Gå til hovedinnhold

Drivhuset er klar for en ny sesong

Endelig fikk jeg klargjort drivhuset for en ny sesong. I år har jeg valgt å flytte litt rundt å gjøre plass til to stoler. Så får jeg håpe da at det kommer noen som har lyst til å sitte sammen med meg der inne.
Jeg bar ut alle plantene fra lysthuset, nå må det vel være greit for dem å stå i drivhuset. Blir vel neppe frost der inne.
Plantebordet mitt er det gamle stellebordet etter sønnen i huset. Har lagt på ei plate øverst så ble det plutselig ei hylle under der også.
I den øverste skuffen har jeg hagehansker og redskap. De andre skuffene er fjernet slik at jeg kan lagre plastpotter under der. Veldig smart med gjenbruk og stellebordet tåler jo vann.
Jeg har ikke fått plantet i de svarte baljene enda. Tror jeg venter til etter 17.mai. Det blir tomater og agurk.

Litt pynt må man jo ha.

Dette er pellisene jeg kjøpte på Hagemessa.

Litt fult er det enda, men de store pottene skal ut på verandan når det blir temperatur til det. 4 clematis, 2 roser og noen overvintra pioner (uten noe stor hell). Jeg skal ikke kjøpe pioner på høsten for det å vinterlagre pioner skal jeg ikke forsøke igjen. 2 av 3 er døde.
Det føles veldig godt å være i gang og jeg gleder meg veldig til varme sommerdager.
Ønsker alle en flott ny uke.

Kommentarer

Jeg kommer gjerne og sitter i stolen sammen med deg :-) Det så så koselig ut.
Synd med de peonenen da, men takk for tipset. Jeg ble med på peonimporten på HageGal og får vel 9 - 10 stk ut på høsten en gang. Jeg får sørge for å få de alle jorda før vinteren.
Hvor stort er drivhuset ditt forresten?
Vivishagerom sa…
Du er hjertelig velkommen, New Dawn. Drivhuset er ikke så stort rundt 10m2 tror jeg.
Røsslyng sa…
Så herlig det ser ut med drivhus, jeg blir rent misunnelig...
Kos deg og ha en riktig flott og forhåpentligvis vårlig uke! :)
Rekkehuset sa…
Så fint det ser ut i drivhuset ditt! Hadde du bodd nærmere skulle jeg kommet rett som det er:-) Klem fra Hanne. PS! Jeg kommer snart med et dato-forslag.
IngunnBW sa…
Så ryddig og fint du har det i drivhuset ditt :) Det liver opp med litt koselig pynt og stoler må til ja :) Du, for en kjempesmart gjenbruk av stellebordet! De er jo i riktig arbeidshøyde slik at man slipper å stå tvekroket og jobbe. Etter 17 mai må da varmen komme, forlanger ikke mer enn ca 18 grader jeg, hadde vært veldig fornøyd med det :)
Merethe sa…
Hei Vivi...så ryddig og koselig du har det i drivhuset. Håper da at jeg kan komme å prøve ut stolene i drivhuset. Det så så trivelig ut med alt sammen. At ikke dette været for alvor kan snu til det varmere og bedre.
Jeg holder også på å ta ut planter i drivhuset og håper virkelig at det greier seg der nå. Ser bra ut for maisen som står der. Den vokser :)
Ha en fin uke :) klem fra Merethe
Mia sa…
Varma dagar hade vart något, här regnar det. Då måste det vara skönt med växthuset :)
Ellen Walnum sa…
Er det ikke godt å være i gang med drivhus sesongen? Så fint du har det der inne! Det er koselig med et par stoler om noen skulle komme for en drivhukjas, som er det hyggeligste som finnes (og kjas er Kristiansandsk for prat:)
ASSA sa…
Så flott det er i drivhuset ditt!
Ser ut som en herlig plass for en kosestund!


Ønsker deg og dine en flott 17.mai!

Populære innlegg fra denne bloggen

Macrobilder fra skogen

 

Helgegleder # 21

Jeg gleder meg allid til helgen. Tid for avslapping og kos sammen med familie og venner.   Tusen takk til dere alle sammen som bidrar med bilder til Helgegleder. Det er kjempe koselig å lese om andre gleder, om de er små eller store, så er det alltid stas å sette seg ned for å se.   Har du noen bilder som har skapt eller skaper en Helgeglede, så er du hjertelig velkommen til å delta.   I denne runden så er det på tide med litt matglede igjen. Jeg er utrolig glad i mat, og i å lage mat med spennende smaker.   Sist helg var det jo påskeaften. Her i huset har vi ikke noe fast matrett den kvelden, så i år ble det kalkun. Etter et innpuls kjøp på Kiwi.  Frøst så penslet jeg den med olje. Finhakket hvitløk, sitronpepper og raspa limeskall ble gnidd inn og slik lå den på benken en halv times tid (under folie) Jeg kuttet gulerøtter og purreløk i litt store biter og la sammen med kalkunen. Dette gir smak på kraften, som jeg senere skulle bruke til saus.

Helgegleder #68

Helgegleden denne gang kommer en dag tidligere, slik at vi alle kan få tid til ALT vi skal gjøre i morgen tidlig. Her i huset skal sønnen gå i barnetog, og da hjelper det lite om det er lørdag morgen. Tidlig opp for å henge ut flagg, spise frokost, få på penklær og være klar på skolen når klokka slår. Denne runden av helgegleder blir en blanding av flere ting. Sist helg så lå jeg på sofa'n med feber, hoste og snørr. Ikke noe stas, men lykkelig for at det ikke var denne helga. På søndag pakket jeg meg godt inn og tok med kamera ut, det kunne jo være noe som hadde kommet frem siden sist. Denne Auriklen kjøpte jeg i fjor, og du verden så flott den er. Se på det hvite, det ser nesten ut som snø. Siden Auriklen er en lav plante, så kan dere vel tenke dere hvordan jeg lå for å ta disse bildene :) Bare det kan jo være en flott helgeglede, i alle fall for nabo'n. Den flotteste overraskelsen på søndagens runde, var allikevel julerosen. Denne