Gå til hovedinnhold

Stadig like optimist!

Jeg husker gleden og forventningen, som boblet i høst da jeg plantet løk i potter for første gang.
Det var tulipaner, perleblomster, påskeliljer og krokus.
Disse løkene ble plantet etter alle kunstens regler, og gjødslet med benmel, for det har jeg hørt er så bra.


Jeg leste og studerte veldig ei stund, for nå skulle jeg også få slike vårkrukker som alle andre har.
Løkene ble plantet slik at dem skulle komme opp etter tur, og skape et fantastisk flott og fargerikt fellesskap.


Alle krukkene har stått under snø, og tidlig i vår så begynte det å skje noe.
Super stolt og meget glad, så ventet jeg spent på neste skudd, og neste skudd.
Krukkene ble satt i solveggen, og jeg følge nøye med ettersom våren steg frem.


Men plutselig så stoppet det opp, og merkelig ting begynt å skje.
Jeg vannet og passet på, men hva hjalp vel det når bladene ble gulere og gulere i tuppen?
Perleblomstene ble kun grønne blader, og ser ut til at dem sitter fast i jorda og kommer ikke lenger opp.


Du verden for noen flotte tulipaner ;)
Ikke får jeg til tulipaner på frijord, og skal heller ikke lykkes i krukker.
Slik er nå en gang denne verden, for det er nemlig ikke alle som skal få ting til.
Selv om det er en stakkars liten tulipan som kommer med knupp, så har jeg skjønt at jeg som gartner har dårlig kjemi med tulipanløk og andre krukkevekster.


Stakkars denne lille her da.
 Det er nesten så jeg har lyst til å tømme hele krukke i komposten, så ikke andre vekster i hagen gjør denne lille grønne til et mobbeoffer.

Vel så har jeg lært noe her også, og er stadig like optimist på ny prosjekter.
Jeg vet nemlig ikke om jeg får det til, før jeg har prøvd.
Motto må være:
"Tenk om det går?"


Kommentarer

Oj!
Og stakkars liten. Såg litt aleine ut..
Så dumt då!
Dei treng ikkje all verdens med vatn. Kanskje løkane har rotna?

Eg fekk Hollanske blå med søstra mi til bursdag i september. Når dei kom opp var dei rosa ;-)

Ha fin helg!

klem
AjAj. Kjenner meg veldig igjen :-). På friland kommer tulipanene gjerne første året hos meg, så blir det bare semre og semre. Men vi gir vel ikke opp? Ha en flott helg!
Unknown sa…
Du kan trøste deg med at du ikke er alene ( men det er en mager trøst). Inne i hodet er det bilder av flotte krukker, men i virkeligheten blir det ikke alltid slik dessverre. Men vi gir ikke opp, gjør vi vel :) Neste gang går det helt sikkert etter planen :)
Gry sa…
Uffda, så leit! Bra du ikke mister motet!
Man skal ikke miste motet. Det kommer jo en vår neste år og året etter. Jeg har hatt mange løk i potter i år, men jeg har hatt mine stående i plussgrader i planterommet. Der er det plantelys, men dekket over krukkene hele vinteren slik at de ikke fikk lys. Etterhvert kom det gule spirer, men etter en tid i drivhuset var de grønne og flotte. På grunn av plassmangel ble de flyttet ut. Kalde netter har vært hard for noen av dem så det ble ikke innertier i år heller, men neste år!!! Løkene dine har kanskje råtnet Vivi. Hvis de står ute og fryser er det lett at løken råtner når det begynner å tine. Lykke til neste år!!
Marit sa…
Tulipaner er og vanskelige... Stakkars den ene spiren som sto så alene! Du har masse tålmodighet, og jeg er sikker på at du lykkes med de en gang!

Klem Marit
Underberget sa…
Så rart at tulipanene ikke vil vokse. Veldig kjedelig for deg, man ser jo så fram til blomstringen på det en planter. Jeg har aldri prøvd å plante løk i krukker, jeg gjør det motsatt - planter fra kjøpepotter og over til bed;-)
stallnilsen sa…
Huff så trist dette var da Vivi.
Du får nyte alt det andre du har i hagen din :)
Ha ei fin helg.

Lisbeth :O)

Populære innlegg fra denne bloggen

Macrobilder fra skogen

 

Helgegleder # 21

Jeg gleder meg allid til helgen. Tid for avslapping og kos sammen med familie og venner.   Tusen takk til dere alle sammen som bidrar med bilder til Helgegleder. Det er kjempe koselig å lese om andre gleder, om de er små eller store, så er det alltid stas å sette seg ned for å se.   Har du noen bilder som har skapt eller skaper en Helgeglede, så er du hjertelig velkommen til å delta.   I denne runden så er det på tide med litt matglede igjen. Jeg er utrolig glad i mat, og i å lage mat med spennende smaker.   Sist helg var det jo påskeaften. Her i huset har vi ikke noe fast matrett den kvelden, så i år ble det kalkun. Etter et innpuls kjøp på Kiwi.  Frøst så penslet jeg den med olje. Finhakket hvitløk, sitronpepper og raspa limeskall ble gnidd inn og slik lå den på benken en halv times tid (under folie) Jeg kuttet gulerøtter og purreløk i litt store biter og la sammen med kalkunen. Dette gir smak på kraften, som jeg senere skulle bruke til saus.

Helgegleder #68

Helgegleden denne gang kommer en dag tidligere, slik at vi alle kan få tid til ALT vi skal gjøre i morgen tidlig. Her i huset skal sønnen gå i barnetog, og da hjelper det lite om det er lørdag morgen. Tidlig opp for å henge ut flagg, spise frokost, få på penklær og være klar på skolen når klokka slår. Denne runden av helgegleder blir en blanding av flere ting. Sist helg så lå jeg på sofa'n med feber, hoste og snørr. Ikke noe stas, men lykkelig for at det ikke var denne helga. På søndag pakket jeg meg godt inn og tok med kamera ut, det kunne jo være noe som hadde kommet frem siden sist. Denne Auriklen kjøpte jeg i fjor, og du verden så flott den er. Se på det hvite, det ser nesten ut som snø. Siden Auriklen er en lav plante, så kan dere vel tenke dere hvordan jeg lå for å ta disse bildene :) Bare det kan jo være en flott helgeglede, i alle fall for nabo'n. Den flotteste overraskelsen på søndagens runde, var allikevel julerosen. Denne