Gå til hovedinnhold

Har virkelig våren kommet, eller.....

Vi har jo egentlig ikke hatt vinter i år, eller?
Joda, det kom masse snø i januar, men siden den gang har det vært varmegrader og regn.
Ikke at det har hjulpet meg og min hage, for her ligger snøen godt og den ser ikke ut til å ville forlate meg riktig enda.


Nå som våren er her, ja, for mars er jo den første vårmåneden og med den så kommer det jo visse forventninger og håp.
Når jeg leser andres blogger, og ser på vårtegn som spretter opp i hager rundt omkring, så blir jeg glad inne i meg.
Det er noe med denne våren, noe som får hjerte vårt til å slå litt fortere og blodet til å flyte litt raskere.
På en merkelig måte så tiner vi opp igjen, etter en riktig nok kort vinter, men dog en vinter.


Selv om det er lenge til jeg kan sitte på verandatrappa og se akeleiene rundt bjørka, så vet jeg at en dag så kan jeg det igjen.
Kjenne duften av hagen og rote rundt i jorda.
En dag.....


Nå virker det veldig lenge til. 
Lenge til lukene i drivhuset løfter seg selv, på grunn av solvarme. Lenge til jeg kan smake på den første solmodne tomaten, og lenge til jeg nok en gang må vaske og skure drivhusveggene.


Ute er snøen våt og tung, og regnet ser ikke ut til å gi seg.
Tåka ligger tykk over Lillehammer, som den har gjort siden før jul.
Ja, nå virker det lenge til, alt det flotte som vokser og gror der ute. 
Men hva kan vi gjøre med det?
Ingen ting!


Da vil jeg heller bruke energien min på ting jeg kan gjøre noe med.
Tulipaner og noen kvister fra hagen, som allerede har begynt å spire.
Vips så har våren kommet inn.


Så får det bare regne ute. Våren kommer når det er tiden for det.
Jeg nyter tulipaner og kvister inne, og lar hjerte slå litt fortere likevel.


"De vakreste ting i livet kan verken sees eller berøres.
De skal føles i ditt hjerte"

Ønsker alle en fin søndag.


Kommentarer

Trine sa…
Makan,det var mye snø!! Men fatt mot, det er forbigående! Her er det null snø, den har gått heden i alt regnet. Men nå har vi ikke sett skikkelig sol og dagslys på mange mange uker, og nå syns jeg været må ta seg sammen! Beste trøst er tulipaner og innhentede eplekvister, nydelige bilder. Det går rett vei, Vivi!
Hagen i Vest sa…
Hei Vivi :) Du har helt rett, været kan vi ikke gjøre noe med. På vår kant av landet har vi knapt hatt minusgrader denne vinteren og snø har vi ikke hatt mer enn et par timer. Ikke at jeg har noe imot det men det er litt rart. Regn og vind har vi derimot hatt i bøtter og spann,,,håper bare ikke det er en permanent klimaendring.
Vakkert med tulipaner og koselig med kvist som spirer innendørs.
En fin søndag ønskes fra Tone
Nydelige tulipaner med kvister - vårlig og fint! Ønsker deg en fortsatt god søndag!
Underberget sa…
Om et par uker så har nok snømengden minket skal du se:-) Vi får være optimistiske og satse på at våren kommer snart. Jeg har i alle fall ikke lyst på mer snø nå, og her her det heldigvis snart helt bart:-) Du gjør helt rett i å lage litt vår og god stemning inne. Tulipaner er alltid fint! Ønsker deg en fortsatt fin søndag!
stallnilsen sa…
Å har du så mye sne enda , men sia du har regn nu, så er det vell ikke lenge før snøen krymper og vips så er den borte.
Har sittet ute i drivhuset idag og fått 15 Dalia løker ned i jorda, kos og holde på med sånt, skal starte med litt ptikling snart og, har ikke sådd så mye enda, skal vente litt til før æ sår mere sommerplanter.
Kos med fine vårlige tullipaner inne.
Ha en fin søndag, Vivi.

