Gå til hovedinnhold

Kosestund....


Noen ganger er det deilig å være alene.
Hadde vel egentlig tenkt å gjøre husarbeid, men fornuften stanset meg i siste liten. Hvorfor skal jeg kaste bort slike alene stunder sammen med støvsuger, vaskeklut og klæsvask ? Nei, nå skal jeg gjøre det som unga gjør når dem skal slappe av. Tv'n på, liggende i sofa'n med PC innen rekkevidde. Jeg tok med kaffekoppen og sjokoladekake i samme slengen så har jeg liksom noe å putte i munnen også. Føles veldig deilig å bare sløve, noen ganger.
Nå har vi snart gjennomført all 7 års feiring for sønnen i huset. Fylte i går, men startet for ei stund sia. Skal man rekke over alt så må man starte tidlig. Siste feiringa går av stabelen i helga, med pølsefest på lørdag og onkler/tanter på søndag. Vi gjør det skikkelig når vi først er i gang, ikke hver dag vi er 7.
Ellers så fortviler jeg litt over tingenes tilstand i lysthuset. Har lært meg ei skikkelig lekse om hvordan man pakker forsvarlig inn planter som ikke tåler frost. Lurer virkelig på hvordan det har gått. Da den første kulde perioden kom, så glemte jeg rett og slett å sette på mer varme og ting ble veldig så slappe og rare. Håpet må være at litt av rota er inn takt og vil "blomstre" opp igjen til våren. Ellers så er det alltids nye å få kjøpt, men det er ergelig og jeg liker det ikke.
Dagene går veldig fort og jeg nyter lyset og at det snart er vår. Det prikker i kroppen når jeg leser hageblader og planene er klare så fort snøen er gått. Frø fra melon ble tatt i dag og ligger til tørk på kjøkkenbenken. Deilig følelse å kunne planlegge igjen, se fremover og glede seg over en ny sesong i hagen.
Også er jeg veldig glad for at jeg har funnet så mange gode Hagegale venner på Facebook.
Lurer jammen på om jeg må ta meg en gå tur med støvsugeren lell, blir litt sløv av å bare sitte. Skal i allefall ut å gå meg en tur når jeg henter igjen sønnen som er på besøk siden skoleslutt.
Ha en fin kveld alle venner.

Kommentarer

Taleia sa…
Sløving er bra men tror egetlig vi har glemt å nyte i lange stunder. Kos deg med støvsugeren og jeg gleder til våren sammen med deg. Selv om det ser ut til at den er langt unna.
Merethe sa…
Ja hvorfor ikke kose seg mens man har stunder til det :) Det gjør jeg ;)gratulerer med 7 åring. Da begynner dem å bli store ja :)
Kathrine sa…
Fint med sånne sløvestunder av og til:)Skulle unne seg det oftere.
Og herlig når det begynner å prikke i hele kroppen etter å sette igang med hage! Håper det går bra i lysthuset.
Jeg skal ta opp alle pelargoniene mine i dag. Aner ikke om de har overlevd kjelleren, men de er ganske hardføre.
Det skulle være bra med lys ute til dem nå. I fjor tok jeg dem opp i slutten av januar, og de ble så flotte!
Støvsugeren skal og i bruk i dag. Skal bli godt å få ryddet opp etter uka. Skjønner ikke hvor alt kommer fra?
Ha en fin helg, Vivi! Stor klem fra meg:))
krepsemor sa…
Du gjorde helt rett! Av og til må en gjøre akkurat det en har lyst til å gjøre, og ikke være "fornuftig" hele tiden! Jeg er selv veldig flink til å overse ting som burde vært gjort! Hvis alt skal være helt på topp hele tiden hjemme, så får en jo ikke gjort noe annet! Det er en herlig tid vi går i møte, med stadig lengre dager, og sooool! Energien kommer sakte stigende, en herlig følelse! Vi har den beste tiden foran oss, og nå kan vi drømme og planlegge hagesesongen! Frøene spirer i pottene sine, og flere bestillinger er på vei! Lurte på å kjøpe noe på Ebay, men har klart å holde meg i skinnet hittil! Lykke til med dine prosjekter, Vivi! Klem
Mariann S sa…
Deilig å nyte roa når en er heilt åleine :) Gubben var i Olso frå torsdag til i går kveld, og det var deilig å nyte kveldane åleine, og godt å få han heim :)
Om ett par veker er det vår tur til å feire, då blir piå her i huset 6 år :) og det er stort det :)
Ønsker deg en god søndag :)
Ellen Walnum sa…
Det var da enda godt at du tok til vettet og koste deg:)

Er du også på facebook? Da må jeg prøve å finne deg:)

Populære innlegg fra denne bloggen

Macrobilder fra skogen

 

Helgegleder # 21

Jeg gleder meg allid til helgen. Tid for avslapping og kos sammen med familie og venner.   Tusen takk til dere alle sammen som bidrar med bilder til Helgegleder. Det er kjempe koselig å lese om andre gleder, om de er små eller store, så er det alltid stas å sette seg ned for å se.   Har du noen bilder som har skapt eller skaper en Helgeglede, så er du hjertelig velkommen til å delta.   I denne runden så er det på tide med litt matglede igjen. Jeg er utrolig glad i mat, og i å lage mat med spennende smaker.   Sist helg var det jo påskeaften. Her i huset har vi ikke noe fast matrett den kvelden, så i år ble det kalkun. Etter et innpuls kjøp på Kiwi.  Frøst så penslet jeg den med olje. Finhakket hvitløk, sitronpepper og raspa limeskall ble gnidd inn og slik lå den på benken en halv times tid (under folie) Jeg kuttet gulerøtter og purreløk i litt store biter og la sammen med kalkunen. Dette gir smak på kraften, som jeg senere skulle bruke til saus.

Helgegleder #68

Helgegleden denne gang kommer en dag tidligere, slik at vi alle kan få tid til ALT vi skal gjøre i morgen tidlig. Her i huset skal sønnen gå i barnetog, og da hjelper det lite om det er lørdag morgen. Tidlig opp for å henge ut flagg, spise frokost, få på penklær og være klar på skolen når klokka slår. Denne runden av helgegleder blir en blanding av flere ting. Sist helg så lå jeg på sofa'n med feber, hoste og snørr. Ikke noe stas, men lykkelig for at det ikke var denne helga. På søndag pakket jeg meg godt inn og tok med kamera ut, det kunne jo være noe som hadde kommet frem siden sist. Denne Auriklen kjøpte jeg i fjor, og du verden så flott den er. Se på det hvite, det ser nesten ut som snø. Siden Auriklen er en lav plante, så kan dere vel tenke dere hvordan jeg lå for å ta disse bildene :) Bare det kan jo være en flott helgeglede, i alle fall for nabo'n. Den flotteste overraskelsen på søndagens runde, var allikevel julerosen. Denne