Gå til hovedinnhold

Hagebesøk!


På sensommeren i fjor fikk jeg en forespørsel fra Gausdal hagelag, om jeg kunne ta imot besøk i hagen min.
Selvfølgelig kunne jeg det. 
Det er jo alltid hyggelig med hageglade mennesker på besøk.

Så ble det vinter, og alt med hage og blomstring har bokstavelig talt snødd ned.


Så på lørdag kom hagebladet i posten, og der følger jo alltid kalendere til Norske hagelag med.
Det er en fin oversikt over alle hagelag, og hva de enkelte har på timeplanen sin i løpet av sesongen.


Frem fra glemselen steg da avtalen fra Gausdal, og jeg fikk et øyeblikk akutt panikk.
Tenk så mye som jeg skulle ha gjort før dem kommer, og alt ugresset som vokser alle steder.
Tenkt om det regner, eller om det ikke er blitt snøfritt?


Men etter noen kraftige "magadrag", så kom jeg på at det ennå er vinter.
Det er ei stund til hagen igjen står i full flor, og jeg kan ønske mine hagevenner hjertelig velkommen.
Jeg må innrømme at jeg fikk litt prestasjonsangst med en gang, for det ble liksom litt mer tydelig når det kom på trykk.


Hagekalender for hagelag i Oppland fylke.


Den 25. juni så blir det storslagent besøk i Vivis hage.


Jeg krysser fingrene for at det blir en tidlig vår, og at vinteren ikke har satt noen alvorlige spor i hagen.
Jeg begynner allerede nå og ber til værgudene, slik at jeg er helt sikker på at dem er med meg på den store dagen.


For når kalenderen viser midtsommer, og vist sola står høyt på himmelen.
Da er det egentlig ikke så verst i Vivis hage.

Jeg gleder meg allerede!




Kommentarer

Marit sa…
Lykke til med hagebesøket når den tid kommer! Jeg hadde besøk av et hagelag i fjor sommer, og det gikk veldig fint. Men en blir jo litt stresset når dagen nærmer seg, det ble i alle fall jeg ;)

Ha en fin kveld!

Klem, Marit
Så spennende! Jeg har lyst å komme jeg også :)

Det er lett å skjønne at man kan få prestasjonsangst. Men det er jo så deilig å dele hagegleden med andre hageinteresserte!

Klem fra Ingvill
Dette vert heilt sikkert flott!

Heiar på deg :-)
Nora sa…
Jeg sitter i styret i hagelaget vårt og er sjeleglad for at det finnes mennesker som deg som sier ja til å få besøk i hagen. Det kommer sikkert til å gå kjempebra til sommeren - lykke til!
Klem!
Underberget sa…
Jeg skjønner godt at du gru-gleder deg. Men senk skuldrene og ikke stress, dette blir sikkert kjempefint. Det er så koselig å møte hageglade mennesker:-)
Unknown sa…
Jeg skjønner at det kiler i magen, men det går helt sikkert bra. Det må være moro å vise frem hagen til hageinteresserte mennesker:) Lykke til når den tid kommer!
Huldra sa…
Det går helt sikkert fint. Du var satt opp på en ganske trygg dato så det ut som. Bare gled deg frem til da :)
Turid sa…
Tusen takk for at du stiller opp :) Vi i Gausdal hagelag gleder oss til å komme på besøk til deg og den flotte hagen din. Du trenger absolutt ikke ha noe prestasjonsangst, da hager er for hygge og rekreasjon, ikke prestasjon.
Stor klem fra Turid og Gausdal hagelag
Unknown sa…
Blir sikkert morsomt med besøk! Kommer sikkert bare folk som er interesserte i hage og de vet jo at ikke alt går som planlagt bestandig :)

klem
stallnilsen sa…
Oi det blir spennende og få et sånt fint besøk i hagen din, æ ønsker dæ lykke til med den datoen, håper sola skinn da og hagen din florerer av de skjønneste blomster :)

Ha ei fin helg, vivi.

Lisbeth :O)

Populære innlegg fra denne bloggen

Macrobilder fra skogen

 

Helgegleder # 21

Jeg gleder meg allid til helgen. Tid for avslapping og kos sammen med familie og venner.   Tusen takk til dere alle sammen som bidrar med bilder til Helgegleder. Det er kjempe koselig å lese om andre gleder, om de er små eller store, så er det alltid stas å sette seg ned for å se.   Har du noen bilder som har skapt eller skaper en Helgeglede, så er du hjertelig velkommen til å delta.   I denne runden så er det på tide med litt matglede igjen. Jeg er utrolig glad i mat, og i å lage mat med spennende smaker.   Sist helg var det jo påskeaften. Her i huset har vi ikke noe fast matrett den kvelden, så i år ble det kalkun. Etter et innpuls kjøp på Kiwi.  Frøst så penslet jeg den med olje. Finhakket hvitløk, sitronpepper og raspa limeskall ble gnidd inn og slik lå den på benken en halv times tid (under folie) Jeg kuttet gulerøtter og purreløk i litt store biter og la sammen med kalkunen. Dette gir smak på kraften, som jeg senere skulle bruke til saus.

Helgegleder #68

Helgegleden denne gang kommer en dag tidligere, slik at vi alle kan få tid til ALT vi skal gjøre i morgen tidlig. Her i huset skal sønnen gå i barnetog, og da hjelper det lite om det er lørdag morgen. Tidlig opp for å henge ut flagg, spise frokost, få på penklær og være klar på skolen når klokka slår. Denne runden av helgegleder blir en blanding av flere ting. Sist helg så lå jeg på sofa'n med feber, hoste og snørr. Ikke noe stas, men lykkelig for at det ikke var denne helga. På søndag pakket jeg meg godt inn og tok med kamera ut, det kunne jo være noe som hadde kommet frem siden sist. Denne Auriklen kjøpte jeg i fjor, og du verden så flott den er. Se på det hvite, det ser nesten ut som snø. Siden Auriklen er en lav plante, så kan dere vel tenke dere hvordan jeg lå for å ta disse bildene :) Bare det kan jo være en flott helgeglede, i alle fall for nabo'n. Den flotteste overraskelsen på søndagens runde, var allikevel julerosen. Denne