fredag 12. desember 2008

Dagene går så altfor fort

Selv om jeg har hatt fri noen dager nå, så føler jeg at jeg ikke har fått gjort noen ting. Smultringene er i hus, det ble gjort på onsdag. Nesten alle gaver er kjøpt, bare noen småting er igjen. Vasking får bli en dag nærmere jul, tror fortsatt at det er ei stund til enda til nissen kommer.

Juleavsluttning på skole og barnehage er unnagjort. Det er da vi foreldre føler en stor klump i halsen og har aldri vært mere stolt. I barnehagen var det selvfølgelig Luciatog og sang. De hadde tent bål og islykter over alt. Forestillingen var ute, og selv om det var kaldt så var det veldig koselig. Servering av Gløgg og Lussekatter.
Etter en time i barnehagen, så gikk turen til Grendahuset som også ligger på skole/barnehageområde. Der hadde 6.klasse avsluttning med skuespill fra gamledager. Kjempe flinke unger som holdt det gåendes i en time med sang og spill. Handlingen startet i 2008 med oldeforeldre som fortalte sine oldebarn om jul i gamledager. Så gikk handlingen over til 1920, hvor fattigmannsunger og storgårdsfolk viste oss hvordan jula var i gamledager. Det var så flott.

Nå i helga skal vi bake boller med sjokoladebiter. Sønnen i huset hadde lyst på boller, så da gjør vi det.

Det er kaldt ute og vi koser oss inne med fyr på peisen. Stadig kommer det flere nisser frem fra kottet, noen nye blir kjøpt i dag. Dem har så mange fine på Plantasjen i år.

Håper alle får en fin helg.

5 kommentarer:

Lene fra Lillehammer sa...

Hei Nissemor! Ser ut til at du har hatt nok å gjøre de siste dagene og du har virkelig fått oppleve jula på nært hold skjønner jeg...koselig da. Koselig med dessa små da og jeg tenker de var veldig flinke.
Du får ha en fin lørdagskveld også håper jeg vi får noen nye bilder av "nissehuset" ditt. Du får handle masse nisser etter jul, da er de sikkert på tilbud. Jeg har ikke så mange nisser jeg da med untak av noen som sitter i trappa og noen isoldenisser jeg og mamsen lagde for mange år siden, tror de er de eneste.
PS! Åssen går det med frøsåinga di forresten? Jeg sådde de siste i dag jeg da som skal stå ute en stund, det var noen jeg fikk fra T&M som jeg ikke har fått før nå selv om de ble bestilt i oktober.

Vivi sa...

Jeg har utsatt såing til etter jul. Starter med blanke potter og jord i januar.
Joda, bilder kommer. I går pynta vi i gangen og det så koselig at det.

Håper du også koser deg før jul, Lene.

Rekkehuset sa...

Kjære Vivi, tuuusen takk for det hyggelige kortet jeg fikk i posten i dag!! Det var en koselig overraskelse, og ungene var innmari fornøyde med at det var sjokolade til dem:-) Regner med at du har laget kortet selv - du har jammen blitt flink!!
Klemm fra Hanne.

Vivi sa...

Hyggelig å kunne ha en god "nettvenninne" å sende julekort til, Hanne.

Kathrine sa...

Godt å bare sulle litt før jul også? Tar det pø om pø jeg iallefall.
Ungene skulle bake pepperkaker i kveld, men så fikk vi beskjed om at svigermor får plass på pleiehjemmet i dag og til ut i januar. Da er det bare å kjøre 14 mil tur retur i stormen. Hun trenger hjelp til pakking osv.

Her er ungene så store, at det bare er frokoster på skolene nå, med litt sang. 5. og 10.klassinger.
Årene går fort du.

Vi hadde det flott i hjembygda mi i helga. Her i Trondheim stormer og regner det kraftig. Ikke akkurat trivelig førjulsvær. Tror jammen nesten all snøen er borte, bare is igjen:(

Ha en fin kveld:-))