Gå til hovedinnhold

Arbeidsøkt mellom regnskura

Noe måtte jeg jo finne på i dag også. Dagens prosjekt var å rydde opp bakerst i beddet bak hagedammen vår. Det er et skyggebedd, med flest hosta, akeleier og noen Campanula. Bak nåletrærne bor nabo'n og selv om han har sagt at jeg kan sage ned litt så sola kommer til, så er det litt uggent å gå på andres trær. Ei grein eller to blir nok tatt i løpet av sommeren. Men i allefall bakerst her var det bare rot og ingen ting, dårlig jord var det også. Derfor måtte noe gjøres og stein er tingen.


Ser ikke så godt på dette bilden, men bakerst har jeg planta breine og strå i potte. Å begynne å grave i bakken under der, er en umulig oppgave så potter ble løsningen. Breiner og strå kommer jo igjen samme hvor dem er så jeg håper de vil trives bak der også.



Foran steinene sto det en Hosta og denne blir i løpet av sommeren veldig stor. Den vil da dekke for Auriklen som jeg plantet på siden der, men da vil jo den være ferdig blomstret.
Jeg syns det ble fint, jeg.
Før neste regnskur så tok jeg en runde med kamera og her er noen bilder fra hagen min i dag.






Kommentarer

Elsa sa…
Kommer til å bli flott det skyggebedet når det vokser seg til.
Eneste hagelige jeg har gjort i dag er å vanne noen potter.
Nydelige bilder og flott skyggebed!

Her har det også gått i regnbyger, men deilig når det er opphold.

Imponert over hvor flott hagen din blir!
Vivishagerom sa…
Takk for det Randine. Jeg håper det blir bra,er spent på det som ble plantet i potter.
Kathrine sa…
Skikkelig fint hjørne! Stein er flott å bruke i hagen. Bregner og strå er veldig dekorative sammen med steiner.
Kan de greie seg godt i potter altså? Hmm...Det har jeg ikke tenkt på, men har de nok jord og næring(og er nøysomme)er jo det en grei løsning da:))

Ha en fin kveld:))
Unknown sa…
For en orden du har! Misunner deg det ja.
Så flotte bilder! Skyggebedet blir helt sikkert kjempefint :)

Hilsen Margrethe
Hilde sa…
Så flott hage du har - inspirerende bilder. Hosta er svært andvendelig...
Hilde
Merethe sa…
Du gjør det så flott alle steder i hagen. Skyggebeddet kommer til å bli lekkert når alt har grodd seg til. Også har du hagedam også :) den har vi ikke sett noe bilde av så vidt jeg kan huske :)
Sine sa…
Vet du at den hagen din ser bare så spennende ut!!!
Så nydelig!! Og for noen close-ups. Den headingen din er vakker, skikkelig rekreasjonsområde du har skapt! :-)
Kathrine sa…
Hei igjen:) Det er en oransje orientvalmue den som er øverst. Hadde en rød sibirvalmue før, men den er borte. Nå har jeg bare oransje, hvit, gul og en litt rosa av de.

Riktig god helg!

:)

Populære innlegg fra denne bloggen

Macrobilder fra skogen

 

Helgegleder # 21

Jeg gleder meg allid til helgen. Tid for avslapping og kos sammen med familie og venner.   Tusen takk til dere alle sammen som bidrar med bilder til Helgegleder. Det er kjempe koselig å lese om andre gleder, om de er små eller store, så er det alltid stas å sette seg ned for å se.   Har du noen bilder som har skapt eller skaper en Helgeglede, så er du hjertelig velkommen til å delta.   I denne runden så er det på tide med litt matglede igjen. Jeg er utrolig glad i mat, og i å lage mat med spennende smaker.   Sist helg var det jo påskeaften. Her i huset har vi ikke noe fast matrett den kvelden, så i år ble det kalkun. Etter et innpuls kjøp på Kiwi.  Frøst så penslet jeg den med olje. Finhakket hvitløk, sitronpepper og raspa limeskall ble gnidd inn og slik lå den på benken en halv times tid (under folie) Jeg kuttet gulerøtter og purreløk i litt store biter og la sammen med kalkunen. Dette gir smak på kraften, som jeg senere skulle bruke til saus.

Helgegleder #68

Helgegleden denne gang kommer en dag tidligere, slik at vi alle kan få tid til ALT vi skal gjøre i morgen tidlig. Her i huset skal sønnen gå i barnetog, og da hjelper det lite om det er lørdag morgen. Tidlig opp for å henge ut flagg, spise frokost, få på penklær og være klar på skolen når klokka slår. Denne runden av helgegleder blir en blanding av flere ting. Sist helg så lå jeg på sofa'n med feber, hoste og snørr. Ikke noe stas, men lykkelig for at det ikke var denne helga. På søndag pakket jeg meg godt inn og tok med kamera ut, det kunne jo være noe som hadde kommet frem siden sist. Denne Auriklen kjøpte jeg i fjor, og du verden så flott den er. Se på det hvite, det ser nesten ut som snø. Siden Auriklen er en lav plante, så kan dere vel tenke dere hvordan jeg lå for å ta disse bildene :) Bare det kan jo være en flott helgeglede, i alle fall for nabo'n. Den flotteste overraskelsen på søndagens runde, var allikevel julerosen. Denne