Gå til hovedinnhold

Sommer i hagen!

"Det er sommer, det er sol og det er søndag"

I går fikk vi endelig en etterlengtet sommerdag, og sola skinte hele dagen. Det gjør noe med både hagen og gartneren, for energien boblet og jeg fikk gjort en masse.
Plantene likte også at sola endelig skinte på dem, man kunne nesten se at knoppene vokste og plante strekte seg etter solstrålene.


Kaffekoppen ble tatt på trappa, og det var så utrolig herlig å kunne sitte her igjen.

Rundt omkring i hagen så begynner det å bli flere og flere blomster, men at hagen skal være på topp rundt St.Hans i år, det blir den nok ikke.
Men til gjengjeld så har jeg blomstring i hagen, langt utover august.




Rhododendron er på topp i år, og blomstrer som aldri før. 


Merkelig med den første planten man blir glad i, den følger liksom med meg.
Akeleier er en takknemlig og flott plante.


Kubjellene er på hell med blomstringen, men snart tar valmuene over showet.



Pionene har kommet seg, og jeg gleder meg som en unge til blomstringen.

En herlig dag ligger foran meg, selv om det ikke er så mye sol i dag som det var i går.
Jeg har startet dagen med blogging, kaffe, sjokolade og Claus Dalby på TV.

I dag blir det først en tur på hytta, for å sikre slik at sauen ikke kommer seg opp på veranda'n.
Så blir det pusling i hagen med forskjellige gjøremål, kanskje jeg kan få begynt å forberede dammen? eller kanskje jeg kan støpe litt?

Har du planer for dagen? 


Kommentarer

Det høres ut som om du vil få en fin dag! Jeg håper å få gravet ut siste del av drivhustomten min. Det har tatt forferdelig lang tid på grunn av alt regnet og det kjølige været. Ellers må jeg ta en runde med lukebøtten, så ugresset ikke får overta. Jeg håper bare det høye tåkedekket forsvinner! Temperaturen er uansett godt over det vi har vært vant til i Bergen de siste månedene. Ha en fin søndag! Hilsen Anne-Kristin
Underberget sa…
Vi får håpe det blir flere slike sommerdager frammover. Det gjør så godt i kroppen å kunne være ute og nye hagen. Gleder meg også til blomstringen frammover, og kan igrunen ikke skjønne hvorfor Hageselskapet skal ha Åpne Hager i juni fra 2016, august er da mye frodigere?! Gleder meg til å se mer av hagen din nå i sommer, du har så mange fine bed:-) Ønsker deg en riktig god solskinns-søndag:-)
Unknown sa…
Så fin sommerhage du har Vivi, akeleier er jeg glad i også for de titter opp år etter år kanskje på litt forskjellige steder men det gjør jo ingenting.
En hage er jo bestandig i forandring, og en er like forventningsfull hvert år når knoppene byr seg frem.

Vi trenger sommer og sol nå, å sitte på trappa med kaffekoppen er sommer.

Vakre bilder, god søndag til deg også.
Nora sa…
Så flotte bilder - det er jo så deilig når solen titter fram og det blir varmt:-)
Håper du får en fin ny uke i hagen!
Klem Nora
Turid sa…
Herlige hagedager :)

Populære innlegg fra denne bloggen

Macrobilder fra skogen

 

Helgegleder # 21

Jeg gleder meg allid til helgen. Tid for avslapping og kos sammen med familie og venner.   Tusen takk til dere alle sammen som bidrar med bilder til Helgegleder. Det er kjempe koselig å lese om andre gleder, om de er små eller store, så er det alltid stas å sette seg ned for å se.   Har du noen bilder som har skapt eller skaper en Helgeglede, så er du hjertelig velkommen til å delta.   I denne runden så er det på tide med litt matglede igjen. Jeg er utrolig glad i mat, og i å lage mat med spennende smaker.   Sist helg var det jo påskeaften. Her i huset har vi ikke noe fast matrett den kvelden, så i år ble det kalkun. Etter et innpuls kjøp på Kiwi.  Frøst så penslet jeg den med olje. Finhakket hvitløk, sitronpepper og raspa limeskall ble gnidd inn og slik lå den på benken en halv times tid (under folie) Jeg kuttet gulerøtter og purreløk i litt store biter og la sammen med kalkunen. Dette gir smak på kraften, som jeg senere skulle bruke til saus.

Helgegleder #68

Helgegleden denne gang kommer en dag tidligere, slik at vi alle kan få tid til ALT vi skal gjøre i morgen tidlig. Her i huset skal sønnen gå i barnetog, og da hjelper det lite om det er lørdag morgen. Tidlig opp for å henge ut flagg, spise frokost, få på penklær og være klar på skolen når klokka slår. Denne runden av helgegleder blir en blanding av flere ting. Sist helg så lå jeg på sofa'n med feber, hoste og snørr. Ikke noe stas, men lykkelig for at det ikke var denne helga. På søndag pakket jeg meg godt inn og tok med kamera ut, det kunne jo være noe som hadde kommet frem siden sist. Denne Auriklen kjøpte jeg i fjor, og du verden så flott den er. Se på det hvite, det ser nesten ut som snø. Siden Auriklen er en lav plante, så kan dere vel tenke dere hvordan jeg lå for å ta disse bildene :) Bare det kan jo være en flott helgeglede, i alle fall for nabo'n. Den flotteste overraskelsen på søndagens runde, var allikevel julerosen. Denne