Gå til hovedinnhold

Masse snø og advent

Med kjøkkenvindu fult av pepperkaker (24 stk) og litt annet pynt, masse snø ut og endelig julestemning, så er det endelig advent. Forventninger, julebarne TV, sjokoladekalender, hemmeligheter, julebakst, skoleavsluttning, nissefest og Lucia. Alt som hører til denne tiden vil komme i dagene fremover. Og vi gleder oss like mye som i fjor. Jeg er veldig glad i jula, kanskje litt mye til tider. Jeg er nok den eneste som prøvepynter når jeg har kjøpt meg noe nytt julepynt. Prøver ut for se, tenner lys og flytter rundt på nisser og julegriser (laget av halm). Det er pyntet litt allerede og mere kommer til å bli tatt frem i løpet av desember.

Jordsekken ligger der fortsatt. Kanskje nissen tar den ???

Kommentarer

Rekkehuset sa…
Klart vi gleder oss til jul!! Og særlig med barn i huset blir det mye entusiasme:-) Her er det bare pittelitt snø, men i alle fall såpass at det er lysere ute.
Kos deg videre Vivi!
Kathrine sa…
La jordsekken ligge du. Jul er det bare en gang i året,-) Vi gleder oss masse til jul vi og. Men det blir litt mindre pynting år for år når ungene blir større. Setter så stor pris på det ungene lager, men nå blir jo det mindre og mindre og ettersom de vokser til.

Her er det hvitt, så vidt. Drysser litt fra himmelen, men det er neimen ikke mye. Og på Røros er det snørekord. Trøndelag er ganske kontrastfylt i år.

Vi drar til Tretten og Gausdal Lusiahelga. Bra det er snø der og. Jeg er snart ferdig med julegavene. Litt igjen bare.

Koselig tid vi er inne i nå:-)) Ha en fin dag videre!!
Mete sa…
Dette er en fantastisk tid - gleder meg masse til jul og får ekstra stemning av å lese i blogger.
Kos deg hver dag fremover - advent er en flott tid!
elle-melle sa…
Jeg er også glad i å pynte litt til jul, og i tida fremover nå så kommer det på plass sånn litt etter hvert. Koselig å finne frem det som en har brukt i årevis samt å lage noen nye ting. Men noen overdådig pynter er jeg ikke, liker best det enkle.
Skulle bare ønske vi fikk litt snø til jul!
Tove sa…
Det ble virkelig flott ute nå. Jeg kjørte over vingromsåsen til Lillehammer i går og det var helt fantastisk vintervær der oppe med sol fra skyfri himmel. Det høres ut som du er godt i rute til jul. Vi har også kost oss med blåfjell på tv. Ha en fortsatt flott førjulstid.
Merethe sa…
Her har vi også snø. Det blir lysere og stemnigsfullt ute. Den smitter over inne også. Lager litt julepynt til huset og småpynter rundt omkring. Jeg er mere glad i å ha pynt i adventstiden enn langt ute i januar. Så nå koser jeg meg med å finne frem litt mere for hver uke som går. Da blir det heller ikke så mye til selve julaften. Dette er en flott tid. :)
Ja, jammen er det nå koselig med jula men det som er litt synd er at mange stresser så mye akkurat i den tiden. Det er jo da man skal kose seg, slappe av og være med familie. Men som jeg skrev i bloggen er jeg ihvertfall så og si ferdig med gavene, tom fått handlet litt i dag så da blir det et stress mindre. I dag var jeg innom polet og kjøpte med ei flaske med baileys som vi skal kose oss med i jula, selv om jeg faktisk foretrekker baileys mer om sommeren. Men jeg kjøpte ei så får vi se om det smaker. Jeg har søren meg ikke drukket alkohol siden juni i fjor.
Kos deg da Vivi og jeg skulle ønske vi kunne få se noen bilder av julehuset ditt da vettu, er så koselig med bilder.
PS! Jadda, ædda-bædda, du må liksom drive å mobbe meg med duftolja??? Og jeg skal hilse Morten fra deg ang. det å oppbevare ting på øverste hylle!!!

Populære innlegg fra denne bloggen

Macrobilder fra skogen

 

Helgegleder # 21

Jeg gleder meg allid til helgen. Tid for avslapping og kos sammen med familie og venner.   Tusen takk til dere alle sammen som bidrar med bilder til Helgegleder. Det er kjempe koselig å lese om andre gleder, om de er små eller store, så er det alltid stas å sette seg ned for å se.   Har du noen bilder som har skapt eller skaper en Helgeglede, så er du hjertelig velkommen til å delta.   I denne runden så er det på tide med litt matglede igjen. Jeg er utrolig glad i mat, og i å lage mat med spennende smaker.   Sist helg var det jo påskeaften. Her i huset har vi ikke noe fast matrett den kvelden, så i år ble det kalkun. Etter et innpuls kjøp på Kiwi.  Frøst så penslet jeg den med olje. Finhakket hvitløk, sitronpepper og raspa limeskall ble gnidd inn og slik lå den på benken en halv times tid (under folie) Jeg kuttet gulerøtter og purreløk i litt store biter og la sammen med kalkunen. Dette gir smak på kraften, som jeg senere skulle bruke til saus.

Helgegleder #68

Helgegleden denne gang kommer en dag tidligere, slik at vi alle kan få tid til ALT vi skal gjøre i morgen tidlig. Her i huset skal sønnen gå i barnetog, og da hjelper det lite om det er lørdag morgen. Tidlig opp for å henge ut flagg, spise frokost, få på penklær og være klar på skolen når klokka slår. Denne runden av helgegleder blir en blanding av flere ting. Sist helg så lå jeg på sofa'n med feber, hoste og snørr. Ikke noe stas, men lykkelig for at det ikke var denne helga. På søndag pakket jeg meg godt inn og tok med kamera ut, det kunne jo være noe som hadde kommet frem siden sist. Denne Auriklen kjøpte jeg i fjor, og du verden så flott den er. Se på det hvite, det ser nesten ut som snø. Siden Auriklen er en lav plante, så kan dere vel tenke dere hvordan jeg lå for å ta disse bildene :) Bare det kan jo være en flott helgeglede, i alle fall for nabo'n. Den flotteste overraskelsen på søndagens runde, var allikevel julerosen. Denne