tirsdag 4. november 2008

Man lærer så lenge man lever....

...... og jeg lever. Derfor suger jeg til meg alt jeg kommer over av scrapbooking. Leser og titter til øye blir sårt og vått. Mange nettbutikker og andre som viser frem kort ol. på bloggene sine. Så lever jeg da i denne verdenen med klippe, lime, knapper, papirblomster og finner stadig ut at det finnes mange forskjellige splittbinders med artige motiv. Etter en kreativ stund på søndag, så laget jeg noen kort. Helt i startfasen enda, men her er i allefall resultatet av min lille arbeidsstund.
Det nærmer seg jo jul snart, så derfor ble det noen julekort. De andre laget jeg bare for gøy. Dette med hvite blomster på, har jeg gitt til ei venninne.
Dette er kjempe gøy, men veldig dyrt om jeg skal kjøpe alt i hobbybutikk eller på nettet. Derfor har jeg funnet ut av bilder fra blader og glansbilder også kan brukes til pynt. I helga var jeg hjemme hos mine foreldre og da fikk jeg mammas knappeboks, som hun har hatt siden jeg var lita. Og der var det mange fine knapper. Her er det fantasien som setter grenser.
Noe såing har det ikke blitt på meg enda. Fant frem frøboksen sist uke for da var det kaldt ute og helt perfekt. Men nå er det igjen mildt ute og det skal det bli resten av uka også, så derfor har jeg tenkt å vente litt med såing. Må få kjøpt meg litt jord først også.
Det nærmer seg jul og mine 6 amaryllis står med lange grønne blader. Slik har dem stått i hele sommer og har fått litt gjødsel en gang i blandt når jeg har husket på dem. Vurderte sterkt å klippe dem ned i går, men tok en sjefsavgjørelse at jeg lar dem være og så kjøper jeg heller noen nye for sikkerhetsskyld. Tror ikke dem kommer til å blomstre, dem har altor mager jord til det. Kanskje om jeg potter dem om til større potter og bedre jord ? Men hvor mye arbeid skal man legge ned i en løk da som er kjøpt på Plantasjen for 50,- ? Jeg har også tre svibler fra i fjor og dem kommer igjen, så de skal snart få komme ned i stua igjen. Alle sammen har stått oppe på hemsen med lite lys og samhørighet.
I morgen har jeg fridagen min og jeg har ingen planer. Spurte minsten om han ville ha en fridag han også, men nei, han skulle i barnehagen. Så da blir jeg alene og deilig er jo det også.
Ei venninne ble sykmeldt i dag, så kanksje jeg får laget et godbedring kort til henne.
Jenta i huset er i Egypt, og ringer hjem hver kveld for å fortelle at det er sol og sommer med bading og snorkling på timeplanen hennes. Kjempe fint at hun koser seg, men jeg gleder meg også veldig til hun kommer hjem på fredag. Det er tredje gangen hun er der og det er like spennende hver gang.
Hun har også fått litt smaken på scrapbooking, så hun kjøper kort og samler servietter og er helt klar på at hun skal laget album når hun kommer hjem.
Nå er tiden inne for kveldsmat her i huset, og da gjelder det å komme når jr. først roper.
Ha en kjempe fin kveld alle der ute.

9 kommentarer:

New Dawn sa...

Flotte kort du lager, kan tenke meg det er en morsom hobby nå når hagesesongen ute er over.
Ser du har link til feriehus i Thailand - har du hus der, eller er det drømmen?
Jeg har vært i Thailand flere år på rad, vi bruker å reise i jula, og feirer den der.... deeeeeeeeeeiiilig...
Drømmen er å kjøpe hus med hage, og dyrke orkideer, men det får vente til jeg blir pensjonist - om jeg er så heldig.
Du får ha en god kveld.

Ellea sa...

Helledusse så flink du er blitt Vivi! De kortene var rålekre:-)

Mete sa...

Så fine kort du lager - jeg er kjempe misunnelig på deg som liker sånt putleri!
Det er så fint!

Mokki sa...

Så flink du er! Og ja - det er masse man kan finne hjemme hos seg selv som man kan bruke. I alle fall når man lager kort - til album så må man være litt forsiktig med å velge syre og ligningfritt for å bevare bildene best mulig. Bølgepapp, blonder, gavepapir og bånd, kaffefilter - alt mulig kan brukes. Hvis du skal kjøpe noe så ville jeg skaffet meg en god saks, lim (sånne ruller med dobbelsidig tape fra Nille er en fantastisk sak(gul pakke) - de koster 10 kr rullen og er kjempesterke)Jeg har en papirkutter som jeg syns var en bra investering, og en sånn stempelpute til å sverte kanter med - da kommer du laaangt med utstyr! Jeg har saks fra Ikea da så den er ikke noe fancy - men den er øremerket papir så den ikke blir sløv.

Mokki sa...

Å jeg kom på en ting til... sånne "tags" som er så populære klipper du fort til selv av papir eller kartong (lag hull med hullemaskin) Og pakkelapper til julegaver, brukte eller nye blir fine tags eller "vintage" merker :)

(Beklager å kuppe kommentarfeltet ditt, men jeg har også kortdilla i år ;))

Rekkehuset sa...

Så flotte kort du har laget Vivi! Imponert! Kjenner den følelsen av å bli helt revet med og bruke masse energi på en ny dille:-) Det er moro!!

Vivi sa...

Til new dawn. Det er min bror som har feriehus i Thailand. Jeg har aldri vært der selv, men det ser jo veldig fint ut da.

Til mokki: Tusen takk for mange gode råd og tips til scraping.

Og til alle sammen. Hyggelig at dere synes kortene mine ble fine.

Kathrine sa...

ja, heldigvis lærer en så lenge en lever...
Ser jeg blir litt matt av dine kort, så flotte!
Nyt førjulstiden:-))

Rekkehuset sa...

Takk for godord om stolen:-) Frøkna sin stol blir nok ikke rosa nei, det er nemlig den aller, aller verste fargen hun kan tenke seg...ikke helt som andre prinsesser altså;-)