Gå til hovedinnhold

Bilder fra høsthagen

Det er helt klart høst i hagen. Blader og visne blomster ligger flate og klistrer seg til bakken. Noen er fortsatt fryd for øyet, selv om de har gjort sitt for i år.
En sommer er over, men vi ses igjen til neste år.
En sommer er over, men med minnene den består.
Avblomstret Clematis er alltid like spennende.

En solbrud har også gjort sitt i sommer og takker for seg.

En sliten Astrid Lindgren. Min favoritt rose.

En ensom løvetann holder hodet hevet.

Blåtistelen er heller ingen dårlig pynt i høsthagen.

Her er det fult opp med Malva frø. Krysser fingerene for at den sår seg selv.

En ett årig Scabiosa har flatet ut. Bøyer seg og sier takk for nå.

Noen holder på litt lenger enn andre. Litt brun i kantene har den blitt, men dog en flittig rose.

Selvfølgelig måtte jeg ta bilde av frøhuset til en valmue. Fantastisk !
I år strør jeg rett ut fra disse flotte kulene, også håper jeg på det beste til våren.
Ja, det var en liten titt av det som så vidt holder igjen i hagen.
Ellers i hagen har jeg begynt å mate småfuglene. Så får jeg bare håpe at dem kommer. Jeg har lovet meg seg at i vinter skal småfuglene få en egen plass i hagen.
Jeg setter meg på lur med kamera og venter spent.
Ha en flott lørdag alle sammen.

Kommentarer

Flotte bilder fra din høsthage!
Mating av småfuglene er en hyggelig beskjeftigelse i vinterhalvåret. Jeg starter når løvet er falt ned eller det blir for sterk kulde. Meisebollene er kjøpt inn, så jeg er klar.

Ønsker deg en fin helg!
Hej!
Jag gillar verkligen förfall.
Din trädgård ser helt makalöst ut!!
Flott tycker jag.
Ha en skön kväll
Annika
Merethe sa…
Hei Vivi. Nydelige høstbilder fra en hage som er på tur inn i sin hvile.her er det også noen få roseknupper som aldri fikk sjansen til å slå seg ut. Vakre er dem alikevel. Ha en flott lørdagskveld. :9
elle-melle sa…
Mye flott i hagen din tross alt. Høsten byr på andre gleder har jeg bestemt meg for. Når man egentlig liker sommeren best gjelder det å finne saker og ting som gir glede også om høsten.
Og du, Malvaen sår seg sikkert ganske så godt på egengånd. Jeg har en malva som nærmest er som ugress å regne - den sår seg litt vel ivrig og jeg strever med å begrense den.

Fugler i hagen er kjempekoselig, både sommerstid og vinterstid. Kanskje mest av alt mom vinteren!

Ha en riktig god helg!
Elsa sa…
Mange fine bilder fra en høstlig hage.
Har startet matingen av småfuglene jeg også. Nøtteskrikene har venta utålmodig på at jeg skulle åpne "restauranten", i går åpnet den:)

Ha en fortsatt fin søndagag:)
Elsa sa…
søndag skal det selvfølgelig stå - noen ganger går det vel fort i svingene:)
Kathrine sa…
Malvafrø? Er det det samme som moskuskattost vel? Likten veldig på mine frø. Jeg har hvite og rosa av de.
Astrid Lindgrenrosen er flott, min favoritt også. Mange knopper har jeg tatt inn og satt i varmt vann. De blomster og blomstrer! Ennå kommer det knopper, snodig.
Valmuer, riddersporer og revebjeller sår jeg og rundt i hagen på denne tiden. Artig når de kommer opp litt her og der.
Så flott du har lyst til å fotografere fuglene! Jeg har ene materen rett utenfor kjøkkenglaset, der står kamerastativet klart nesten hele tiden. Morro!
Ha en fin fin ukestart, Vivi. Klem:))
Rekkehuset sa…
Hmm, forfallet ser jo riktig pent ut i det perspektivet der:-) Her jeg titter ut av vinduet ser det mer begredelig ut.. Det er jo så koselig å ha fuglene i nærheten, og da er det nok lurt å begynne tidlig. Jeg tror jeg skal stå over i år siden vi kommer til å flytte en gang i vinter, og jeg har jo ingen garanti for at de nye huseierne vil fortsette å mate "mine" fugler. Ha en fin uke Vivi, klem fra Hanne.

Populære innlegg fra denne bloggen

Macrobilder fra skogen

 

Helgegleder # 21

Jeg gleder meg allid til helgen. Tid for avslapping og kos sammen med familie og venner.   Tusen takk til dere alle sammen som bidrar med bilder til Helgegleder. Det er kjempe koselig å lese om andre gleder, om de er små eller store, så er det alltid stas å sette seg ned for å se.   Har du noen bilder som har skapt eller skaper en Helgeglede, så er du hjertelig velkommen til å delta.   I denne runden så er det på tide med litt matglede igjen. Jeg er utrolig glad i mat, og i å lage mat med spennende smaker.   Sist helg var det jo påskeaften. Her i huset har vi ikke noe fast matrett den kvelden, så i år ble det kalkun. Etter et innpuls kjøp på Kiwi.  Frøst så penslet jeg den med olje. Finhakket hvitløk, sitronpepper og raspa limeskall ble gnidd inn og slik lå den på benken en halv times tid (under folie) Jeg kuttet gulerøtter og purreløk i litt store biter og la sammen med kalkunen. Dette gir smak på kraften, som jeg senere skulle bruke til saus.

Helgegleder #68

Helgegleden denne gang kommer en dag tidligere, slik at vi alle kan få tid til ALT vi skal gjøre i morgen tidlig. Her i huset skal sønnen gå i barnetog, og da hjelper det lite om det er lørdag morgen. Tidlig opp for å henge ut flagg, spise frokost, få på penklær og være klar på skolen når klokka slår. Denne runden av helgegleder blir en blanding av flere ting. Sist helg så lå jeg på sofa'n med feber, hoste og snørr. Ikke noe stas, men lykkelig for at det ikke var denne helga. På søndag pakket jeg meg godt inn og tok med kamera ut, det kunne jo være noe som hadde kommet frem siden sist. Denne Auriklen kjøpte jeg i fjor, og du verden så flott den er. Se på det hvite, det ser nesten ut som snø. Siden Auriklen er en lav plante, så kan dere vel tenke dere hvordan jeg lå for å ta disse bildene :) Bare det kan jo være en flott helgeglede, i alle fall for nabo'n. Den flotteste overraskelsen på søndagens runde, var allikevel julerosen. Denne