fredag 27. februar 2009

Ja, da var jeg inne

I dag har jeg fått rydda og ordna meg i lysthuset. Lys og hyller er på plass, gulvet er sopa og alle Fuchsiane mine er satt i vindu. Vet egentlig ikke hvordan det går med dem og jeg må innrømme at det var flere pelliser som måtte bøte med livet i dag. Ellea har fortalt meg at jeg bare skal dursje fuchsiane, så det har jeg altså gjort i dag.
Det som ikke ser ut til å bli noe problem med er clematisen som har stått der inne og den Japanske rødbusk - husker ikke navnet i farta - kanskje blodlønn ??? Den har i alle fall masse nye skudd. Dahliane er jeg skikkelig usikker på. Dem ser litt syke ut, kanskje ??? Vet egentlig ikke hva som feiler dem. Vi får se.

Men i allefall har jeg da fått ordna meg i lysthuset. Stokkrosene er flyttet ut dit og mere blir flyttet i morgen.

I dag har jeg sådd to slag paprika. Den ene er en helt vanlig som jeg har kjøpt på Rema. Den andre er søt paprika, som jeg har fått av fiol.
Frø fra den svarte Violen fant jeg igjen i frøboksen i dag, så den fikk også kommet seg i jord.

Nå er det andre gang at Lene smitter meg med galskap. Jeg fant også igjen frø av to Geranium, som jeg fikk av Randine i fjor. Jeg gjorde som Lene har forklart meg, la dem i vann og i dag ble de sådd. Skal få stå inne til søndag, da graver jeg dem ned ute i snøen.
Jeg takker deg for smitten nok en gang, Lene. Jeg skylder deg en for smitten, så rosa ridderspore og masse annet kommer til deg en dag.

Nå kjenner jeg på meg at det virkelig er spiretid. Det var skikkelig godt å være i lysthuset i dag. Og ikke minst er det ekstra gøy når det kommer igjen i potter og kar.

Ellers så har jeg hengt meg på sålista SPIRA. En veldig fin og grei såliste. Så nå har jeg sittet å ført inn alt jeg har sådd, og jammen ble det ei lang liste.

Ha en fin fredagskveld alle sammen.

3 kommentarer:

Ellea sa...

Er det ikke deilig å føle at en er i gang igjen:-)

Når du ser at de kommer noen blader på fuchsene kan du begynne å vanne forsiktig.

merethe sa...

Det var litt av en såliste du har... fin side det der. God lørdag. :)EN annen ting, du er hjertelig velkommen til drivhuset mitt når det begynner å fylles med planter. Nå er det litt kjedelig og tomt :)

Ingrid E 's hage 630 moh sa...

Heldiggrisen som har flyttet inn i lysthuset allerede! Jeg må nok vente en måned, men da vil nok også all ledig fritid tilbringes der oppe :-)