Gå til hovedinnhold

Jordsekken ligger ikke der lenger....

...den står og er åpnet. Fikk plutselig et kraftig kikk i dag. Mens Karlsen på taket og Kalle og Molo rullet over TV, og bolledeigen hevet seg, så traff dette kikket meg. Jeg grep tak og holdt fast helt til jeg var ferdig med det som skulle ha kulde periode. Da slapp jeg sakte, men forsiktig kikket og håpet egentlig at det kunne komme igjen en dag. Merkelig dette med jord, når man først får puttet fingrene nede den litt kjølige jorda og kjenne at det pakker seg under neglene, ja da sildrer deg i et hagehjerte. Vår, spirer og sommer følelsen kommer med en gang og joda, vi gleder oss i år også.

Her en liste over det som ble puttet i jorda i dag:

Aconitum, rosa - Rara Växter
Meconopsis napulensis - Rara Växter
Rød valmuesøster - frø fra egen hage
Lavendel prouence blue - Rara Växter
Akeleie, fylt hvit - frø fra egen hage
Akeleie chocolate soldier - Rara Växter
Akeleie Miss M. I. Hvish - Rara Växter
Akeleie Kristall - Rara Växter
Akeleie Black barlow - Rara Växter
Akeleie, svart/hvit - frø fra egen hage
Akeleie, gul/orange - frø fra hagegal venn
Akeleie, lys rosa - frø fra hagegal venn
Akeleie, mørk rosa - frø fra hagegal venn
Malva, rosa kattost - frø fra egen hage
Gentiana Asclepiadea alba - Plant World
Gentiana Asclepiadea Whitethroat - Plant World
Nå lar jeg dem stå inne 2-3 dager, også setter jeg dem ut i drivhuset.
Nå er jeg igang og det kjennes herlig.

Kommentarer

Villrose sa…
her var det vårkjenning - ingen tvil om det :-D
Aud sa…
Så flittig du har vært ;-)
Ha en fortsatt God Jul.
Linnemi sa…
Hagegal. Punktum. ;)
elle-melle sa…
Det der kommer det til å bli mange flotte blomster av :)
Jeg går og håper jeg får lyst til å så noe selv. Jeg har en masse frø liggende fra tidligere som sikkert hadde hatt det bedre med litt jord rundt seg.
Tove sa…
Godt å komme i gang:-)Ønsker deg lykke til med såingen og ha en fortsatt god jul
Ellen Walnum sa…
Er det ikke deilig å komme igang og kjennte jord under neglene?:-)

Jeg tjuvstartet for en mnd. siden og det var vidunderlig var det:-)
Mete sa…
Åh, det der hørtes bare fantastisk ut! Satt løk selv for noen dager siden, og jord under neglene = LYKKE!

Fortsatt god jul til deg og dine!
Vivishagerom sa…
Det ga medsmak for i dag har jeg vært inne på div. nettsider som selger frø. Har ikke kjøpt noe, men kjenner helt klart at følelsen for handel og spirer er kommer tilbake.

Fortsatt god jul til alle dere.
M.E.V. foto sa…
Så gøy! Blir mye fint hos deg til våren skjønner jeg. Ha en fortsatt god jul:)
Næmæn, grattis da Vivi, endelig er du i gang. I dag skal jeg få lagt stokkrosene i vann og deretter sår jeg de i morgen. Er spent på om det blir noe liv i dine da, de så ikke helt "friske" ut, men vi får se.
Jeg har bestemt meg for å ikke kjøpe mer frø nå, har 3 kasser som har stått ute et par mnd. nå, det får jammen holde.
Vivishagerom sa…
Lene, du er jammen snild. Jeg krysser fingrer og tær for at stokkrosene spirer.
Kathrine sa…
Helt frø-værende jeg enda. Helledussan, har kjøleskapet fullt av frø. Fått av kjempekoselige hagebloggvenner:-)
Du er jammen flittig, og ikke minst, ivrig. Begynner jeg å bli gammel tro? Kalle og Molo og Karlson på taker er lenge siden ja.
Frokost rundt ti, om alle er oppe..

Kos deg fortsatt i romjula, Vivi:-)
Se der ja! Du er den av de hagegale forstår jeg! Vi gjør så godt vi kan oppover i dalen også- du har nok noen "slektninger" i Heidal hagelag der jeg er med også. Vi bestilte masse fra Rara växter, eurobulb etc etc i fjor. Ja jord har magisk virkning! Vil gjerne få ønske deg et riktig godt nytt år 2009! :-)

Populære innlegg fra denne bloggen

Macrobilder fra skogen

 

Helgegleder # 21

Jeg gleder meg allid til helgen. Tid for avslapping og kos sammen med familie og venner.   Tusen takk til dere alle sammen som bidrar med bilder til Helgegleder. Det er kjempe koselig å lese om andre gleder, om de er små eller store, så er det alltid stas å sette seg ned for å se.   Har du noen bilder som har skapt eller skaper en Helgeglede, så er du hjertelig velkommen til å delta.   I denne runden så er det på tide med litt matglede igjen. Jeg er utrolig glad i mat, og i å lage mat med spennende smaker.   Sist helg var det jo påskeaften. Her i huset har vi ikke noe fast matrett den kvelden, så i år ble det kalkun. Etter et innpuls kjøp på Kiwi.  Frøst så penslet jeg den med olje. Finhakket hvitløk, sitronpepper og raspa limeskall ble gnidd inn og slik lå den på benken en halv times tid (under folie) Jeg kuttet gulerøtter og purreløk i litt store biter og la sammen med kalkunen. Dette gir smak på kraften, som jeg senere skulle bruke til saus.

Helgegleder #68

Helgegleden denne gang kommer en dag tidligere, slik at vi alle kan få tid til ALT vi skal gjøre i morgen tidlig. Her i huset skal sønnen gå i barnetog, og da hjelper det lite om det er lørdag morgen. Tidlig opp for å henge ut flagg, spise frokost, få på penklær og være klar på skolen når klokka slår. Denne runden av helgegleder blir en blanding av flere ting. Sist helg så lå jeg på sofa'n med feber, hoste og snørr. Ikke noe stas, men lykkelig for at det ikke var denne helga. På søndag pakket jeg meg godt inn og tok med kamera ut, det kunne jo være noe som hadde kommet frem siden sist. Denne Auriklen kjøpte jeg i fjor, og du verden så flott den er. Se på det hvite, det ser nesten ut som snø. Siden Auriklen er en lav plante, så kan dere vel tenke dere hvordan jeg lå for å ta disse bildene :) Bare det kan jo være en flott helgeglede, i alle fall for nabo'n. Den flotteste overraskelsen på søndagens runde, var allikevel julerosen. Denne