Gå til hovedinnhold

Selvsådde riddersporer i blomst og litt til....

Nå blomstrer Riddersporene jeg sådde i fjor. Noen er litt små enda, men de kommer seg. Her er noen av dem som virkelig viser seg frem om dagen.




Jeg er veldig spent på dem jeg har sådd i år og gleder meg veldig til de blomtrer neste sommer. Det er alltid noe å glede seg til når man har hage og det er det som gjør det spennende.
Hvert år blir det noen forandringer som ikke synes før det har gått en sesong eller to. Blir jeg fornøyd da, så lar jeg det være, ellers så forandrer jeg det igjen.
Slik går nå sommerene og det er herlig.
I år har jeg jo fått virkelig dilla på roser og flere er bestilt.
Her er bilde av 3 som er på sitt beste nå.
Charles Austin - kjøpt hos Blomsterkroken

Blue Moone - kjøpt hos Ringstad på Gjøvik.

Moserose Cristata - som jeg fikk Lene til å kjøpe med seg fra Kvam.
Nå har jeg bestilt meg en hvit Blache Moreau fra Rosa Røyse.

En helt rein og hvit Akeleie som jeg sådde for to år siden.
Og endelig blomstrer en av mine mange dagliljer. Denne er kjøpt fra Langangen Planteskole for to år siden.
Nå er det flere som kommer med knupper og jeg gleder meg til de blomstrer.
Kjempe flott plante!
Jeg har kasta meg på Dagliljeimporten på Hagegal. Det var mange flotte å velge i, men jeg begrensa meg til tre stk.
Blir spennende!!
Ellers om dagen så håper jeg på litt bedre vær snart. Synes nok at denne sommeren kanskje har vært litt våt og ganske så lik den i fjor.
Men hagejobbing må til allikevel og jeg holder fortsatt med å få på jord i bedene.
I drivhuset høster jeg agurker hver dag, og nå begynner de første tomatene også å bli røde. Purreløken vokser og er snart klar og ute i kjøkkenhagen er det rød og gul løk som snart er klare for bruk.
Kjøkkenhagen har jeg forsømt skikkelig i sommer. Må nok ta en ekstra tak i den enden av hagen snart. Det er et blomsterbed der også som skal flyttes tror jeg.
Det er stadig nye prosjekter på gang, så her kjeder vi oss ikke.

Kommentarer

hildeG sa…
Lekre riddersporer! Er det ikke gøy når ting man selv har sådd blomstrer? Synes nå ikke sommeren har vært like elendig som i fjor? Våt -ja, men ikke søkkvåt, vi har da sett sola innimellom, og MYE varmere.
Og den er ikke slutt ennå!!
Å hjelpe, Blache Moreau var bare superduper lekker. Den må jeg ha oxo. Christata uteblir med sin blomstring hos meg i år da, men vi får satse på at den kommer til neste år igjen når jeg forhåpentligvis får litt bedre tid til hagen.
Riddersporer er flott men jeg ser at jeg nesten har litt for mye. Jeg har forresten et par som blomstrer som jeg fikk som småspirer hos deg i fjor. Og en ting har jeg lært meg med riddersporer og det er at de tåler å bli flyttet selv om de er blitt kjempesvære, flyttet en nemlig for vel og godt en ukes tid siden og den er like fin og henger ikke å sturer.
PS: Selvsagt skal du få servietter av meg Vivi
Marit sa…
Så flotte de riddersporene dine var! :)
Nydelige riddersporer. Artig å ha sådd de selv da :)
Blue Mone er skjønn, tander og lekker lillafarge på den.
Mia sa…
Jag känner nog lite i sommar att antingen borde man ha grönsaker eller blomster, eller varit hemmafru och aldrig jobbat, det är så himla svårt att hålla bägge delar i ordning, speciellt när man håller på med någon spännande nyplantering så jag förstår hur du har det.
Dagliljer är ju så söta att jag nästan tar bort rosorna och har lust att ha dom istället. Hos mig är rosorna en trgisk syn, undrar om det inte är för mycket vandrande skugga.. Dina försåddar, inspirerar, jag vill så!! Dom var jättefina allesammans :)
Bente sa…
Nydelige bilder av nydelige blomster!
Sommerhilsen fra Bente
heidi sa…
Det er så morsomt med selvsådde stauder, for da kan man få så mange som man egentlig ønsker seg... ;o))

Bjørke gartneri på Kvam og rosene deres har jeg hørt om... må ta meg en tur dit en gang.

Kjempemye fint i hagen din nå!

God helg til deg!
Det dukker opp noen blå-lilla roser rundt omkring på bloggene de siste dagene. Spennende farger, disse må jeg kikke litt nærmere på. Riddersporene dine er nydelige :-)Har du gode erfaringer med å bestille roser på nett?
Merethe sa…
Masse nydelig i hagen din Vivi. Forstår veldig godt at du koser deg der :) God helg, klem Merethe

Populære innlegg fra denne bloggen

Macrobilder fra skogen

 

Helgegleder # 21

Jeg gleder meg allid til helgen. Tid for avslapping og kos sammen med familie og venner.   Tusen takk til dere alle sammen som bidrar med bilder til Helgegleder. Det er kjempe koselig å lese om andre gleder, om de er små eller store, så er det alltid stas å sette seg ned for å se.   Har du noen bilder som har skapt eller skaper en Helgeglede, så er du hjertelig velkommen til å delta.   I denne runden så er det på tide med litt matglede igjen. Jeg er utrolig glad i mat, og i å lage mat med spennende smaker.   Sist helg var det jo påskeaften. Her i huset har vi ikke noe fast matrett den kvelden, så i år ble det kalkun. Etter et innpuls kjøp på Kiwi.  Frøst så penslet jeg den med olje. Finhakket hvitløk, sitronpepper og raspa limeskall ble gnidd inn og slik lå den på benken en halv times tid (under folie) Jeg kuttet gulerøtter og purreløk i litt store biter og la sammen med kalkunen. Dette gir smak på kraften, som jeg senere skulle bruke til saus.

Helgegleder #68

Helgegleden denne gang kommer en dag tidligere, slik at vi alle kan få tid til ALT vi skal gjøre i morgen tidlig. Her i huset skal sønnen gå i barnetog, og da hjelper det lite om det er lørdag morgen. Tidlig opp for å henge ut flagg, spise frokost, få på penklær og være klar på skolen når klokka slår. Denne runden av helgegleder blir en blanding av flere ting. Sist helg så lå jeg på sofa'n med feber, hoste og snørr. Ikke noe stas, men lykkelig for at det ikke var denne helga. På søndag pakket jeg meg godt inn og tok med kamera ut, det kunne jo være noe som hadde kommet frem siden sist. Denne Auriklen kjøpte jeg i fjor, og du verden så flott den er. Se på det hvite, det ser nesten ut som snø. Siden Auriklen er en lav plante, så kan dere vel tenke dere hvordan jeg lå for å ta disse bildene :) Bare det kan jo være en flott helgeglede, i alle fall for nabo'n. Den flotteste overraskelsen på søndagens runde, var allikevel julerosen. Denne