Gå til hovedinnhold

Hagearbeid!


I helga har jeg holdt på ute i hagen, og nå er jeg snart ferdig med all rydding.
Men jeg tar meg også tid til å rusle rundt, og nyte det som kommer.


Julerosen, som jeg hatt i mange år, kommer også i år med blomster.
En av mine stoltheter i hagen.


Jeg har flyttet den rundt noen ganger, men nå har den stått på samme sted i noen år, og det virker som den liker det aller best.


Lørdag fikk jeg kjøpt inn tomatplanter, nå mangler det bare å få dem i baljene.
Da kan plantene begynne å gro, og forhåpentligvis gi meg mange røde søte tomater.
De to fremste er en busktomat og en Cherry-tomat.

Som nevnt så har jeg holdt på med opprydding, og det merkes i alle muskler. 


Det er ikke så lenge til jeg kan sitte på trappa, og se utover hagen.
Det er god terapi, selv nå under oppryddingen er det godt å ta ei pause her.
Jeg blir sliten, for jeg holder på og glemmer fort tiden. Og plutselig så går jeg litt tom, og med skjelvende bein, så er det godt å kunne ta ei pause.
Mulig jeg begynner å bli gammel?


Det blir noen lass med løv, og jeg skjønner ikke helt hvorfor jeg ikke rydder opp om høsten.
For da hadde jeg kunne gjort noe annet nå, men men....
Trillebåra blir nå i alle fall flittig brukt, og jeg får trim.

Det digg med hage!



Kommentarer

Ranten sa…
Deilig med våronn selv om det kjennes både her og der :-)) Gammel?! I hagen er vi evig ung, det er jo vår ungdomskilde?!
Hagearbeid og vår er toppen=) Vibeke
Unknown sa…
Ja nå er tiden inne for opprydding og vårpussen i hagen. Se så fint det blir:) Hagearbeid er godt for både kropp og sjel. Moro å se at du har juletose som tåler vinteren. Da tenker jeg det er håp for min også siden vinteren hos oss er nok så lik som hos deg. God uke!
Kathrine sa…
Hagearbeid er den beste styrketreningen, syns jeg! Variert arbeid og frisk luft, godt for kropp og sjel:)
Godt å få ryddet opp i hagen og en flott julerose.
Ha en fin tirsdag:-)
Flotte Juleroser som blomstrer hos deg nå. Hagearbeid er sunt sier de som har greie på det!
Turid sa…
Herlig med en vårrusk i hagen.Trim på en artig måte er det også :)
Huldra sa…
Så kos å se at det våres hos deg :)

Er du interessert i giveaway deler jeg tips om en i dagens innlegg. Velkommen inn om du vil :)

Populære innlegg fra denne bloggen

Macrobilder fra skogen

 

Helgegleder # 21

Jeg gleder meg allid til helgen. Tid for avslapping og kos sammen med familie og venner.   Tusen takk til dere alle sammen som bidrar med bilder til Helgegleder. Det er kjempe koselig å lese om andre gleder, om de er små eller store, så er det alltid stas å sette seg ned for å se.   Har du noen bilder som har skapt eller skaper en Helgeglede, så er du hjertelig velkommen til å delta.   I denne runden så er det på tide med litt matglede igjen. Jeg er utrolig glad i mat, og i å lage mat med spennende smaker.   Sist helg var det jo påskeaften. Her i huset har vi ikke noe fast matrett den kvelden, så i år ble det kalkun. Etter et innpuls kjøp på Kiwi.  Frøst så penslet jeg den med olje. Finhakket hvitløk, sitronpepper og raspa limeskall ble gnidd inn og slik lå den på benken en halv times tid (under folie) Jeg kuttet gulerøtter og purreløk i litt store biter og la sammen med kalkunen. Dette gir smak på kraften, som jeg senere skulle bruke til saus.

Helgegleder #68

Helgegleden denne gang kommer en dag tidligere, slik at vi alle kan få tid til ALT vi skal gjøre i morgen tidlig. Her i huset skal sønnen gå i barnetog, og da hjelper det lite om det er lørdag morgen. Tidlig opp for å henge ut flagg, spise frokost, få på penklær og være klar på skolen når klokka slår. Denne runden av helgegleder blir en blanding av flere ting. Sist helg så lå jeg på sofa'n med feber, hoste og snørr. Ikke noe stas, men lykkelig for at det ikke var denne helga. På søndag pakket jeg meg godt inn og tok med kamera ut, det kunne jo være noe som hadde kommet frem siden sist. Denne Auriklen kjøpte jeg i fjor, og du verden så flott den er. Se på det hvite, det ser nesten ut som snø. Siden Auriklen er en lav plante, så kan dere vel tenke dere hvordan jeg lå for å ta disse bildene :) Bare det kan jo være en flott helgeglede, i alle fall for nabo'n. Den flotteste overraskelsen på søndagens runde, var allikevel julerosen. Denne