Gå til hovedinnhold

Ny mala stue

I vinterferien startet jeg med å male stua. Nå har jeg ikke noe førbilde, men hele stua var i mørk mosegrønn og hele stua var mørk. Med tiden blir man lei og nå har jeg altså gjort det som jeg skulle ha gjort for lenge siden.
Jeg mangler fortsatt taklistene, men de kommer etter hvert. Jeg har tatt det etappe vis, slik at vi også kunne oppholde oss her. Listene får vi jo festet selv om møblene er på plass.

Her er en del av stua hvor stort sett tiden blir brukt på TV og PC.
Er veldig glad i dette store vindu som gi masse lys og enda lysere ble det jo nå.
Bilder og stasj er enda ikke på plass og jeg har bestemt meg for å ta tiden til hjelp med tanke på nye gardiner og putetrekk. Noen bilderammer må jeg også skifte ut slik at alle blir like.


Merkelig hvor stor stua ble med lysere vegger. Jeg har brukt eggehvitt på veggene og cafelatte på lister.


Denne komoden var syreluta, men skal bli hvit. Denne maler jeg i cafelatte og her har jeg tenkt å "herme" litt etter Lene, vi får se hva jeg får til, men har liggende et gammelt vindusramme som jeg har lyst til å bruke. Blir det bra så skal jeg legge ut bilde.

Her sitter en liten venn som har fulgt med meg og er fornøyd med å ha fått vindusplass.
Jeg er stadig på leting etter slike dukker, engler eller andre artige skapninger som kan sitte litt rundt omkring i huset. I gangen har jeg jo en Tildaengel som Merete har sydd til meg.


Ellers så har jeg ikke hatt tid til hage eller prikling, og det merkes på de pottene som står i lysthuset. Jeg må ta et tak der ute nå som jeg er ferdig med stua.

Ønsker alle en flott helg!

Kommentarer

Rekkehuset sa…
Så deilig å få det lyst i stua Vivi! I det gamle huset vårt hadde vi en nokså lys farge på veggene, men da jeg malte den enda lysere så vi kjempeforskjell likevel. Ha en strålende dag! Klem fra Hanne.
krepsemor sa…
Så lekkert stua di ble! Min stue var også grønn, men sikkert mørkere grønn enn di. Dessuten var her plommerøde møbler,(ikke mitt valg, forrige frue =) så kræsjen ble helt total syns jeg! Jeg fikk overtalt gubben til å hive ut møblene til fordel for brune skinnmøbler, og tapetsere stua lys! Ja, det blir en helt annen stue, og virker mye større også! Heldig du som har panel, og et sånt stort og flott vindu! Bilder og sånt er lurt å vente med, ja! kanskje du vil forandre på det også?
Ha ei fin helg, Vivi!
Marit sa…
Så flott stua ble! Hvitt er en veldig fin farge synes jeg, for det blir så lyst. Ha en fin helg!
Beth sa…
Ååå, såå lyst og lekkert?
Nå kan vårsola bare komme...
Vi pusset også opp for noen år siden, hadde mørk grønn i gangen og furuvegger i stua. Nå er alt blitt malt i fransk grå, lyst og fint! Har et klaffebord i stua og en speilkommode i gangen som er i furu, det venter bare på å bli malt i lys antikk nå...
Søt liten dukkemann du har?
Elisabeth sa…
Åeee..så fint det ble!! Gratulerer med "ny" stue :))
Ha en flott helg videre :)
Så fint det ble da Vivi og det er som du sier at alt virker så mye større når man har lyse flater. Du er flink du. Nå må du holde oss oppdatert med flere bilder etterhvert som du bli ferdig da, gleder meg til å følge, digger slikt jeg vettu.
Merethe sa…
Oi :D så fint det blir. Det er den fargen som vi har brukt ute på hobbyhuset. Er strålende fornøyd med den. Dette ble lekkert. Spennende å se hvordan du skal bruke det gamle vinduet... :)I går var det knall deilig vær. Vårlig for å si det slik. Håper på varmere smeltevær. Mange klemmer til deg. Merethe
Linecas have sa…
Forandring fryser definitivt. Kjekt sysel å fikse hus nå som vi venter oss nesten ihjel på våren også. Det blir lekkert og lyst hos deg.
Lineca

Populære innlegg fra denne bloggen

Macrobilder fra skogen

 

Helgegleder # 21

Jeg gleder meg allid til helgen. Tid for avslapping og kos sammen med familie og venner.   Tusen takk til dere alle sammen som bidrar med bilder til Helgegleder. Det er kjempe koselig å lese om andre gleder, om de er små eller store, så er det alltid stas å sette seg ned for å se.   Har du noen bilder som har skapt eller skaper en Helgeglede, så er du hjertelig velkommen til å delta.   I denne runden så er det på tide med litt matglede igjen. Jeg er utrolig glad i mat, og i å lage mat med spennende smaker.   Sist helg var det jo påskeaften. Her i huset har vi ikke noe fast matrett den kvelden, så i år ble det kalkun. Etter et innpuls kjøp på Kiwi.  Frøst så penslet jeg den med olje. Finhakket hvitløk, sitronpepper og raspa limeskall ble gnidd inn og slik lå den på benken en halv times tid (under folie) Jeg kuttet gulerøtter og purreløk i litt store biter og la sammen med kalkunen. Dette gir smak på kraften, som jeg senere skulle bruke til saus.

Helgegleder #68

Helgegleden denne gang kommer en dag tidligere, slik at vi alle kan få tid til ALT vi skal gjøre i morgen tidlig. Her i huset skal sønnen gå i barnetog, og da hjelper det lite om det er lørdag morgen. Tidlig opp for å henge ut flagg, spise frokost, få på penklær og være klar på skolen når klokka slår. Denne runden av helgegleder blir en blanding av flere ting. Sist helg så lå jeg på sofa'n med feber, hoste og snørr. Ikke noe stas, men lykkelig for at det ikke var denne helga. På søndag pakket jeg meg godt inn og tok med kamera ut, det kunne jo være noe som hadde kommet frem siden sist. Denne Auriklen kjøpte jeg i fjor, og du verden så flott den er. Se på det hvite, det ser nesten ut som snø. Siden Auriklen er en lav plante, så kan dere vel tenke dere hvordan jeg lå for å ta disse bildene :) Bare det kan jo være en flott helgeglede, i alle fall for nabo'n. Den flotteste overraskelsen på søndagens runde, var allikevel julerosen. Denne