Gå til hovedinnhold

Hekta på riddere

8 nye potter med riddere står ferdig sådd på kjøkkengulvet og jeg gleder meg til spirene.
Kanskje dette er året for riddersporer, i fjor var det jo Primula.
En galskap hvert år, det er herlig å kjenne hageblodet bruse litt ekstra.

Dette er sådd - alt fra Rara Växter:




Nå har jeg sådd alle de staudene jeg skal så. Sommerblomster blir det lite av i år tror jeg. Erteblomster og cosmos er kjøpt, men det er alt.
I lysthuset er det full fart og jeg må nok sette av en dag til prikling. Sjokolade akeleien min har endelig fått fart på seg og nå har jeg 9 spirer. Revebjellene er også snart store nok til prikling. Selv om ikke sola skulle komme i påska så har jeg nok litt å henge fingra i lell, tenker jeg.

Ellers så ser jeg veldig frem til påskeferie, skal bare gjøre ferdig morgendagen.

Håper på litt sol slik at vi kan grille litt og kose oss på veranda'n. Snøen som er igjen er veldig bløt og rotten, så jeg regner med at den forsvinner fort om sola kommer på besøk.


Ønsker alle en kjempe fin påske.

Kommentarer

krepsemor sa…
Riddersporer er nydelige! Jeg sådde mange i fjor, men i år blir det visst ingen! Veldig flotte sorter du har sådd! Svarte har jeg ikke sett før, så det blir spennende hvordan de blir! Gule er også ganske sjelden, er de ikke? Og de rosa og blå, nydelige! Erteblomster sådde jeg rett ut i fjor, og det fungerte veldig bra, for de ble store og flotte planter! Likeså med blomkarse! Og nå skal det bli deilig å få slappe av og kose seg litt! Det fortjener vi!
Ha en skikkelig fin påske, Vivi!
Mia sa…
Sjokolade akeleie, den låter tjusig! Ska bli kul att se den i blomst. Riddarsporrar är ju bara underbara, det får man aldrig för många av, men hos mig vill dom inte helt..
Önskar dig lite sol til påsken :)
Kathrine sa…
Å ja! Nå skal jeg straks så masse riddersporer. Gleder meg:) De er flotte!

Riktig god påske til deg. Vi drar på hytta om noen dager nå.

Klem:))
Elsa sa…
Her har du sådd mange flotte riddere. Selv har jeg gitt opp å ha disse høye plantene, når sørøstavinden slår til ligger de flate samme hvor godt jeg støtter de opp. Nå har jeg liggende frø til noen lave sorter som jeg skal prøve å få til.
Riddersporer er virkelig flotte planter i en hage.
Hei du! Så mange flotte riddersporer du har sådd, superlekkert. I år har jeg satset for det meste på sommerblomster men noen stauder er det alikevel. Ser jeg får et flust av petuniaer.
Du skal jobbe i morgen ja. Selv skal jeg jobbe tom onsdag men da stenger vi 12. Skal bli godt med noen fridager nå, er sliten av all jobbinga. Blir rolige dager hjemme, men en liten tur til Otta blir det på søndag. Martinus går på antibiotika igjen, men han begynner å bli bra nå heldigvis selv om humøret svinger litt pga. medisinen. Morten maser stadig på at jeg må få dratt til legen da jeg har vært shabby siden slutten av november. Har ikke lyst men jeg er litt lei masinga, så jeg får vel bare få gjort det.
Ønsker dere en riktig god påske, ser ikke helt ut til at påskeværet kommer i år, men det får da gå alikevel, går an å kose seg inne.
Vi snakkes Vivi!
Klems
Villrose sa…
Ja, her var det riddere i alle farger!

Har prøvd uten hell et par ganger, og har derfor selvfølgelig sådd i år igjen :-)

MÅ nemlig ha hvite med sort øye!
Linda sa…
sjokoladeakeleje hørets nydelig ut:) Den gleder jeg meg til å se:)
Deilig med mye som skjer i hagen, veldig gøy nå:) Takk for hilsen hos meg forresten, veldig hyggelig:) Klem
IngunnBW sa…
Oj, skal si du har sådd riddersporer ja! SÅ mange lekre sorter, den sorte var jo helt rå :) Og gule! Det har jeg ikke sett før. Jeg sådde hvite i fjor, er veldig spent på dem. Det ble mange nye stauder i fjor, såpass at jeg ikke fikk plass i bedene og måtte lagre en del i pallekarmene. Så i år blir det mest sommerblosmter og gress. Jeg fikk spiring på Festuca i helgen etter 1 uke på baegulvet og 1 uke i kjøleskapet, moro!
Merethe sa…
Mange vakre ridersporer du har valgt Vivi. :) Det er en stor favoritt her i hagen også. Men det vet du jo :)
Den mørke var jo bare heelt utrolig nydelig. Blir spennende å se resultatet i hagen din. GOd påske til deg. Klem fra Merethe
Wenche sa…
Riddersporer er fantastiske planter. Både kjøpte og sådde veldig mange i fjor, så i år håper jeg på storblomstring :-)

