Gå til hovedinnhold

Spirebilder fra lysthuset

Slik ser det altså ut i lysthuset med bobleplast og kunstig lys, men spirene gror i allefall.
Her er noen av stokkrosene og disse har jeg blitt kjempe fine. Veldig stolt over og endelig fått til stokkroser.

Som dere ser så bruker jeg engangsteskjeer som merkepinner. Enkelt og greit og veldig billig.

Her er det bitte små pirmula spirer. Gleder meg veldig til dem blir store. Det er også første gangen jeg får til.


Foreløpig er det god plass i lysthuset, men det er fortsatt fult på boden og på do.
I dag er det en kjempe flott dag på Lillehammer. Sola skinner fra klar blå himmel og det er varmegrader. Snøen på taket henger tungt utover og det er fare for ras. Det er fridag og jeg sitter i sofa'n med PC'n. Etter en natt med lite søvn og magesmerter så gjøre jeg ikke noe særlig i dag. Da er det god trøst i spirer.
Hageglede har sendt ut katalog nr. 2 og der var det jammen mange fine stauder. Selv om jeg har lovet meg selv, at jeg aldri mer skal kjøpe stauder fra dem, så kanskje......
Kan jo hende at jeg lykkes med barrot i år ?
Her i allefall ønskelista:
Rose - Martin Frobischer
Silkepion - Sarah Bernhardt
Hosta - June
Aconitum - Klatrende Arendshjelm
Aquilegia - Black Barlow
Høstormedrue Pink Spike
Geranium - Summer Skies
Geranium - Sweet Heidy
Julerose - Queen of the night
Primula - Elizabeth Killelay
Lilje - Fata Morgana
Om det blir noe bestilling ? Har nok ikke bestemt meg enda.
Ha en fortsatt fin vårdag alle sammen. Det går mot bedre tider, endelig...

Kommentarer

Rekkehuset sa…
Ja, der var det skikkelig vårstemning! Og så mange spirer! kanskje jeg kan legge inn en "bestilling" hos deg etterhvert.. Det var forresten kjempelurt med de skjeene! Klem.
Unknown sa…
Se der ja! Er det ikke skjønt? Du, det der med engangsteskjeene var jo genialt!! At jeg ikke har tenkt på det.
Takk for tipset!
Kathrine sa…
Sånn vil jeg da at det skal se ut her også nå...Hmm Ja ja, det blir vel noe etterhvert. Du imponerer stadig du:))

:)
Merethe sa…
I dag har det virkelig vært en herlig vårdag. Så fine spirer du har. :) Vi får nyte disse dagen som dukker opp innimellom skyer og snø :)
Så flott det var i lysthuset ditt - er det ikke utrolig kjekt når en får det til og det spirer i hytt og vær. For hver sort som spirer er det nesten julaften og 17. mai på en gang :-)
solfrid sa…
Åååååååååååååååååååååå..... Misunnelig, Vivi;DDD

Bildene dine er de deiligste jeg har sett i dag !!
Tove sa…
Der har du mange flotte frøplanter. Moro at du har fått til stokkrosene. Jeg har sådd mange men bare 3 har kommet opp. Lene redder meg der. Jeg tror du klarer å fylle lysthuset til randen jeg ;-) Går fortere enn du aner. Ha en flott dag.

Populære innlegg fra denne bloggen

Macrobilder fra skogen

 

Helgegleder # 21

Jeg gleder meg allid til helgen. Tid for avslapping og kos sammen med familie og venner.   Tusen takk til dere alle sammen som bidrar med bilder til Helgegleder. Det er kjempe koselig å lese om andre gleder, om de er små eller store, så er det alltid stas å sette seg ned for å se.   Har du noen bilder som har skapt eller skaper en Helgeglede, så er du hjertelig velkommen til å delta.   I denne runden så er det på tide med litt matglede igjen. Jeg er utrolig glad i mat, og i å lage mat med spennende smaker.   Sist helg var det jo påskeaften. Her i huset har vi ikke noe fast matrett den kvelden, så i år ble det kalkun. Etter et innpuls kjøp på Kiwi.  Frøst så penslet jeg den med olje. Finhakket hvitløk, sitronpepper og raspa limeskall ble gnidd inn og slik lå den på benken en halv times tid (under folie) Jeg kuttet gulerøtter og purreløk i litt store biter og la sammen med kalkunen. Dette gir smak på kraften, som jeg senere skulle bruke til saus.

Helgegleder #68

Helgegleden denne gang kommer en dag tidligere, slik at vi alle kan få tid til ALT vi skal gjøre i morgen tidlig. Her i huset skal sønnen gå i barnetog, og da hjelper det lite om det er lørdag morgen. Tidlig opp for å henge ut flagg, spise frokost, få på penklær og være klar på skolen når klokka slår. Denne runden av helgegleder blir en blanding av flere ting. Sist helg så lå jeg på sofa'n med feber, hoste og snørr. Ikke noe stas, men lykkelig for at det ikke var denne helga. På søndag pakket jeg meg godt inn og tok med kamera ut, det kunne jo være noe som hadde kommet frem siden sist. Denne Auriklen kjøpte jeg i fjor, og du verden så flott den er. Se på det hvite, det ser nesten ut som snø. Siden Auriklen er en lav plante, så kan dere vel tenke dere hvordan jeg lå for å ta disse bildene :) Bare det kan jo være en flott helgeglede, i alle fall for nabo'n. Den flotteste overraskelsen på søndagens runde, var allikevel julerosen. Denne