Gå til hovedinnhold

Gikk det egentlig som planlagt?

Vi er fire dager ut i september, og jeg har lagt hagehanskene på hylla for i år.
Høsten kom brått i hagen min i år, og det er tid for ettertanke og evaluering av sesongen.


Gikk egentlig alt som det skulle? Ble alt det jeg skulle gjøre gjort?
Alt som var flott og fint, og ikke minst lett, inne i hodet mitt tidlig i vår. Ble det slik?


Når jeg nå tar turen rundt i hagen, så er det først og fremst sommerværet og blomstringen jeg husker best.
Men er jeg ærlig med meg selv, og kaster blikket ned, så blir det ikke helt som glansbildet vil ha det til.
Nok en sommer har gått, uten at jeg har rensket grusgangene. 


Sommeren har også gått uten at rosebuen er blitt støttet opp igjen. 
Lurer egentlig på når det vil bli gjort?


Vann i hagen er kjempe koselig, og jeg er veldig glad i hagedammen vår.
Idyllisk, ja, men ikke når den gror igjen med ugress.


Eplene faller ned, selv om jeg lovet meg selv at i år skulle dem ikke bli liggende i bedene.
Nå har jeg i alle fall fått plukket inn de som hang igjen, så flere på bakken blir det nå ikke.


Om jeg skal skylde på det varme været, eller om jeg skal skylde på noe annet, nei det vet jeg ikke.
Egentlig så hadde jeg lovet meg selv en sesong uten ekstra prosjekter, men det gamle kråkereiret er vel kanskje ikke noe stort prosjekt?


Noe voldsomt prosjekt er heller ikke denne halvvisne kjeglegrana, men den står der enda.
Kanskje det er mangel på sag?

Men det er ikke bare elendighet i Vivishage, for det er ting som har gått riktig så bra også. 


Tomatplantene mine har fått gjødsel i hele sommer, og det har virkelig gitt resultater.
Jeg har aldri hatt så mange tomater før, og dem er så søte og gode.
Jeg plukker inn tomater enda, og håper det gode høstværet holder seg, slik at flere kan modnes.


Rosene har begynt å blomstre igjen, og det kan jo ikke bety annet enn at dem trives.


Stemorsplantene ble klippet helt ned i sommer, og nå står dem nok en gang i full blomsterflor.


Høsteplene er virkelig flotte i år, og jeg gleder meg til eplesyltetøy og eplepaier.

Joda, det er ting som kan gjøres bedre, og ting som jeg helst ikke vil vise frem.
Jeg trøster meg med at det sikkert ikke bare er hos meg det er slik, men kanskje det finnes flere hager som også har en "bakside".

Jeg koser meg likevel og er utrolig glad i hagen min!


Kommentarer

Lunalei ;-) sa…
Hi hi - jeg har også stemorsblomster i full blomstring - de ble dog ikke klipt ned - bare glemt....
Jeg har heller ikke fått gjort alle prosjekter jeg hadde satt meg fore - men, men....har hatt en alldeles herlig sommer, med ufattelig mye fint vær! Mange solfylte gode varme minner å hente fram på vinteren. Så får man heller kose seg med å legge planer for hva man skal rekke neste sommer!
Ha en fin kveld,
klem fra Lunalu
Merethe sa…
Joda min hage har mange baksider Vivi :) Hi hi ...men kanskje neste år. Evig optimist. En skal ta vare på de fine glansbildene...det er forsiden vi liker å titte på,er det ikke? I sommer har jeg sett,luktet,sanset hagen rett og slett og kosa meg i varmen. Jobbing har det blitt minimalt med.. herlig hagesesong lell.
Ranten sa…
Det gjelder å ha fokus på det positive i hagen. Jeg nyter det som nytes kan. Til en hver tid :-)) God helg!
Unknown sa…
Jeg synes man skal være fornøyd med de tingene man får gjort. Det kommer en ny sesong. Jeg koser meg også med selvdyrkede tomater om dagen. Jeg stikker innom drivhuset før jobb og plukker med meg tomater til lunsjen. Deilig:)
Hei på deg. Ja, jeg tror det er sånn hos de fleste. Når våren kommer har jeg så mange ideer, men etterhvert som varmen kommer, blir det som det blir. Uansett koser jeg meg med min lille hage. I år var vi flinke og spadde ut et lass jord for å få bedre plen bak huset, men med alt det styrtregnet vi har hatt, ser det ikke pent ut. Men vi får ta det igjen til våren, fant vi ut. Nå skal jeg snart se om jeg har fått noen poteter under hekken, klippe ned persillen så den ikke fryser og så er det snart høst her også. Ha en fin dag :)
Elin sa…
Ha-ha-ha, godt å lese/se :) Sånn skal det vel være, så vi kan legge nye planer for neste hagesesong. Men både tomater og epler så veldig gode ut.
Ha en fin helg!
Jeg tror også det er viktig å minnes det som ble bra og den flotte sommeren i år. Kjekt med Tomater og flotte epler.

