar i går , koselig det også. God kveld til deg !
Marit sa…
Nydelig engelsk pelargonia du har kjøpt deg !
Ha en fin kveld, klem !
MarJE sa…
Ingen ting er så gale at det ikkje er godt for noko. Får fornye sortimanget når noko går ut .....men det blir fort litt pris på det.
Nydelig farge på pelargoniaen din.
Så Plantasjen har fått inn stiklingar....høyrest spennande ut :)
Ha ei fin veke du også.
Merethe sa…
Herlig å fornye blomster. En vakker farge du har valgt på pelargonia planten. Disse synes jeg er litt vanskeligere å overvintre.Hvordan går det med blodbegerne dine? Her må jeg plante de om i ampel potter for de begynner å henge så utover pottekanten og filtre seg i hverandre. Ønsker deg en superfin dag kjære Vivi. Klemmer Merethe
Elin sa…
Nydelig farge - lykke til med palargoniainnsamlingen:) Veldig kjekk jobb da.
Underberget sa…
Uff ja, føler med deg i tapet av pellisene dine i vinter:-( Man blir jo faktisk litt knyttet til plantene sine også, men heldigvis går det an å erstatte:-) Denne engelske pelargonien var veldig fin. Har hatt slik selv før, men fikk ikke til overvintre den. I kjelleren har halvparten av mine tørket ut i vinter, men får ordne noen nye jeg også:-)
Flott pelargon du har kjøpt og kjekt med nye stiklinger. Pelargoner er flotte planter.
Anonym sa…
Det er en dejlig pelargonie du viser, og Dronning Ingrid er en af mine yndlingspelargonier :-)
Marianne sa…
Gøy med nye pelliser :-) For første år har jeg oppbevart mine i kjelleren med nytt lys. Det har du sikkert lest om på bloggen min. Etterhvert blir det moro å bære opp flere som har overlevd vinteren. Men, nye blir det sikkert i år også. God kveld til deg!
Turid sa…
Kanskje Hagemo har stand på hagemessa neste måned? Jeg vet ikke om jeg skal dit enda, får se. Skal du?

Populære innlegg fra denne bloggen

Macrobilder fra skogen

 

Helgegleder # 21

Jeg gleder meg allid til helgen. Tid for avslapping og kos sammen med familie og venner.   Tusen takk til dere alle sammen som bidrar med bilder til Helgegleder. Det er kjempe koselig å lese om andre gleder, om de er små eller store, så er det alltid stas å sette seg ned for å se.   Har du noen bilder som har skapt eller skaper en Helgeglede, så er du hjertelig velkommen til å delta.   I denne runden så er det på tide med litt matglede igjen. Jeg er utrolig glad i mat, og i å lage mat med spennende smaker.   Sist helg var det jo påskeaften. Her i huset har vi ikke noe fast matrett den kvelden, så i år ble det kalkun. Etter et innpuls kjøp på Kiwi.  Frøst så penslet jeg den med olje. Finhakket hvitløk, sitronpepper og raspa limeskall ble gnidd inn og slik lå den på benken en halv times tid (under folie) Jeg kuttet gulerøtter og purreløk i litt store biter og la sammen med kalkunen. Dette gir smak på kraften, som jeg senere skulle bruke til saus.

Helgegleder #68

Helgegleden denne gang kommer en dag tidligere, slik at vi alle kan få tid til ALT vi skal gjøre i morgen tidlig. Her i huset skal sønnen gå i barnetog, og da hjelper det lite om det er lørdag morgen. Tidlig opp for å henge ut flagg, spise frokost, få på penklær og være klar på skolen når klokka slår. Denne runden av helgegleder blir en blanding av flere ting. Sist helg så lå jeg på sofa'n med feber, hoste og snørr. Ikke noe stas, men lykkelig for at det ikke var denne helga. På søndag pakket jeg meg godt inn og tok med kamera ut, det kunne jo være noe som hadde kommet frem siden sist. Denne Auriklen kjøpte jeg i fjor, og du verden så flott den er. Se på det hvite, det ser nesten ut som snø. Siden Auriklen er en lav plante, så kan dere vel tenke dere hvordan jeg lå for å ta disse bildene :) Bare det kan jo være en flott helgeglede, i alle fall for nabo'n. Den flotteste overraskelsen på søndagens runde, var allikevel julerosen. Denne