Lisbeth :0)
Kathrine sa…
Hei:)
Lenge siden jeg har vært innom til deg.
Her er det slutten av april, begynnelsen av mai, egentlig mars da, men været har vist gått helt av skaftet. Snø? Hva er det?
Det blomstrer i hagen til meg, og jeg har ryddet endel bed.
Det har vært rundt 10-12 pluss i mange dager, varmegrader i ukesvis.
Jeg hører jo fra slekta mi hvordan dere har det, og det høres jo mere normalt ut der enn her.
Men, det går mot vår til dere også:))

Ønsker deg en fin fin mars! Klem:)

Stein sa…
Veldig fint bloggpost Viv. Våren er jo mer enn bare marker og spirende planter i hagen. Regn og mildvær gjør jo at telen forsvinner under snøen og om noen uker, så tror jeg du kommer til å oppleve hagen plutselig begynner å skyte fart siden det ikke er så mye som skal tine som tidligere år!
-Og det er jo deilig med vår innendørs også!
Ha en fortsatt fin helg.
Stein
Men veldig koselig å komme inn til deg er det. Jeg liker det du skriver og viser fram.Våren kommer når den skal. Her har det snødd i dag så gresset har fått et lite dryss igjen, men det varer nok ikke lenge før det smelter igjen, tenker jeg. Kos deg med tulipaner og kvister. Det var vakkert å se!
Turid sa…
Djupsnø her enda også, men pytt, vi er våryre lell vi, Vivi ;)
eli bella sa…
Med litt vårsol så forsvinner den snøen fort.Tulipaner er noe jeg må ha. Ha en fin ny uke.
Vakre Tulipaner de er en forsmak på våren som nok snart kommer.

Ha en fin dag Vivi!
Unknown sa…
Vårlig og fint inne,
så får våren ute komme når den kommer.

Ha en fin dag!!

Populære innlegg fra denne bloggen

Macrobilder fra skogen

 

Helgegleder # 21

Jeg gleder meg allid til helgen. Tid for avslapping og kos sammen med familie og venner.   Tusen takk til dere alle sammen som bidrar med bilder til Helgegleder. Det er kjempe koselig å lese om andre gleder, om de er små eller store, så er det alltid stas å sette seg ned for å se.   Har du noen bilder som har skapt eller skaper en Helgeglede, så er du hjertelig velkommen til å delta.   I denne runden så er det på tide med litt matglede igjen. Jeg er utrolig glad i mat, og i å lage mat med spennende smaker.   Sist helg var det jo påskeaften. Her i huset har vi ikke noe fast matrett den kvelden, så i år ble det kalkun. Etter et innpuls kjøp på Kiwi.  Frøst så penslet jeg den med olje. Finhakket hvitløk, sitronpepper og raspa limeskall ble gnidd inn og slik lå den på benken en halv times tid (under folie) Jeg kuttet gulerøtter og purreløk i litt store biter og la sammen med kalkunen. Dette gir smak på kraften, som jeg senere skulle bruke til saus.

Helgegleder #68

Helgegleden denne gang kommer en dag tidligere, slik at vi alle kan få tid til ALT vi skal gjøre i morgen tidlig. Her i huset skal sønnen gå i barnetog, og da hjelper det lite om det er lørdag morgen. Tidlig opp for å henge ut flagg, spise frokost, få på penklær og være klar på skolen når klokka slår. Denne runden av helgegleder blir en blanding av flere ting. Sist helg så lå jeg på sofa'n med feber, hoste og snørr. Ikke noe stas, men lykkelig for at det ikke var denne helga. På søndag pakket jeg meg godt inn og tok med kamera ut, det kunne jo være noe som hadde kommet frem siden sist. Denne Auriklen kjøpte jeg i fjor, og du verden så flott den er. Se på det hvite, det ser nesten ut som snø. Siden Auriklen er en lav plante, så kan dere vel tenke dere hvordan jeg lå for å ta disse bildene :) Bare det kan jo være en flott helgeglede, i alle fall for nabo'n. Den flotteste overraskelsen på søndagens runde, var allikevel julerosen. Denne