Gå til hovedinnhold

Fuchsia og Begonia


Vi har ikke verdens vakrest inngangsparti, for her bor det både unger, og en mann som har verksted sitt hjemme.
Jeg tråkker stedig over slanger, planker og andre nødvendige dingser som ligger utenfor inngangsdøra.
Men slik er det her, og jeg må bare lukke øynene for det stygge, og prøve å gjøre det beste ut av det jeg kan.

Siden jeg flyttet gjenbrukstrappa mi opp i hagen, så ble det litt tomt ved inngangspartiet, så i dag ble det kjøpt inn sommerblomster.


En annen utfordring jeg har med denne plassen, det er bare skygge der. Sola skinner så vidt det er tidlig på morgenen, men da er det bare småfuglene som er oppe.
Derfor var jeg på utkikk etter sommerblomster, som kan trives i skyggen.
Om de vil trives blant alt det andre som flyter rundt der nede, det vil bare tiden vise.



Fuchsia og Begonia er perfekte sommerblomster til skyggen.
Jeg valgte rosa, for å spre litt romanse på det mannsdominerte område.



Jeg vil helst ikke vise hvordan det ser ut ved vårt inngangspart, for da er jeg redd TV3 kommer ilende til, og vil lage "Verdens styggeste inngangsparti" program.
Gubben må jo få lov å ha sitt område, for sønnen har jo bak huset, og jeg har jo resten av tomta.
Greit fordelt egentlig.

Har du et område som du også er litt flau over?


Kommentarer

Merethe sa…
Joda Vivi vi har vel alle noen slike plasser ;) Hi hi ...mitt er vel området i hagen som har stått brakk i flere år som både du og Hanne har sett. Men pyttsann plutselig så står det en flott pergola der med klatrende roser og grillplass. God fortsettelse på helgen. Klem Merethe
Anne-Kristin sa…
Hei Vivi! Så godt å vite at ikke alle de flotte hagebloggene viser hele sannheten! Jeg har en gammel garasje som er noe falleferdig, og den holder jeg godt unna kameraet. Og ettersom hagen har vært litt forsømt noen år er det mange områder som har mye ugress. Derfor var det greit å begynne å blogge, for da er det mer morsomt å rydde opp i kaoset! Flotte blomster du valgte til skyggepartiet ditt! Klem fra Anne-Kristin
Jeg har også et sted som ikke vises fram. Flott krukke med Tåre og Begonia, lekre farger.

Ha en fin søndag!
Ranten sa…
Vi har også handlet inn planter til inngangspartiet :-)) Deilig å ha noe som blomstrer gjennom hele sommeren! God ny uke!
Så koselig å lese gjennom bloggen din igjen=) Og det treskje-trikset skal jeg jammen låne=) Supersmart! Har vært så dårlig vær i Trøndelag at jeg ikke har orket å lese blogger eller skrive!! Det har omtrent daglig bøttet ned, og det er det kjedeligste være jeg vet! La meg få sol og sommer=)

Nyt hagelivet, Vivi=)

Vibeke
Unknown sa…
Rosa er alltid stilig på ett manne-ome-råde, jeg har prøvd det,,,
Uten hell he he, mann er mann?


Ferdig med det så fint du har gjort det og dere har funnet utrolig fine planter da Vivi,,,

Maritklem
Jeg har god erfaring med fuksia både i skygge og vind. Så søte de var begge to forresten. Kom på hvem som har sibirertebusk hvis du fortsatt vil sjekke - minvillahage heter bloggen.
Hilsen Ingeborg

Populære innlegg fra denne bloggen

Macrobilder fra skogen

 

Helgegleder # 21

Jeg gleder meg allid til helgen. Tid for avslapping og kos sammen med familie og venner.   Tusen takk til dere alle sammen som bidrar med bilder til Helgegleder. Det er kjempe koselig å lese om andre gleder, om de er små eller store, så er det alltid stas å sette seg ned for å se.   Har du noen bilder som har skapt eller skaper en Helgeglede, så er du hjertelig velkommen til å delta.   I denne runden så er det på tide med litt matglede igjen. Jeg er utrolig glad i mat, og i å lage mat med spennende smaker.   Sist helg var det jo påskeaften. Her i huset har vi ikke noe fast matrett den kvelden, så i år ble det kalkun. Etter et innpuls kjøp på Kiwi.  Frøst så penslet jeg den med olje. Finhakket hvitløk, sitronpepper og raspa limeskall ble gnidd inn og slik lå den på benken en halv times tid (under folie) Jeg kuttet gulerøtter og purreløk i litt store biter og la sammen med kalkunen. Dette gir smak på kraften, som jeg senere skulle bruke til saus.

Helgegleder #68

Helgegleden denne gang kommer en dag tidligere, slik at vi alle kan få tid til ALT vi skal gjøre i morgen tidlig. Her i huset skal sønnen gå i barnetog, og da hjelper det lite om det er lørdag morgen. Tidlig opp for å henge ut flagg, spise frokost, få på penklær og være klar på skolen når klokka slår. Denne runden av helgegleder blir en blanding av flere ting. Sist helg så lå jeg på sofa'n med feber, hoste og snørr. Ikke noe stas, men lykkelig for at det ikke var denne helga. På søndag pakket jeg meg godt inn og tok med kamera ut, det kunne jo være noe som hadde kommet frem siden sist. Denne Auriklen kjøpte jeg i fjor, og du verden så flott den er. Se på det hvite, det ser nesten ut som snø. Siden Auriklen er en lav plante, så kan dere vel tenke dere hvordan jeg lå for å ta disse bildene :) Bare det kan jo være en flott helgeglede, i alle fall for nabo'n. Den flotteste overraskelsen på søndagens runde, var allikevel julerosen. Denne