torsdag 17. mars 2011

Hva fikk jeg til i 2010 ?

Når jeg ser tilbake på bilder fra hagesesongen 2010 så har jeg jo fått til noe.
Først var det jo rosedilla'n som kom som et skudd fra klar himmel og mange nye roser ble kjøpt inn.
Dette er en moserose som Lene kjøpte med til meg i 2009. Den klarte den kalde vinteren i fjor, så jeg håper den har klart seg i vinter også. Har veldig lyst på en til !


I september - helt på tampen av sesongen ble dette bedet laget. Roser og dagliljer, om jeg ikke husker feil, ble plantet der. Er nok litt spent på hvordan dette egentlig ble, for det ble nok plantet litt i hastverk slik at dem kom i jorda før høsten.
Ingen hindring om jeg må gjøre det omigjen - bare hyggelig det!


Så var det rosebedet mitt da. Nødvendigheten meldte seg jo selv når alle rosene ble kjøpt. Hvordan har dem klart vinteren tro? Var veldig fornøyd med dette! Gleder meg til å titte etter liv her.


Kantstein ble også lagt i fjor sommer og resten kommer vel i år. Ble veldig ryddig og fint i overgangen fra bed til grusgang.
Ble en helhet i hele hagen med slik kantstein.

Krukkene på veranda'n ble også fine i fjor sommer. Her er det Dahlia, Fuchsia og en rose som blomstrer.
Å sette krukker i grupper er bedre enn å la noen stå alene. Det har jeg også lært. Bedre sent enn aldri!
En liten oppsummering av sommeren 2010 - kanskje ikke så veldig mye, men sånn ble det nå i allefall. I år har jeg ingen spesielle planer - men de kommer nok ettesom sesongen strider frem.
Til slutt en Clematis som jeg kjøpte i fjor - husker ikke navn, men utrolig pen blomst.

Til helga er det prikling av paprika, chilli, div urter, blomkår og brokoli som står på planen. Jeg kjøpte jord sist helg, så da kan det jo hende at pellisene får byttet jord på beina sine også.
Når det gjelder oppussing av stua så står det litt stille nå. Jeg har mala ferdig så langt jeg kommer, så får jeg håpe gubben får tid snart til å ta denne veggen. Meningen er at det skal være ferdig før vi begynner ute.
Ønsker alle en flott helg!

6 kommentarer:

Marit sa...

Så mye fint du fikk gjort i fjor! Den clematisen heter Clematis sieboldii hvis jeg ikke tar feil... :)

Kathrine sa...

Å, har du moserosen! Den ønsker jeg meg virkelig! Jeg som er så glad i mose,)
Noteres på listen når jeg skal til Hammer Gartneri når de åpner for sesongen.
Du har mye fint å glede deg til ja.

Klem:)

Bille sa...

Så fine minner og godt resultat! Kantingen ble flott, jeg har brukt smalere stein, det ble ikke like pent men ryddigheten du nevner kjenner jeg ihvertfall igjen. Moserosen ser artig ut, hvor høy blir den?

RandiF sa...

Knallfin clematis. Håper du finner ut navnet på den... :-)

Fru.Underberget sa...

Nydelige bed! Likte veldig godt måten du har lagt til med kantsteiner, gjerde og stier. Gleder meg til å ta fatt på min egen hage til våren. Det blir andre sesong etter at vi overtok og det er nok å henge fingrene i med;-)

Mete sa...

Fine bilder og masse flott du fikk utrettet i fjor!
Og så er det så godt at vi snart er i gang med årets utesesong! Nå prikles det over en lav sko i de mange hagegale-hjem :-)
God lørdagskveld!