Gå til hovedinnhold

Før og nå bilde - pluss blomstringsbilder

Her er noen før og etter bilder av mitt siste prosjekt.
Jeg begynte selv så energisk som vanlig, men måtte gi tapt for stein, stein og atter mere stein. Her måtte jeg ha hjelp.

Så gubben kom med graver'n sin og fikk vekk torva på en langt mere lettere måte.

Som dere sikkert ser så trengtes det en forandring her. Mye plen, en veldig ustelt plen.

Og slik ble resultatet. Helt innerst under furua så er jeg ikke helt ferdig enda, skal ha på grus og steiner og laget et steinbedd med takløk. Har heller ikke fått plantet så mye i beddet enda, men det kommer.
Øverst mot den hvite grusgangen har jeg plantet en Clematis, og et klatrestativ skal opp der.

Noen flere krukker skal stå nederst,men har ikke kommet så langt enda. Noen breiner fra skogen skal også få komme litt her og der.

Er i grunnen veldig fornøyd,men det skulle ikke så mye til for at det skulle bli bedre enn slik det var.
Denne uka som har gått har jeg egentlig ikke fått gjort så mye i hage.

Det har vært avsluttning på skolen og filmpremiere i barnehagen. Tirsdag var vi samlet på skolen med underholdning av alle klassene. 6.klasse, som jeg har elev i, de sang en artig sang om solbrendthet. Jeg blir like overrasket hver gang på slike avsluttninger. Nå synger dem på engelsk i 1.klasse også. Veldig flinke.

Onsdag var det duket for filmpremiere i barnehagen. Den største avd. som nå skal slutte har i løpet av våren spilt inn film. "Prinsesse Hilde glemsom glemsk". Den handler om prinsesse Hilde (ei ansatt i barnehagen) som kjeder seg så at hun går ut for å fiske. Så blir hun da selvfølgelig tatt til fange av heksa Line-pine (også ansatt i barnehagen). Så må ridderne komme å redde prinsesse Hilde, og det er da min sønn kommer som den store helten og redder prinsessen ut av heksas fengsel. De to løper da gjennom skogen i sakte film og romantisk musikk, og lever lykkelig alle sine dager.

Alle ungene har en rolle. Alveprinsesser, pusekatter, konge og dronning, Ariel som er havfruen over alle hav, riddere, troll og hulder. Hele denne historien startet med at Hilde og ungene satt og fantaserte og så begynte ballen å rulle. Alle kostymer er laget i barnehagen, og dem har virkelig stått på i vinter.
Fantastisk flott kveld - som da selvfølgelig startet med at alle barna gikk inn i barnehagen på den røde løper. Er det premiere - så er det premiere. Inne ble vi ønsket velkommet med høye glass med sprudlevann med jordbær.

I dag har jeg ikke fått gjort noen ting, etter å ha ligget i feber. Prøvde å luke litt, men kroppen blir fort sliten så jeg la meg for å sove litt i stedet og føler meg nå litt bedre. Godt tegn er at det begynner å klø i fingrene igjen. Skulle gjerne vært ute å flyttet planter og plantet litt.

Det eneste jeg har gjort er å gått en tur med kamera og her er noe av det som blomstrer i hagen om dagen.

Hvit valmuesøster
Her er noen Granium, men navnelappene på disse har desverre skjæra tatt.
Fine er dem lell.
Denne hvite blomstrer nå for førtse gang, etter å ha vært litt på vandring.

Irisen kommer nå for fult og er like fine hvert år.




Ønsker alle en fin lørdagskveld.

Kommentarer

Ellen Walnum sa…
Du har vært så aktiv....og det har blitt så fint hos deg!!!

Nydelig blomster. Kjenner at geranium kan bli ei dille. Har vært så heldig at jeg har fått mange fra gode hagegal venner og noen har jeg kjøpt. Jeg tror jeg skal prøve å klippe dem ned etter blomstring, så kanskje jeg får gleden av den vakre blomstringen en gang til:-)
Så fint det ble :) Og flotte bilder har du tatt! Må skaffe noen iris tror jeg. Hver gang jeg ser bilder av noen blir jeg helt betatt :)God bedring til deg!

Hilsen Margrethe
elle-melle sa…
Jeg synes du har fått gjort mye! Den grusgangen ble flott.

Høres ut som en alle tiders avslutning i barnehagen. Kan tenke meg det var noen spente og stolte barn på den premieren!

Håper formen din er bedre nå:)
Mia sa…
Har følgt med i din hage en stund nå. Liker virkelig resultatet av dine grusganger. Det ser så ryddig og pent ut. Lurer på om det er kontrasten av lyst og mørkt som gjør det? Uansett, jeg synes det ser flott ut, litt som å gå i et velstelt parkanlegg.
Merethe sa…
Så herlig den filmen i barnehagen måtte være.:) En god ide faktisk :) Ja vivi nå løper dagene og snart ser jeg deg hos meg.:)) Det skal bli koselig. Været skal vist bli bra også. Det er så flott med slike grusganger.Slike skal det bli her i hagen også en gang. :)
Spennende å følge med på hva du er opptatt av og mange flotte bilder. Blir stadig imponert over dine prosjekt og at du gjennomfører dem.

