Gå til hovedinnhold

Irisblomstring

Nå har Irisblomstra begynt!
Kanskje ikke de mest flotte som finnes, men for meg som nesten ikke har fått blomst på Irisene før, så er dette toppen av kaka.
Denne har jeg ventet på så lenge. Har ikke peiling på hvor mange år denne plantet er.
Denne har jeg fått av ei hagevenninne og har blomstret hver sommer.

Denne er knall gul og lyser virkelig opp.

En søt liten variant.

Lekker ?
Denne kjøpte jeg i fjor fra Langangen Planteskole. Den kommer bare med en blomst, men det holder det første året.

Kommentarer

Beth sa…
Jeg hadde en stor blå Iris utenfor vaskerommet tidligere,
men desverre er den ikke mer...
Den var såå flott når den blomstret.

Klem Beth...
krepsemor sa…
Så nydelige iriser, Vivi! Selv har jeg ikke ennå, men får snart =) Gleder meg!
Oj så kjempeflotte iriser du har. Jeg har ikke så mange, men dessverre så tror jeg at jeg har mistet noen i år.
Veldig vakre blomster :-)
Mete sa…
Så nydelige - Iriser er bare flotte når de blomstrer! Mine lysegule blomstrer også, men de andre lar vente på seg.. har noe å glede meg til!
Kathrine sa…
Iris har jeg mange av. Liker de veldig godt. Samler litt på de, og har fått tilsendt endel nye av hagebloggere, som jeg er spent på.
Kjenner igjen tre av dine her, som jeg tror jeg har. En må og se på bladene for å skille de fra hverandre noen av de.
En gang ventet jeg fem år på blomstring på en rødbrun en. Nydelige:)

Klem:-)
Hei så det blomstrer hos deg da Vivi. Bare noen få av mine iris begynte blomstringen for et par uker siden, men noen holder på å komme, noen som aldri har blomstret før. Jeg hadde jo så og si alle mine iris plassert i et bed hvor det var mye skygge. Den gang jeg plantet de der trodde jeg de likte skygge, men så feil kan man ta. Så nå er alle irisene jeg har kjøt hos Nautesund pluss diverse andre blitt flyttet og det ser ut til at de trives å komme frem i lyset ja.
Ellers ser jeg at du ligger noen dager foran meg hva blomstring angår sånn generelt, ellers så har du mye grønnere fingre enn meg (er vel siste alternativet som er mest rett tenker jeg). Mine Constance Spry slo ut i blomst i dag, dine har allerede kommet har jeg lest. Nydelig rose som jeg har falt fullstendig for. Uheldig for meg kom poderosa opp etterhvert på min forrige så jeg måtte dra opp hele rosa og det ser desverre dårlig ut for den. Men Lene var på Ringstad før i vår og kjøpte 3 nye så nå er det bare fryd og gamme. Synd at den ikke remonterer da, men man får glede seg så lenge det varer.
Ellers da, har Tor med hammeren vært og besøkt dere i dag? Jammen skal jeg si han kom fort, plutselig bare slo han ned og jeg tror det er lenge siden jeg har sett det har regnet så fælt. Men like fort som den kom, ja like fort kom godværet tilbake.......hrmf, men jammen ombestmte han seg og snudde tilbake. Jaja, trøsten er at det blir så frodig og flott ute nå Vivi.
Kos og god natt!
Mia sa…
Läckert, nog är Irisar fantastiska, vilka färger och mönster dom bjuder på! Det var så läckert att jag måtte skrolla tillbaka flera gånger. Den brun/beige/ferskenfärgade var verkligen något extra :)
IngunnBW sa…
Her var det mange nydelige Iris samlet på ett brett :) Nydelige sorter du har, Vivi! Iris er bare skjønne, jeg har akkurat kjøpt meg Iris pallida ''Variegata og er kjempespent på den neste år!
Elisabeth sa…
Jeg elsker Iris, de har en så vakker og dramatisk blomst, man kan stirre på den i evighet uten å gå lei.

Populære innlegg fra denne bloggen

Macrobilder fra skogen

 

Helgegleder # 21

Jeg gleder meg allid til helgen. Tid for avslapping og kos sammen med familie og venner.   Tusen takk til dere alle sammen som bidrar med bilder til Helgegleder. Det er kjempe koselig å lese om andre gleder, om de er små eller store, så er det alltid stas å sette seg ned for å se.   Har du noen bilder som har skapt eller skaper en Helgeglede, så er du hjertelig velkommen til å delta.   I denne runden så er det på tide med litt matglede igjen. Jeg er utrolig glad i mat, og i å lage mat med spennende smaker.   Sist helg var det jo påskeaften. Her i huset har vi ikke noe fast matrett den kvelden, så i år ble det kalkun. Etter et innpuls kjøp på Kiwi.  Frøst så penslet jeg den med olje. Finhakket hvitløk, sitronpepper og raspa limeskall ble gnidd inn og slik lå den på benken en halv times tid (under folie) Jeg kuttet gulerøtter og purreløk i litt store biter og la sammen med kalkunen. Dette gir smak på kraften, som jeg senere skulle bruke til saus.

Helgegleder #68

Helgegleden denne gang kommer en dag tidligere, slik at vi alle kan få tid til ALT vi skal gjøre i morgen tidlig. Her i huset skal sønnen gå i barnetog, og da hjelper det lite om det er lørdag morgen. Tidlig opp for å henge ut flagg, spise frokost, få på penklær og være klar på skolen når klokka slår. Denne runden av helgegleder blir en blanding av flere ting. Sist helg så lå jeg på sofa'n med feber, hoste og snørr. Ikke noe stas, men lykkelig for at det ikke var denne helga. På søndag pakket jeg meg godt inn og tok med kamera ut, det kunne jo være noe som hadde kommet frem siden sist. Denne Auriklen kjøpte jeg i fjor, og du verden så flott den er. Se på det hvite, det ser nesten ut som snø. Siden Auriklen er en lav plante, så kan dere vel tenke dere hvordan jeg lå for å ta disse bildene :) Bare det kan jo være en flott helgeglede, i alle fall for nabo'n. Den flotteste overraskelsen på søndagens runde, var allikevel julerosen. Denne