søndag 4. april 2010

For en deilig dag

I dag har vi hatt skikkelig deilig vær på Lillehammer. Og det var det, for i morgen er det igjen spådd tåke, regn og snø, men jeg har fått utnytta dagen og har fått gjort masse.
Her står pionene ut til "lufting". Er usikker på to av dem, virker veldig tørre, men vi får se.

Jeg måtte jo bare kjøpe en Kamelia!Clematisene fikk også komme ut i skyggen ei lita stund. Jeg bestemte meg for ikke å klippe dem ned, så nå har jeg begynt å føre greinene nedover igjen.


Jeg fikk også vaska den hvite benken og kosta verandagulvet. Bort med all fuglemat ting og tang. Jammen skal jeg si at disse fuglene søpler veldig.
Jeg fikk også prikla litt flere hvite riddersporer. Nå har jeg 30 stk og enda kommer det flere. Det var virkelig futt i disse frøene jeg fikk av Elin Merete i høst.
Har også fått bra spiring på mørk blå riddere også, de ble høstet i egen hage.
Riddersporene som jeg fikk nå sist fra Rara Växter har enda ikke spira. Det tar litt over ei uke - nærmere to.

Ellers i påska har jeg endelig fått sett på Hageskole DVD'ene som jeg har hatt liggende. Drivhus - krukker og urner - hagearkitekten. Mye fint å se og gode tips og råd å ta med seg inn i en ny sesong.

I morgen er planene innearbeid. Huset må ryddes og vaskes før vi starter på ei ny uke med jobb og skole.

Det var denne påska og selv om det ikke har vært slik vær som vi hadde håpet, så har det vært godt med noen dager fri.

Og nå er det snart hagemesse.

10 kommentarer:

Mia sa...

Det är väl sån med oss husmödrar, husvasken löper aldrig ifrån oss. Skönt både vi och planter kan få lufta oss innemellom, men vad är det för stiligt du har i esken bakom dina pelargoner, en dillpion?

Vigdis sa...

Ja, det har vært en skjønn dag! Vi har virkelig kost oss på terassen. Du har gjort masse i dag, du da. Kameliaer er nydelige, skjønner godt at du ble fristet!

Tove sa...

Det blir flott med så mange riddersporer:-) Her har det minket bra på snøen i dag, men enda er det mye igjen. Ha en fin morgendag.

josimo sa...

Så flink du har vært da, jeg har sittet med nesa mot sola i dag og varmet opp kroppen,det var sååååå deilig .....å føle seg litt lat.

Sov Godt

Ninni sa...

I går var det helt skjønt vær her også. Nydelig når solen skinner og varmer en frossen vinterkropp. Skal si du var flink og effektiv i går! Er det ikke godt når våronna kan begynne :)

Røsslyng sa...

Så mye du har fått gjort allerede.
Det er deilig å ta fatt på klargjøringen av hagen for en ny sesong, så smått begynt her også men det går tregt for det er jo så mye som skal nytes også
Lykke til med pionene, håper det er liv i de tørre også.
Ha en super uke! :)

Trädgårdsmakare Hillevissan sa...

Hej Vivi!
Här var det också vår på gång ser jag.
Det är härligt nu när ljuset och värmen lockar till att komma igång mer med vårstädningen. Det är ju också mycket som man inte tog hand om innan snön gömde allt under det vita täcket:-)
Ha en skön vecka, här har vi påsklov nu:-)

Ellea sa...

Her i sør har det vært en grå dag så den ble brukt i drivhuset. Jeg har også satt ut min Clematis Sieboldi i dag.

Kathrine sa...

Flott med riddersporer. Jeg har sådd endel i dag, og mariatistlene er ut og inn nå for å herdes. Praktakeleien er og sådd innendørs.

Vi har hatt sol siden lørdag, men tror det blir overskyet i morgen. Har tørket to klesvasker ute med sengeklær. Det er herlig.

Håper snøen din forsvinner fort. Kos deg videre. Klem:)

merethe sa...

Å så koselig å se blomster på terassen din. Tenkt når vi kan frotse i blomster overalt. Ja Vivi våren er her nå. Håper bare på at det kommer mere varme snart :))
Klem til deg.