Ønsker deg en fin (hage)uke!
Ojoj, fantastisk å se!
Så flott du gjør det hos deg altså, er så imponert over deg. Når det gjelder geraniumen ligner det første bildet av geranium på Geranium cinerium 'Ballerina' og bilde to ligner min favoritt Geranium psilostemon 'Patricia', men jeg tar sikkert feil for mange av de er så like synes jeg.
Håper du har blitt feberfri da Vivi slik at du får tatt en skikkelig økt igjen, man har liksom ikke så mye overskudd når man er syk. Har du ferie nå forresten? Jeg jobber jo halvt jeg da og nå har Morten også begynt å jobbe igjen. Denne uka skal jeg jobbe torsdag og fredag og både i dag og på onsdag skal jeg og mamsen til Gjøvik. Jada, det blirgarantert en tur til på Ringstad, må ha en syrin til og et par geraniumer. Jeg har også lyst å prøve meg på en New Dawn igjen selv om jeg har superdårlig erfaring med den. Jeg har allerede to i hagen fra før, en klatrer langs veggen ved siden av døra på anekset og den andre har jeg på sørveggen. Hmm, nei, jeg har visst tre stykker for jeg har visst en som klater på armeringsnettet bak krakken ved irisbedet. Vel, vel, klater og klatrer, de er ikke så veldig store da, men jeg forventet ikke noe mer av de heller. Jeg hadde nemlig to i den hvite rosebua mi men da jeg ikke fikk de høyrer enn litt over meter'n ble de derfor flyttet.
Ønsker deg en strålende uke Vivi!
Hmm, nå skrev jeg visst feil rekkefølge på geraniumene, bilde en ligner Geranium psilostemon 'Patricia' og bilde to ligner Geranium cinerium 'Ballerina'. Rett skal være rett for ikke å forvirre deg mer.
Sigrid sa…
Hei :-)
Hvis den forste geraniumen er lav og har makan bladverk som nr.2, så er det en G. subcaulescens. Usikker på om det er splendens eller guiseppi.
Nr 2 er G. cinereum Ballerina, ja :-)
Den blå lignet på G. pratense Mrs Kendall Clarcke og den hvite var litt vanskelig å se bladverket på, men blomsten kunne ligne G. sanguineum album?
Håper fingeren din er bedre.

Populære innlegg fra denne bloggen

Macrobilder fra skogen

 

Helgegleder # 21

Jeg gleder meg allid til helgen. Tid for avslapping og kos sammen med familie og venner.   Tusen takk til dere alle sammen som bidrar med bilder til Helgegleder. Det er kjempe koselig å lese om andre gleder, om de er små eller store, så er det alltid stas å sette seg ned for å se.   Har du noen bilder som har skapt eller skaper en Helgeglede, så er du hjertelig velkommen til å delta.   I denne runden så er det på tide med litt matglede igjen. Jeg er utrolig glad i mat, og i å lage mat med spennende smaker.   Sist helg var det jo påskeaften. Her i huset har vi ikke noe fast matrett den kvelden, så i år ble det kalkun. Etter et innpuls kjøp på Kiwi.  Frøst så penslet jeg den med olje. Finhakket hvitløk, sitronpepper og raspa limeskall ble gnidd inn og slik lå den på benken en halv times tid (under folie) Jeg kuttet gulerøtter og purreløk i litt store biter og la sammen med kalkunen. Dette gir smak på kraften, som jeg senere skulle bruke til saus.

Helgegleder #68

Helgegleden denne gang kommer en dag tidligere, slik at vi alle kan få tid til ALT vi skal gjøre i morgen tidlig. Her i huset skal sønnen gå i barnetog, og da hjelper det lite om det er lørdag morgen. Tidlig opp for å henge ut flagg, spise frokost, få på penklær og være klar på skolen når klokka slår. Denne runden av helgegleder blir en blanding av flere ting. Sist helg så lå jeg på sofa'n med feber, hoste og snørr. Ikke noe stas, men lykkelig for at det ikke var denne helga. På søndag pakket jeg meg godt inn og tok med kamera ut, det kunne jo være noe som hadde kommet frem siden sist. Denne Auriklen kjøpte jeg i fjor, og du verden så flott den er. Se på det hvite, det ser nesten ut som snø. Siden Auriklen er en lav plante, så kan dere vel tenke dere hvordan jeg lå for å ta disse bildene :) Bare det kan jo være en flott helgeglede, i alle fall for nabo'n. Den flotteste overraskelsen på søndagens runde, var allikevel julerosen. Denne