I år har jeg bare sådd 1 - Funeral Parlours, som foreløpig ikke har spirt.

Ønsker deg en riktig god påske :-)
Lisemoren sa…
Riddersporer er veldig fine. Jeg har et par i hagen, som jeg har fått som avleggere, og de er veldig villige. HJeg har delt dem flere ganger allerede.

Jeg prøvde å så noen typer riddersporer som var ettårige sommerblomster et år, men jeg fikk dem ikke til å spire en gang, så noe gikk galt. Jeg tror jeg skal stelle med pellisene mine fremover jeg. Jeg har bare sådd hagepopplroser til nå. Men det klør i fingrne etter å så mere.

kjusa deg som har lysthus. Her står drivhus høyt på ønskelisten. For det er jammen morro å så. Jeg skal snart så litt direkte ute, det er så mildt her.

Gleder meg til å se hvordan det går hos deg fremover

God påske

Klem fra Lisemoren
Ellen Walnum sa…
Ja riddersporer har vært en gryende dille her en stund, men jeg prøver å motstå så godt jeg kan:) God påske til deg Vivi!:)
Stein sa…
Hei Vivi. Takk for meldingen på min blogg. Jeg har sittet og lest en del i bloggen din nå. Så hyggelig og fin eiendom du har! Flott å se hvordan du har integrert naturen i hagen!

Ha en fin påske!
Stein
nei og nei for et farlig innlegg..
Gosj så masse lekre riddersporer du har funnet frem til. Den fylte hvite, og den mørkeste rosa... *sukk*

God påske!

Populære innlegg fra denne bloggen

Macrobilder fra skogen

 

Helgegleder # 21

Jeg gleder meg allid til helgen. Tid for avslapping og kos sammen med familie og venner.   Tusen takk til dere alle sammen som bidrar med bilder til Helgegleder. Det er kjempe koselig å lese om andre gleder, om de er små eller store, så er det alltid stas å sette seg ned for å se.   Har du noen bilder som har skapt eller skaper en Helgeglede, så er du hjertelig velkommen til å delta.   I denne runden så er det på tide med litt matglede igjen. Jeg er utrolig glad i mat, og i å lage mat med spennende smaker.   Sist helg var det jo påskeaften. Her i huset har vi ikke noe fast matrett den kvelden, så i år ble det kalkun. Etter et innpuls kjøp på Kiwi.  Frøst så penslet jeg den med olje. Finhakket hvitløk, sitronpepper og raspa limeskall ble gnidd inn og slik lå den på benken en halv times tid (under folie) Jeg kuttet gulerøtter og purreløk i litt store biter og la sammen med kalkunen. Dette gir smak på kraften, som jeg senere skulle bruke til saus.

Helgegleder #68

Helgegleden denne gang kommer en dag tidligere, slik at vi alle kan få tid til ALT vi skal gjøre i morgen tidlig. Her i huset skal sønnen gå i barnetog, og da hjelper det lite om det er lørdag morgen. Tidlig opp for å henge ut flagg, spise frokost, få på penklær og være klar på skolen når klokka slår. Denne runden av helgegleder blir en blanding av flere ting. Sist helg så lå jeg på sofa'n med feber, hoste og snørr. Ikke noe stas, men lykkelig for at det ikke var denne helga. På søndag pakket jeg meg godt inn og tok med kamera ut, det kunne jo være noe som hadde kommet frem siden sist. Denne Auriklen kjøpte jeg i fjor, og du verden så flott den er. Se på det hvite, det ser nesten ut som snø. Siden Auriklen er en lav plante, så kan dere vel tenke dere hvordan jeg lå for å ta disse bildene :) Bare det kan jo være en flott helgeglede, i alle fall for nabo'n. Den flotteste overraskelsen på søndagens runde, var allikevel julerosen. Denne