lørdag 14. august 2010

Det er august i hagen

Det blomstrer fortsatt godt i hagen, selv om også mye er på hell. Jeg ser på plantene at det er sesongslutt og noen har allerede takket for seg i år.
Men fortsatt er det mye som blomstrer i allefall i krukkene på veranda'n.
Her er noen av pellisene.
Her er samlinga av div. på veranda'n. Dahlia, roser og Fuchsia. Ikke fult så heldig med erteblomster og Cosmos for de blomstrer faktisk ikke enda...? Mulig jeg sådde dem litt seint.


Her er den ene rosa som har sin andre sommer i krukke. Queen Elizabeth
Den blomstrer nå og er kjempe flott.
Ute i hagen er det også noe som blomstrer utover nå.


Her er det en Clematis som har krølla seg rundt en frøstjerne.

En artig Clematis som jeg kjøpte fra Bakker i vår. Husker ikke navnet. Den har vokst kjempe godt i sommer og jeg håper den kommer igjen like flott til neste år.
Ellers så gjør jeg ingen ting. Sliter fortsatt litt med pusten, men kroppen virker grei igjen. Håper jeg snart orker å hage litt igjen for nå klør det skikkelig i fingra'n. Dagliljene fra importen fra Hagegal er kommet og de var super flotte. Enda så står dem i potter og har allerede begynt å vokse.
Jeg har også fått vært hos Lene og fått noen planter av henne. De står fortsatt i balja, men har fått jord rundt beina. Ser ut til at dem har det greit.
Jeg har egentlig ikke tid til å være syk lenger nå, det er altfor mye som skulle vært gjort i hagen før sesongen er over.
Krysser fingrene for en lang og fin høst, slik at jeg kan holde på ut sept.
Høstkatalogen fra Zimtrade har kommet og ønskeliste er skrevet.
HJELP - jeg må bli frisk snart!!!

12 kommentarer:

Beth sa...

Nydelige blomster og koselig terrasse!
Nyt resten av ettersommeren...

Marit sa...

Nydelige bilder! Det er litt vemodig at det allerede er august, men sånn er det bare. En får nyte de flotte hagedagene som ennå er igjen før det blir høst. God bedring til deg :)

krepsemor sa...

Så bra at du er bedre! Det er ikke gøy å være syk når hagen skriker etter oppmerksomhet....Mine erteblomster har heller ikke begynt blomstringen, men jeg sådde dem direkte ut i april. Det ble sikkert for kaldt med den lange kjølige våren vi hadde!
Mye flott som blomstrer ennå hos deg, og håper det varer lenge!

solfrid sa...

Stilig Clematis- skikkelig blått!

God bedring med lungene!

Wenche sa...

Så mye nydelig, flotte pelliser og den clematisen var superflott. Er det c. sieboldii du har kjøpt? Hvis det er det klarer den ikke vinteren ute, den må overvintres inne.

Jeg kjøpte en i fjor og overvintret den sammen med pellis og fuchsia. Det gikk helt greit, men den kom veldig sent i gang. Har ikke blomstret ennå, men det er like før :-)

Ingrid E 's hage 630 moh sa...

Nydelige bilder!!

Synes du at overvintring av roser i potte går greit? Har vurdert det, men har ikke kommet så langt enda. Hvor har du stående krukka om vinteren?

Håper inderlig at du blir frisk nå. Ingenting som er verre enn å ligge syk når hagearbeidet roper etter en :-\

Vivi sa...

Ingrid - jeg har krukkene med roser inne i lysthuset. Prøver å holde temp. på ca 5-6 grader der inne hele vinteren. I vinteren skal jeg prøve å følge litt bedre med, for i vinter ble det litt for kaldt.
Jeg har ikke på noe ekstra lys før til våren. De får dagslys gjennom vindu (den ene veggen i lysthuset er glassdør)

merethe sa...

Ja nå lakker og lir det mot høst...dessverre sier jeg.For jeg skulle gjerne ha hatt et par måneder til med sommer :) Men vi får satse på en flott høst med masse sol så funker det også bra. Ser også tydelig i hagen at flere blomster takker for seg...Slik er det nå bare :) Ha en fin fin søndag og kose deg i sola:) for det er sol hos deg også? her skinner den og dagen skal nytes. klem

Kathrine sa...

Vakkert! Håper du har kommet deg igjen fra lungebetennelsen:))
Og du? Den frøstjernen, kunne jeg fått noen frø av den? Det hadde vært knall!
Den riddersporen du ville ha frø av fra meg, er snart avblomstret(du så seint det går i år)
Sender deg en mail snart jeg.

Klem:))

Mete sa...

Åh så masse flott som blomstrer hos deg! Særlig den Clamatisen var superlekkert!

Fortsatt god bedring - forstår at det klør i hagefingrene nå!

Mia sa...

Den clematisen från Bakker var underbar, lite ovanlig eller? Jag törs aldrig beställa stauder över nett, inbillat mig at dom är halvdöda när dom kommer men om din clematis har fortsatt att frodas så borde jag nog göra ett försök.
God bättring :)

Elisabeth sa...

Så masse flott blomstring du har ennå, herlige pelliser og en utrolig flott clematis bl.a. Håper du er i farta igjen nå, lungebetennesle er no`skikkelig herk ;)