Gå til hovedinnhold

Valmueblomstring

Da snøen gikk var denne planta liten og det var lite tegn til liv, men jeg ga den en mulighet til å komme seg og det gjorde den. I løpet av første tiden med varme som vi hadde, vokste den og kom med to knopper.
Navnelappen er jo selvfølgelig forsvunnet, men det er en Meconopsis, kjøpt fra Langangen planteskole for noen år tilbake. Det er første gang den blomstrer.
Den er helt mørk rød!

Men selvfølgelig kom jo denne vinden og blåste den helt overende. Jeg har støtta den opp, men nå er den jo avblomstra. Det kommer en knopp til og jeg gleder meg til den spretter ut.


Natt til lørdag var det et forferdelig vær og det blåste noe inne i hampen. Riddersporer og andre høye stauder er knekt.
I dag blir det opprydding i hagen for å se hva som har klart seg. Må nok innrømme at jeg blir skikkelig sur når det er slik vær.
Vinden hadde også tatt med seg TV signaler og internettet i går, så det gikk langt på dag før det kom tilbake. Fikk nå sett vielsen og alle kjolene så litt fornøyd ble jeg jo.


Her er litt av det andre som blomstrer i hagen nå. Mange Irisknopper er på vei og de er jeg veldig spent på. I år kommer det knopper på mange som ikke har blomstra før.
Spennende!!

Denne kjøpte jeg for 3 år siden på Asker staudegartneri. Nå har den vokst seg så stor, så nå har jeg delt den i tre. Synes fargen på denne er kjempe fin.
I fjor så sådde jeg masse Primula og noen kommer med blomst i år, det er skikkelig lønn for strevet.
Håper vi får sol nå fremover slik at jeg kan nyte tia i hagen. Ser ikke så værst ut enda i dag, så kanskje det går ann å sette frem igjen pottene på verandan. Pga vinden flyttet jeg alle sammen inn i det lille drivhuset mitt. Krysser fingerene for at dem kan stå ute noen dager nå, for det er jo der dem skal være når det er sommer.
Ønsker alle en flott søndag.

Kommentarer

krepsemor sa…
Uffda, ikke noe hyggelig når det blåser ute. Jeg håper det meste klarte seg, riddersporer som ble knekt kommer jo med nye stilker heldigvis! Valmuen din hadde en flott rødfarge!
Kathrine sa…
Flott valmue du har!
Vi har akkurat kommet fra hjembygda mi tre mil nord for deg. Her er de ikke vant til vinden nei, så det var litt pussig for meg. Hele hagen min er bygd opp med tanke på vind og vindretninger. For her kan det komme en storm eller fem når som helst.
En gang blåste hele den fire meter høye Hurdalsrosa over kjøkkenhagen her. Skal si jeg grublet over den vindretningen...

Fikk iallefall hjulpet mor med mye i helgen, luking av bed og i kjøkkenhagen. Ble så bra.
Og ungene ble igjen til søskenbarna. Litt rart med en hel uke uten de.

Så har jeg glemt å svare deg på Humlespørsmålet dit, om lus. Jeg var plaget de første årene den var plantet, men i fjor var det ingen lus på den. Nå i år vet jeg ikke, for det står ganske stille både på insektsfronten og blomstringsfronten her. 5 grader nå, og nysnø i fjellet.
Men humlen er tre meter høy nå, og ikke noe lus å se så langt.

Riddersporer er egentlig fine å "knekke" når de er rundt 20-30cm høye. Da deler de seg og en får enda flere og sterkere blomsterskudd. Så de tåler endel ja.

Ønsker deg en fin fin søndagskveld. Klem:)
Ellen Walnum sa…
Ja den vinden er vår "svøpe" her nede på det blide Sørland. I år har det vært spesielt ille, kuling nesten hver dag....i dag er det faktisk ikke så ille, så det nyter jeg:)
Merethe sa…
Nydelige valmuer..mine har sådd seg og dukker opp både her og der. Kanskje det blir litt blomstring utpå sensommeren. :) Deilig med sommer nå Vivi. Det var et skikkelig ruskevær her også men det blåste fra riktig side så ikke noe ble skadet i hagen. Ha det fint.

Populære innlegg fra denne bloggen

Macrobilder fra skogen

 

Helgegleder # 21

Jeg gleder meg allid til helgen. Tid for avslapping og kos sammen med familie og venner.   Tusen takk til dere alle sammen som bidrar med bilder til Helgegleder. Det er kjempe koselig å lese om andre gleder, om de er små eller store, så er det alltid stas å sette seg ned for å se.   Har du noen bilder som har skapt eller skaper en Helgeglede, så er du hjertelig velkommen til å delta.   I denne runden så er det på tide med litt matglede igjen. Jeg er utrolig glad i mat, og i å lage mat med spennende smaker.   Sist helg var det jo påskeaften. Her i huset har vi ikke noe fast matrett den kvelden, så i år ble det kalkun. Etter et innpuls kjøp på Kiwi.  Frøst så penslet jeg den med olje. Finhakket hvitløk, sitronpepper og raspa limeskall ble gnidd inn og slik lå den på benken en halv times tid (under folie) Jeg kuttet gulerøtter og purreløk i litt store biter og la sammen med kalkunen. Dette gir smak på kraften, som jeg senere skulle bruke til saus.

Helgegleder #68

Helgegleden denne gang kommer en dag tidligere, slik at vi alle kan få tid til ALT vi skal gjøre i morgen tidlig. Her i huset skal sønnen gå i barnetog, og da hjelper det lite om det er lørdag morgen. Tidlig opp for å henge ut flagg, spise frokost, få på penklær og være klar på skolen når klokka slår. Denne runden av helgegleder blir en blanding av flere ting. Sist helg så lå jeg på sofa'n med feber, hoste og snørr. Ikke noe stas, men lykkelig for at det ikke var denne helga. På søndag pakket jeg meg godt inn og tok med kamera ut, det kunne jo være noe som hadde kommet frem siden sist. Denne Auriklen kjøpte jeg i fjor, og du verden så flott den er. Se på det hvite, det ser nesten ut som snø. Siden Auriklen er en lav plante, så kan dere vel tenke dere hvordan jeg lå for å ta disse bildene :) Bare det kan jo være en flott helgeglede, i alle fall for nabo'n. Den flotteste overraskelsen på søndagens runde, var allikevel julerosen. Denne