lørdag 3. oktober 2009

Været styrer vi ikke over...

Etter 5 fine dager i fjellet med fin høstsol, så var denne høstferien over for i år. Vi har kosa oss. Fått rydda opp litt rundt hytta, unga har kjørt 4 hjuling (ATV) og vi har gått fine turer. Det har ikke vært noe stress og det har vi vel hatt godt av alle fire.


Josefine kanin kosa seg også veldig godt på fjellet. Var vi ute så hoppet hun også rundt oss også.
Nå er snart hverdagen her igjen og høsten er virkelig på god tur. I går fikk jeg spraya alle inn/ut plantene mine og fikk satt dem inn i lysthuset. Jeg spraya med 1/2 dl grønnsåpe, 1/2 dl salmiak og 1 liter vann. Jeg skal spraya en gang til for å være sikker på at lusa er borte. Litt vemodig var det å sette dem inn nå, for mange står fortsatt i fin blomst.


Nå håper jeg at jeg har bedre lykke i vinter enn jeg hadde i fjor. Overvintring av slike planter er ikke min sterke side, men nå skal jeg passe bedre på dem.
I dag snør det og det er vært en inne dag med DVD-film (Olsenbanden jr.) og fyring på ovnen. Jeg håper ikke at det legger seg enda, for da kommer vinteren til å bli lang. Men vi får ikke gjort så veldig mye med det, så vi får ta det som det kommer.
Håper alle har en fin lørdag.

6 kommentarer:

Røsslyng sa...

Høres ut som en behagelig ferie.
Du får ta deg små "rekreasjonsturer" i drivhuset for å nyte blomstringen ;)
Ha en fortsatt god helg!

Elsa sa...

Får håpe det er bare skremmeskudd vinteren sender ut nå, det er altfor tidlig til at snøen skal legge seg.

Ha en fortsatt fin helg!

Kathrine sa...

Hvitt på toppene her også nå, men mye vind. Godt å høre at du og dine har fått hatt en flott høstferie. En og en halv uke til ferien her.

I går kveld huska jeg å ta inn endel av plantene ute. I natt kom frosten, men det ble bare litt. Ikke mye som har gått dukken enda:) Og apropos disse som skal overvintre, så hørte jeg en kar på radioen som sa at to mnd var mere enn nok for graniumene/pellis for å overvintre. Det prøvde jeg i fjor, og de var kjempefine! Et lite tips det, for jeg er ikke flink med denne overvintringen. Men tenk at jeg fikk det til i fjor!
Her har vi akkurat vært på kino, sett Up hele familien. Nå står en kylling i saltdeig på ovnen. Nam!
Ønsker deg en fin helg, Vivi.
Klem:)

merethe sa...

Hei vivi. Her kom nedbøren som regn heldigvis, men ikke så langt unna hadde det snødd mye. Har ikke lyst på snø enda. Det kan vente et par månder. :) Ha en fin helg. klem

Ellea sa...

Så deilig at dere fikk en fin høstferie.

Lykke til med overvintringen. Jeg er også spent siden jeg skal ha dem i drivhuset i år og ikke i kjelleren.

Rekkehuset sa...

Høres ut som om dere har hatt en delig ferie:-) Flink har du vært med å få inn plantene også! Jeg har ikke engang kommet til å rydde i hagen, har liksom ikke noe piff til det når det ikke er jeg som ser den til våren...men krukkene mine skal jeg jo ha med så de må tømmes.
Håper da virkelig ikke at snøen har tenkt å legge seg enda nei!!!! Ikke sett den her enda da, her regner det nå.
Ha en fin uke, klem fra Hanne.