Gå til hovedinnhold

Nok en dag med snømåking

Nå er det så mye snø og nå kjenner jeg det virkelig på humøret.

Her er bilde som er tatt i dag.
Og slik skal det egentlig være. Blir det noen gang borte ???
Ellers idag har vi vært i familiegudstjeneste i Vingrom kirke. Fastelavens søndag er karneval og alle barn var invitert. Det var også utdeling av 6 årsbok, så det var derfor vi var tilstede. Men kjempe koselig og barne kosa seg veldig der de danset rundt i kirka sammen med presten, mens Vingrom guttekor sang til sambarytmer.
Etterpå ble noen venner av oss, som også har 6 åring, med oss hjem for å spise boller med krem. Jenta ble igjen hos oss og ungene koste seg ute i snøhula. Det første bilde !!
Det har vært supert vær i dag og jeg har fått måka meg vei ut til lysthuset. Hadde egentlig tenkt å måke til drivhuset også, men gadd ikke rett og slett. Ble heller med unga og lekte at vi var Monsen på tur og skulle på bjørnejakt. Drivhuset skal jeg jo ikke ta i bruk før all snøen er borte lell. Men altså, så er det nå måket vei på verandan til lysthuset, som jeg snart skal flytte inn i. Lys og hyller står klare fra i fjor og spirene på boden skal få bedre forhold.
Slik ser det ut i gangen hvor pottene står frem til det spirer.
Her er vi inne på boden og noen av spirene mine. Her er det vel stokkroser og primula.

Et nærbilde av stokkrosespirer. Se, Lene de er i live enda. Fine ikke sant ??
I morgen er det jobb og det er spådd varmegrader. Håper egentlig at det snart skal bli sørpe og vår. Skal jobbe i to dager, så er det vinterferie.
Når jeg tenker på torgkjærringer, Lene så tenker jeg på mormor og de åtte ungene når dem skulle selga vafler til skiløpere. Kom å kjøp!!
Tenk så herlig tilværelse. Ingen bekymring for jobb og finanskrise, eller arkivene i fylkeskommunen for den del.
Det enenste glede vi kunne ha hatt, er kunne gjøre andre hagegale glad.
Her kunne jeg har dagdrømt lenge, men virkeligheten hyller meg tilbake og befinner meg i vinterlandet mitt igjen.
En oversikt over pionbestillingen min, som jeg har fått bekreftelse på. Jeg skal ikke ha alle alene, for her er vi to om handelen.

Spent på disse. Han skulle sende dem så fort han kunne grave i jorda igjen. Gleder meg veldig!!

Kommentarer

Bønna sa…
Imponert over at dere får til å "spire boller"...
(just kidding :))
Vivishagerom sa…
Her spirer vi overalt.
Merethe sa…
Masse snø hos dere også ser jeg :)
I dag har det dryppet fra taket og snøen har smeltet i stien ned til drivhuset. Herlig. Mange flotte spirer hos deg.
Var på biltema i sted...kjøpte flere hyller. Hvis du skal ha må du skynte på...de har gått unna ser jeg.
Tove sa…
Det gror bra hos deg også ser jeg :-) Flotte peoner! Det har smeltet en god del i dag, men hva hjelper det når mengden er uendelig. Ha en flott vinterfeire når den tid kommer. Jeg tok en dag fri i dag jeg.
Rose Love sa…
Hei!
Send noen planter oppover Gausdalen da:)
Ikke mye snø hos deg mot her da gitt. Bart 1 mnd før hos deg enn her.
Var det noen trøst?
Jeg bare HATER vintere!!!!!!
Skal ta et par bilder i morgen hvordan det er nå.
Mildere nå, så snøen faller vel litt sammen.
Du får ta deg en tur til sommeren sammen med Lene.
Kansje jeg arrangere et bloggtreff.
Rekkehuset sa…
Enig, det er nok snø nå. Her har det blitt mildere og smelter litt. Jeg synes det har vært fin vinter, men når mars kommer er det på tide at den blir borte.
Så masse du har sådd!!
Klem Hanne.
Se der ja, der var pionene bestilt og i boks. Og hos deg går det i rødt ser jeg, motsattt til meg hvor det går i rosa. Men dette blir nok bra.
Ja, når du nevner mormor og de åtte ungene kan man jo danne seg et bilde hvordan det hadde sett ut med oss to nede på torget. Skjørt, forkle og skaut på hodet.......KOM OG KJØP - KOM OG KJØP! Egentproduserte stauder oppala på dass!
Jammen ser det ut til at det går bra med stokkrosene dine, det er jo bra da......lykke til!

Populære innlegg fra denne bloggen

Macrobilder fra skogen

 

Helgegleder # 21

Jeg gleder meg allid til helgen. Tid for avslapping og kos sammen med familie og venner.   Tusen takk til dere alle sammen som bidrar med bilder til Helgegleder. Det er kjempe koselig å lese om andre gleder, om de er små eller store, så er det alltid stas å sette seg ned for å se.   Har du noen bilder som har skapt eller skaper en Helgeglede, så er du hjertelig velkommen til å delta.   I denne runden så er det på tide med litt matglede igjen. Jeg er utrolig glad i mat, og i å lage mat med spennende smaker.   Sist helg var det jo påskeaften. Her i huset har vi ikke noe fast matrett den kvelden, så i år ble det kalkun. Etter et innpuls kjøp på Kiwi.  Frøst så penslet jeg den med olje. Finhakket hvitløk, sitronpepper og raspa limeskall ble gnidd inn og slik lå den på benken en halv times tid (under folie) Jeg kuttet gulerøtter og purreløk i litt store biter og la sammen med kalkunen. Dette gir smak på kraften, som jeg senere skulle bruke til saus.

Helgegleder #68

Helgegleden denne gang kommer en dag tidligere, slik at vi alle kan få tid til ALT vi skal gjøre i morgen tidlig. Her i huset skal sønnen gå i barnetog, og da hjelper det lite om det er lørdag morgen. Tidlig opp for å henge ut flagg, spise frokost, få på penklær og være klar på skolen når klokka slår. Denne runden av helgegleder blir en blanding av flere ting. Sist helg så lå jeg på sofa'n med feber, hoste og snørr. Ikke noe stas, men lykkelig for at det ikke var denne helga. På søndag pakket jeg meg godt inn og tok med kamera ut, det kunne jo være noe som hadde kommet frem siden sist. Denne Auriklen kjøpte jeg i fjor, og du verden så flott den er. Se på det hvite, det ser nesten ut som snø. Siden Auriklen er en lav plante, så kan dere vel tenke dere hvordan jeg lå for å ta disse bildene :) Bare det kan jo være en flott helgeglede, i alle fall for nabo'n. Den flotteste overraskelsen på søndagens runde, var allikevel julerosen. Denne