Ha en fin fredag!
Turid sa…
Vær du trygg, Vivi. I alle hager er det sånn. Man skal da ikke gjøre mer enn man orker/har lyst til. Hage er kos og ikke kjas og mas.
Ha ei strålende helg.
Helgeklem :)
Enig med Ranten! Må gripe det positive.
Alle og alt, ja i allefall det meste har ei bakside ein helst ikkje viser verken på blogg eller sånn ellers i livet..
Akkurat no sit eg å skal gjere masse ferdig på jobb fordi eg skal ha nokre annleis dagar der eg ikkje er tilstade fysisk på jobb. Men mykje kjekkare stikke innom deg og dei andre bloggane. Så skrivepulten/hovudet er fullt og ting flyt. Men berre litt ny kaffi no så er eg i siget igjen ;-)

God helg!

ps: syns ikkje "baksida" i hagen din var så ille eg..
Hei! Det er masse arbeid å ha hage, ja, det er det jo ingen tvil om. Og denne deilige sommeren har jo virkelig vært perfekt til å ta hagen i bruk, til å samles der, til å lese der, og til å nyte alt som vokser - i tillegg til selvsagt å jobbe i den. Men det er jo deilig å bare være der også. Jeg synes at altfor "perfekte" og striglede hager fort kan bli litt kjedelige - for min smak. Lenge leve den personlige, overdådig blomstrende hage! Hage skal være kos, og ikke stress. Uansett var det noen fine bilder, med og uten praktiske gjøremål, og din hage er helt sikkert et deilig sted med sin helt egne karakter!! Og da er den allerede en vinner. :)

Populære innlegg fra denne bloggen

Macrobilder fra skogen

 

Helgegleder # 21

Jeg gleder meg allid til helgen. Tid for avslapping og kos sammen med familie og venner.   Tusen takk til dere alle sammen som bidrar med bilder til Helgegleder. Det er kjempe koselig å lese om andre gleder, om de er små eller store, så er det alltid stas å sette seg ned for å se.   Har du noen bilder som har skapt eller skaper en Helgeglede, så er du hjertelig velkommen til å delta.   I denne runden så er det på tide med litt matglede igjen. Jeg er utrolig glad i mat, og i å lage mat med spennende smaker.   Sist helg var det jo påskeaften. Her i huset har vi ikke noe fast matrett den kvelden, så i år ble det kalkun. Etter et innpuls kjøp på Kiwi.  Frøst så penslet jeg den med olje. Finhakket hvitløk, sitronpepper og raspa limeskall ble gnidd inn og slik lå den på benken en halv times tid (under folie) Jeg kuttet gulerøtter og purreløk i litt store biter og la sammen med kalkunen. Dette gir smak på kraften, som jeg senere skulle bruke til saus.

Helgegleder #68

Helgegleden denne gang kommer en dag tidligere, slik at vi alle kan få tid til ALT vi skal gjøre i morgen tidlig. Her i huset skal sønnen gå i barnetog, og da hjelper det lite om det er lørdag morgen. Tidlig opp for å henge ut flagg, spise frokost, få på penklær og være klar på skolen når klokka slår. Denne runden av helgegleder blir en blanding av flere ting. Sist helg så lå jeg på sofa'n med feber, hoste og snørr. Ikke noe stas, men lykkelig for at det ikke var denne helga. På søndag pakket jeg meg godt inn og tok med kamera ut, det kunne jo være noe som hadde kommet frem siden sist. Denne Auriklen kjøpte jeg i fjor, og du verden så flott den er. Se på det hvite, det ser nesten ut som snø. Siden Auriklen er en lav plante, så kan dere vel tenke dere hvordan jeg lå for å ta disse bildene :) Bare det kan jo være en flott helgeglede, i alle fall for nabo'n. Den flotteste overraskelsen på søndagens runde, var allikevel julerosen. Denne