Gå til hovedinnhold

Innlegg

Blomstringstid

Nylige innlegg

Solnedgang langs Lågen

Det er ikke alltid like lett å komme seg ut igjen på kvelden, for å få fange solnedgangen. Denne  kvelden hadde jeg bestemt meg, og i tillegg fikk jeg selskap.  

Steinrøysa ned i bakken....

Det vokser blåveis og hestehov, om ikke i steinrøysa ned i bakken, så i lysningen i skogen.  Flotte vårblomster - tegn på nytt liv og lysere tider.   

Tett på hvitveisen

Hvitveisen - den trofaste lille hvite blomster som lyser opp om våren. Blomstrer på de mest underlige plasser, gjerne der det er litt grått og trist etter vinteren, men også blant vissent gress og strå.  Men blir jo glad, når man ser en vårblomst etter en lang vinter.   

Alle fugler små de er....

Alle fugler små de er, kommer nå tilbake. Alltid like koselig, og ikke minst avslappende, å sitte å se ut av vinduet på "hobby" rommet mitt.  Fortsatt så er det noen fugler som har vært her hele vinteren, men noen har funnet veien tilbake etter vinteren.  Blåmeisen har vært på matfatet i hele vinter, og er fortsatt en hyppig gjest. Bjørkefinken har også vært her i vinter. Lurer på om dette kan være en Grønnsisik? Rødstrupe - en liten rundt fugl som tar seg god tid på matfatet. Litt lettskremt, men er ikke sen om å komme tilbake til maten. Grønnsisik Bjørkefink Dompap - den har jeg ikke sett i vinter, men nå på våren dukket den plutselig opp.  Det kan godt gå noen timer, med bare å sitte å se på disse småfuglene. Noen krangler om maten, mens andre forsyner seg forsiktig med en bit og flyr igjen.  Bokfinken har funnet tilbake til Norge, etter å ha vært rundt vestkysten av Europa i vinter.   

Første leksjon - detaljer i svart/hvitt

Jeg leter hele tiden etter motiver, som jeg kan fotografere. Lidenskapen er natur og landskapsbilder, men er nysgjerrig på nye ting, og ikke minst tenke litt uten for boksen. Nå tar jeg et fotokurs, for kanskje å kunne få blikket over på noe annet, enn det som jeg pleier å fange med kamera.  I første "leksjon" er tema "fokus og bilder som popper".  Fokus på detaljer med disig bakgrunn. Jeg tok turen til Maihaugen for å kunne øve meg litt på fokus, men disig bakgrunn. Der er det små detaljer så det holder, så skulle være relativ stor.  Når jeg kom hjem og så over bilene jeg hadde tatt, så fikk jeg lyst til å prøve noe nytt.  Jeg redigerer nesten aldri bildene mine i svart-hvitt, men bildene jeg tok i dag tok seg virkelig bedre ut uten farge.  Gamle, slitte og værbitte ting egner seg best i svart-hvitt.  Første leksjon i fotokurset er gjennomført og øvelse tatt, som resulterte i detaljer i svart-hvitt.   

Påsken 2023 - kort oppsummert!

 Påsken 2023 går mot slutten, og kort oppsummert har dette vært tidenes påske. Selv om det var godt å komme hjem, så kjenner jeg at jeg godt kunne hatt noen dager til, for vi har hatt det utrolig fint på hytta i år.  Vi har hatt noen helt vanvittig flotte trugeturer, i et påskevær som jeg ikke har sett maken til. Det har vært sol fra skyfri himmel fra morgen til kveld, og turene har blitt litt lengere for hver dag. I tillegg har kroppen blitt litt mindre slitne for hver tur.  Det er viktig med noe godt i sekken, for da klarer vi en etappe til etter pausen.  Langt der fremme er målet vårt for denne turen.  Morgenstemning tidlig langfredagmorgen. Soloppgang i påskefjellet, og harepus har hoppet videre gjennom natten.  En dag med litt snøvær. Det gjelder å se gleden i alt, for det finne jo ikke dårlig vær.... Harepusen har hoppet mye rundt oss i påsken.  Lurer på hva den tenker, når den sitter og titter på oss? På toppen av Prestkjærringa i Fåberg vestfjell.  Takk for nok en flott trugetu