Gå til hovedinnhold

Innlegg

Viser innlegg fra desember, 2009

Godt nytt år til alle bloggvenner

Ett nytt år nærmer seg og vi er klarer. Klare for blanke ark og håp om ett fint år. I året som har gått har vi lært, opplevd og fått erfaring om at livet bringer med seg både glede og sorg. Vi skal fortsette å ta vare på hverandre og folk vi har rundt oss. Nå er maten satt i ovnen, bordet er pyntet og sønnen i huset er super spent på det store smellet. Jeg ønsker alle der ute ett riktig godt nytt år. Takk for ett hyggelig bloggår, med koselige kommentarer fra dere venner. Jeg gleder meg veldig til ett nytt hage år, og jeg har allerede masse planer for hagen. Frø som skal sås har jeg ikke kommet til enda, men tror nok at det kommer til å bli noen potter i år også. Kulda har satt seg og jeg kjemper hardt med bobleplast og varmeovn i lysthuset om dagen. Det har nok vært en tanke kaldt der,så jeg er spent på hvor mange som overlever. Jeg har bestemt meg for at det kommer ikke til å bli kjøpt igjen nye, for det krever litt pass på vinteren. Pelliser og Fuchsia er nok dem det har gått ver

Ja, så var det jul igjen.....

Da var nissebyen på plass i vindu igjen og stua begynner å se ut som et skikkelig julehus. Det er nisser i alle kriker og kroker, røde lys i alle staker og røde puter og pledd. Varme på ovnen, nyvaska gulv og endelig vin i glasset. Dette har vi venta på så lenge, ja så lenge..... I dag har vi tent lys på tre kirkegårder, pynta med krans og har nesten blitt forfryst på fingrer og ører. Kaldt å tenne lys i 20 minus, men det ble koselig og det brandt i lykter over alt og det var veldig koselig. Her er bilde fra nissebyen i stuevindu vårt. Det har vært forferdelig kaldt noen dager nå, men det har jeg prøvd å benytte meg av. Før den siste snøen kom, tok jeg meg en runde i hagen og klippet med meg tørre kvister og frøhus. Noen frosne nyper og ellers andre ting jeg fant. Her er resultatet av noen av dem jeg laget. Dette var jo en kjempe flott førjulsgave å gi bort til venner. Her står dem til frysing på veranda'n. Jeg brukte bare helt vanlige plastikboller som jeg hadde i skapet. Dett

Her tar vi det med ro....

Ingen stress før jul her, nei. Jula kommer lell og jeg tillater meg å kose meg litt også. Jeg leste bloggen til Elin Merethe - Livet på småbruket , og hun hadde laget en super fin "isbok". Dette måtte jeg også prøve, så i dag har jeg laget noen. De enkleste var vann i melkekartonger med granbar nedi. Jeg tok meg en runde i hagen og plukket noen visne kvister. Frosne frøhus er jo kjempe fine å bruke. Nå har jeg fylt dem halveis med vann og venter til i kveld med å fylle dem fulle. Blir spennende å se hvordan de blir. Dette er jo en super fin førjulsgave å gi bort. Super takk til Elisabeth og Kahtrine som sender meg servietter. Ellers så fyrer jeg masse og det blir liksom ikke varmt. Håper alle er i rute til jul. Ha en super fin 3. adventshelg.

Julen nærmer seg

14. dag igjen til jul og alle er like spente. Nå er alle julekort laget og skrevet og skal forhåpentligvis sendes i morgen. Pepperkaker og pepperkakehus er aktiviteter som blir gjort i helga. Fortsatt er det litt baking igjen, men det har jeg jo selv valgt å gjøre, så jeg har ingen å skylde på. Forberedelsene til denne jula har vært andeledes, men jeg har funnet ut at i år skal jeg bare gjøre ting som gjør meg glad. Det er ting som ikke blir gjort i år, men det er slike ting vi kan ta opp igjen med tiden. Nå skal jeg ha ferie noen dager og det skal bli fint å kunne ordne julegaver og pynte hus, og bare kose meg. Ønsker alle hage/blogg venner en fortsatt fin førjulstid. En ekstra liten takk til Lene , for kjempe koselig julekort. Du kan være stolt av den lille prinsen din.

Det er helg igjen...

.. og jeg har heller ikke nå tatt helgevask, men jeg har bakt 2 slag i dag. Jeg har matet småfuglene, for de spiser uannsett vær og vind. Jeg har vaske gangen for tina snø/søle og jeg har bakt brød. Kontroll på jula, ja, den får jeg sikkert i løpet av neste uke. Alle i huset er vaksinert for svin, og det er hjemme alene kveld for minsten og meg. Det er helg og jeg ønsker alle min bloggvenner en riktig god helg - 2.søndag i advent.