Gå til hovedinnhold

Innlegg

Viser innlegg fra juni, 2014

Hagefestival på Dokka!

I dag har jeg vært på hagefestival på Dokka, som arrangeres av Nordre Land hagelag. Det er andre gangen jeg er på denne festivalen, og det er koselig å gå i gågata, og se på alle de flotte standene som selger planter og andre flotte ting. Hos Hagegal-damene ble det solgt forskjellige stauder, og jeg gjorde et kupp der synes jeg. En stor hvit Iris og en mørk blå. Trivelig blomstergate Disse to herrene hadde mye fint, og her kjøpte jeg en ballblomst og en daglilje. Før vi reiste hjem, så måtte vi jo ha litt mat og litt kaffe. Kjempe fornøyd med dagens fangst. Kjempe fine Irisrøtter - gleder meg til dem blomstrer. En kjempe fin dag, hvor jeg både har fått kjøpt planter og plantet dem ut.

Blomstring i hagen!

I skrivende stund så øser regnet ned, og det er virkelig på tide. Merkelig nok så ønsker jeg regn, for nå er det så tørt ute. En liten tur ut før de aller mørkeste skyene kom, så ble disse bildene tatt. Det er vel ingen ting som slår roseblomstringen. Endelig har Martagonliljene startet blomstringen. Denne kritthvite revebjellen skal jeg ta frø av til høsten, for denne vil jeg ha flere steder i hagen. Stjerneskjerm er en flott plante, men du verden som den sprer seg. Pionene står fortsatt fint, men det spørs nå som regnet kom. Det er utrolig flott ute i hagen om dagen, og jeg gleder meg til helga og noen fridager. Det er deilig å kunne vandre rundt i hagen, og kanskje komme på nye prosjekter?

Akeleiene og jeg mot myggen!

Når man beveger seg ute i hagen på kveldene, så må man regne med at man får selskap. Alltid hyggelig med hageselskap, men det får nå være måte på innpåslitne vesner. Myggen - det lille tynne insektet som setter sin spisse nese lang under huden din. Suger deg tom for blod, og etterlater seg en øm kul som i tillegg klør, særlig da etter at du har lagt deg under dyna på kvelden. Nå hender det at jeg trosser myggen, og går på med krum rygg. I kveld var vi nok like egne begge to, for mens myggen skulle ha sin dose med blod, så skulle jeg ha min dose med blomstring. Alle steder skulle nå dette irriterende insektet sette sin tynne snabel, og alle steder skulle jeg ta bilder av Akeleier. Inne i ører, på fingrene som holdt kamera og ikke minst nedover leggene. Jeg tok opp kampen, og blåste og slo det jeg maktet. Til tider var det så ille at jeg veivet vilt rundt meg. Inne i blant andre planter, så står de flotteste Akeleiene, og inne i blant andre planter bo

Bilder fra midtsommerhagen!

23.juni og det er midtsommer. Hagen er nesten på sitt beste, og jeg nyter tiden som jeg kan bruke her. Roser og pioner har startet showet, og revebjeller og riddersporer er like rundt hjørnet. Mye å glede seg over, og jeg er enda en gang overbevist om at hage er best! Her er noen bilder av dagens hagevandring, og jeg starter på trappa som dere har lest om før. Fortsetter ned grusgangen, nederst i hagen. Vi rusler videre, og her vi helt nederst mot veien. Nedenfor garasjen - den glemte delen av hagen. Blomsterbedet langs veien, er frodig og fint nå. Enkelte steder er det fortsatt plass til noen planter, og jeg jobber med å få det tett. Andre steder har jeg lykkes med det, og her vokser plantene godt inn i hverandre. Bronseblad og klatrehortensia.   En hvit navnløs rose har kommet i løpet av dagen. Helt nederst i ytterkant av hagen, og vi ser oppover mot huset. Valmuesøstrene står flott sammen.